Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PRVI POTPRESEDNIK ODLAZI U JUŽNU POKRAJINU TRI DANA PRED IZBORE

Vučić na Kosovu 31. oktobra?

Autor: FoNet | 27.10.2013 - 10:33:00h | Komentara: 1

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić treba da poseti Kosovo i Metohiju 31. oktobra, tri dana pred lokalne izbore u pokrajini, pišu Novosti.

Aleksandar  Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Željko Šafar

Prema informacijama lista, Vučić će insistirati da na Kosovo i Metohiju dođe zajedno sa ministrom bez portfelja Aleksandrom Vulinom, protiv koga je prištinsko pravosuđe izdalo nalog za hapšenje i pokrenulo istražni postupak.
Vučić planira da obiđe više srpskih enklava i naselja i da pozove Srbe da 3. novembra izađu na lokalne izbore i da preuzmu vlast i formiraju svoje institucije gde god je to moguće.
List takođe navodi da se državni vrh Srbije sprema za diplomatsku akciju prema zvaničnom Briselu kako bi se tokom naredne nedelje omogućio svim političkim predstavnicima Beograda nesmetan ulazak u pokrajinu i učešće u
predizbornoj kampanji.
Srbija takođe očekuje od EU osudi izjave turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana koji je u Prizrenu poručio da je „Turska Kosovo, a Kosovo Turska“, dodaje list.

DSS: VUČIĆ SE ODREKAO KOSOVA

Predsednik Turske Vlade Tajip Erdogan prisvaja ono čega se prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić odrekao, a to je Kosovo i Metohija, saopštila je danas Demokratske stranke Srbije Kosovske Mitrovice.

U saopštenju, odbor je ocenio da učešće Srpske napredne stranke na lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji, koje raspisala Atifete Jahjaga predsednica Kosova i nisu u skladu sa Ustavom države Srbije, pa učešće u njima znači
prećutno priznanje nezavisnog Kosova i Metohije.

Poslednjih deset dana skoro da nije bilo ministra iz Vlade Srbije koji nije posetio sever Kosova i Metohije. Nedostaje još poseta prvog potpredsednika Vlade Srbije, ocenila je DSS.

DSS Kosovske Mitrovice ističe da je zajednička poruka svih ministara poziv Srbima da izađu na lokalne izbore i da zamene svoju matičnu državu Srbiju sa samoproglašenom državom Kosovom, navosi se u saopštenju koje je poptpisao
Nenad Kojić, predsednik DSS Kosovske Mitrovice.

Poslednji komentari
  • Jelenaa Vreme: 27.10.2013 11:40h

    Nadamo se da ce EU reagovati na izjave Turskog premijera, a da ce Vuciceva poseta KiM uciniti da sto vise Srba izadje na izbore.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP