Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREMIJER SRBIJE NA SASTANKU S NEMAČKIM PRIVREDNICIMA

Vučić: Moramo da izlečimo Srbiju!

Autor: Ekipa Alo! | 22.10.2014 - 07:02:00h | Komentara: 8

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će danas ili sutra biti usvojen paket mera fiskalne konsolidacije i da će potom ići u parlament da predstavi rebalans budžeta.

Rešen da Srbiju  izvede na pravi  put: Vučić

Rešen da Srbiju izvede na pravi put: Vučić | Foto: Emil Čonkić

- Ponosan sam, sa ljudima u Vladi Srbije, na to što radimo, jer moramo da izlečimo zemlju, pošto su je neki neodgovorni ranije napravili teško bolesnom - ocenio je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.


„Baviću se i Selakovićem”

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se još nije bavio preporukom Agencije za borbu protiv korupcije da ministar pravde Nikola Selaković bude razrešen, ali da će se i time baviti. Vučić je, na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, objasnio da se proteklih dana bavio investicijama, a ne preporukom za razrešenje Selakovića.
- Baviću se i time - rekao je Vučić, ali je, aludirajući na Agenciju za borbu protiv korupcije, napomenuo da se neće baviti time da li su ukrali zgradu i opljačkali pare.
- Time će se baviti nadležni. Ja ću svoj posao da uradim, verujem da će i ostali - rekao je Vučić.

- Sinoć smo do kasno imali razgovor sa potencijalnim investitorom u Železaru - rekao je Vučić i ocenio „da smo bliži nego bilo kad do sada da rešimo to pitanje“. „U subotu do kasno smo imali razgovor sa potencijalnim investitorom u hemijski kompleks“, dodao je Vučić, koji je i po tom pitanju „veliki optimista“.

U konsolidaciji budžeta, rekao je Vučić, 61 odsto penzija „niko neće da dira“. Vučić se zahvalio svima u svetu što primećuju njegov trud i upitao: „Zar mislite da bih mogao da razgovaram sa toliko najmoćnijih svetskih zvaničnika, da oni ne cene moj rad?”

- Kažite mi kada se to neko čuo sa premijerom Francuske, kancelarom Nemačke i američkim potpredsednikom u tri dana? U srpskoj istoriji? Ja mislim nikad - izjavio je Vučić, koji smatra da u Srbiji sve ide na bolje.
- Svi parametri važni za državu idu nabolje. U septembru i oktobru imamo najbolju naplatu akciza na naftu i na cigarete, kao i bolju naplatu PDV nego što je očekivano - objasnio je Vučić, tako da će minus u državnoj kasi biti nešto manji od planiranog.

- Nadam se da ćemo do 1. decembra uspeti da ispraznimo vodu iz kolubarskog kopa Tamnava i krenemo sa proizvodnjom struje - rekao je Vučić i ukazao da ćemo i tu minimalnu recesiju imati samo zbog proizvodnje struje i uglja.

Prema rečima Vučića, svi slučajevi napada i paljevine lokala Albanaca u gradovima Vojvodine su rešeni, sem jednog.
- Oni su pošteni i dobri građani Srbije, oni rade u korist ove zemlje i plaćaju porez - istakao je Vučić.

Premijer je juče razgovarao sa predstavnicima nemačke privrede, a direktor Odbora nemačke privrede za istok Rajner Lintner izjavio je posle razgovora da taj odbor podržava Srbiju na putu ka Evropskoj uniji.

„Razmena od tri milijarde evra nije dovoljna. To je dobra osnova. Želimo da to unapredimo“, kazao je Lintner, dodavši da Nemačka želi da Srbija postane mesto gde će investitori dolaziti.

Vučić je kazao i da izvoz Srbije iznosi 1,3 milijarde, kao i da je Nemačka u Srbiji zastupljena sa 370 kompanija, a da 25.000 ljudi radi u tim kompanijama.

“Ja sam rekao da bismo mi želeli da u narednih nekoliko godina taj broj udvostručimo i utrostručimo. Naši gosti su veoma zadovoljni reformama koje sprovodimo, posebno Zakonom o radu, koji smo doneli”, kazao je Vučić.
Poslednji komentari
  • Marijeta Vreme: 22.10.2014 08:48h

    Svaka investicija je dobrodošla u Srbiju. Strane investicije i ulaganja su šansa za nova radna mesta.

  • Spectra Vreme: 22.10.2014 08:54h

    To je naša budućnost, i put da se izvučemo iz krize. Ako neko može to da uradi, onda je to premijer Vučić, koji uspeva da zainteresuje i dovede što više stranih investitora u Srbiju.

  • Mesečina Vreme: 22.10.2014 09:00h

    To Srbiji treba! Jedino strane investicije i dolazak stranih kompanija, mogu da oporave srpsku privredu!

  • Maja81 Vreme: 22.10.2014 09:07h

    To je jedina šansa za oporavak privrede i dalji napredak Srbije!

  • Suzica Vreme: 22.10.2014 09:19h

    Odlična vest za razvoj srpske privrede!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP