Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POŠTOVATI DOGOVORE

Vučić: Moramo da
sprovedemo sporazum s Prištinom!

Autor: Beta | 29.11.2012 - 19:07:00h | Komentara: 0

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija mora da sprovede sporazum o integrisanom upravljanju administrativnim prelazima između centralne Srbije i Kosova koji je dogovoren sa Prištinom.

Aleksandar Vučić

Moramo da sprovedemo sporazum s Prištinom: Aleksandar Vučić | Foto: Jelena Vučetić

"Da li volimo sve što mora da se uradi? Ne, i to je pravo mučenje. Moramo da preduzmemo ono što mislimo da je najmanje loše u ovom trenutku. Nismo slučajno danas pozivali na jedinstvo jer nam se sve srušilo kao kula od karata zbog višedecenijske loše politike", kazao je Vučić odgovarajući u Skupštini Srbije na pitanje poslanika Demokratske stranke Srbije (DS S) Miloša Jovanovića.

Vučić je kazao da Srbija nastoji da izgubi najmanje što mora i da dobije najviše što može u uskom manevarskom prostoru kada je reč o Kosovu u kojem je, kako je naveo, teško raditi.
"Molim vas za tu vrstu razumevanja. U najtežim uslovima gledamo kako da izađemo iz toga. Ponašamo se racionalno", kazao je Vučić koji je pozvao i DSS, za koju je naveo da je velika stranka, da u tome pomogne Vladi Srbije.
On je naveo da je na prvu pomisao da Srbija ne prihvati sporazume postignute u Briselu sa Prištinom na svakom mestu u zapadnoj Evropi i zapadnom svetu predstavnicima Srbije rečeno da Srbija onda nije kredibilan partner sa kojim može da se razgovara.
"Razgovarao sam s najvišim predstavnicima EU i dobio sam takav odgovor", rekao je Vučić.
On je naveo da Srbija ne može sebi da priušti odustajanje od sprovođenja tih sporazuma i istakao da će dobijanje datuma za početak pregovora o članstvu Srbije u EU biti znak da je Srbija pravno uređena zemlja u kojoj strani investitori mogu da posluju.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP