Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POČEO "SRPSKI DAVOS"

Vučić: Možete da me volite ili ne, ali moramo da štedimo i na platama i na penzijama!

Autor: Agencije | 03.03.2015 - 10:27:00h | Komentara: 4

Na Kopaoniku je danas počeo 22. Biznis forum na kome će se u tri dana okupiti više od 600 učesnika. Okupljenima se obratio i premijer Vučić.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Oliver Bunić

- Važno je bilo da napravimo ozbiljan plan kojeg ćemo se pridžavati i nećemo odustajati, a ovaj koji sada primenjujemo čini mi se da daje rezultate, ocenio je premijer Aleksandar Vučić na početku Biznis foruma koji je počeo na Kopaoniku.

Primetivši da za građane Srbije nikad nije bilo važno da razmišljamo nekoliko godina unapred, a da smo se neretko i podsmevali onima koji su imali petogodišnje planove, Vučić je rekao da je prilikom opredeljivanja za restriktivne mere ideja bila da se novom strategijom donese razvoj Srbiji, a tome je prethodilo sređivanje javnih finansija.

- Na žalost mi moramo da platimo račun loše politike i od toga ne možemo da se sakrijemo. Možete da me volite ili ne volite, ali mi moramo da štedimo i na platama i na penzijama. Preuzeli smo mere na sređivanju javnih finansija, zbog čega posebno zahvaljujem ekonomistima koji su umeli da prepoznaju težinu mera koje donosimo, ali i Fiskalnom savetu jer bez njihovih kritika ali i podrške nismo mogli da postignemo ovo što smo uspeli do sada, naveo je Vučić i dodao da nama predstoji doba za rast.

Premijer Vučić je rekao da su u prva dva meseca ove godine ostvareni
"izuzetni i neočekivani rezultati" u budžetu i da će revizija Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF) za dva meseca proći bez većih problema.

On je rekao da su prihodi u januaru i februaru 2015. za 17 milijardi dinara veći od očekivanih, dok su rashodi bili za 21 milijardu manji.

- Ako se ovako nastavi možda ćemo morati da pravimo rebalans budžeta, ali biće to dobar rebalans, kazao je Vučić.

Prema rečima premijera, u prva dva meseca ove godine zabeležen je i suficit, što je prvi put u novijoj istoriji.

On je rekao da očekuje da će ove godine biti rešen i problem Železare "Smederevo" i pančevacke Petrohemije, ističući da će to biti veliki izazovi za Vladu.

Premijer je izjavio da je u odnosu na prethodnu godinu, kada je reč o javnim finansijama, postignut napredak, ali da je najveća boljka s kojom Srbija mora da se suoči - nedostatak preduzetničkog duha i incijative, kao i nedostatak domaćih investicija.


Podsetivši da je u mandatu aktuelne vlade doneto nekoliko modernih zakona u skladu sa evropskom praksom, poput zakona o radu, penzijama, stečaju, planiranju i izgradnji, Vučić je istakao i da je "uprkos protivljenju dobrog dela društva" Vlada uspela da objasni da je to put napred, za razvijeniju i moderniju Srbiju.

Na Kopaoniku je danas počeo trodnevni ekonomski forum na kojem
predstavnici vlasti, ekonomisti, privrednici i bankari razgovaraju o
najboljim modelima za podsticanje privrednog rasta u Srbiji.

Poslednji komentari
  • Драгомир Vreme: 03.03.2015 10:52h

    Да штедите ви у власти а не да се шокирамо сваки дан са новим аферама колико се новац троши?Да је речено нема повећања пензија и плата требало би бити буне а камоли смањења.Иначе већ се види да доносиш исхитрене одлуке и полако луташ са идејама.Сада ће ти струјни лобисти повећати струју ЈЕР СУ ТАКО НАУЧИЛИ?А стотине и стотине директора им остају који ни сами не знају шта раде.А и Странка СНС ти је климава пошто имате силне РАСПУШТЕНЕ одборе.

  • Petar Arsenijevic Vreme: 03.03.2015 12:02h

    Mogao bi da se pozabavis trgovackim marzama! Kako je moguce da je cena hrane u Srbiji i SAD ista?! To je lopovluk i narod nece ostati ravnodusan i nece trpeti!

  • Goran Vreme: 03.03.2015 12:55h

    Štednja je na izabrana i postavljena lica sa ogromnim i nepotrebnim komisijama i naravno na to dodamo i paralelne institucije koji nemaju platne razrede tipa AGENCIJE i sl. a ne da se štedi na državne službenike BRE!!!!!

  • snupi Vreme: 03.03.2015 13:18h

    sram te bilo

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP