Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ISPUNJAVA OBEĆANJA

Vučić najavio „seču knezova“: Bez posla najmanje 300 direktora!

Autor: Beta | 26.07.2014 - 09:14:00h | Komentara: 13

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će u naredna dva dana biti smenjeno više od pet direktora javnih preduzeća i najmanje 300 direktora u Elektroprivredi Srbije (EPS).

Vučiću  je bolje da je postao gradonačelnik nego premijer

Aleksandar Vučić | Foto: Oliver Bunić

- Mnogi i dosta njih, mnogi se pominju u medijima. Ići će njihova razrešenja na sednicu vlade, a novi će doći konkursom. Ne bih da se izjašnjavam poimence, biće smenjeno više od petoro važnih i moćnih direktora. Smenjujemo one koji su postigli loše rezultate - kazao je Vučić u intervjuu za dnevni list "Kurir".

On je rekao da je Vlada Srbije ispunila deset od 11 stvari koje je izneo u svom ekspozeu.

- Od 11 stvari koje sam rekao u ekspozeu, deset smo ispunili. Samo jednu nismo, a to je smanjenje plata u javnom sektoru. Ispunjeno je 92 odsto plana i to uprkos poplavama koje su nas pogodile i čije su posledice razorne po ekonomiju - oduzimaju nam jedan odsto BDP-a, smanjuju rast, uvode nas u recesiju - dodao je premijer.

O novom Zakonu o radu, Vučić je naveo da zbog donošenja tog zakona u narednih sedam godina neći biti 350.000 otkaza.

- Evo, ja vam kažem, u narednih sedam godina neće biti 350.000 otkaza. Ljudi ne razumeju da u ovoj zemlji moraju da se ponašaju tržišno, što mi je čak i (nemačka kancelarka) Angela Merkel više puta ponovila - tržište, konkurencija, takmičenje - rekao Vučić.

Vučić je, kako navodi „Kurir“, najavio da će bez fotelje ostati i najmanje 300 direktora u EPS-u i svi ministri koji ne budu poštovali satnicu tačnog vremena dolaska na posao.

On je napomenuo i da neće biti poskupljenja struje sve dok se ne reše drugi problemi u EPS-u, a to su, kako je naglasio, 18 odsto ukradene električne energije, 15 do 20 odsto neplaćenih računa i 600 direktora u EPS-u.

Kako je objasnio, čitava vlada je angažovana na pronalaženju strateškog partnera za Železaru u Smederevu, i izrazio nadu da će se naći rešenje u narednih nekoliko nedelja.

- Cela vlada je angažovana na pronalaženju strateškog partnera za Smederevo, iako je postojala ideja da treba da pogasimo sve i da damo otpremninu radnicima, moja je ideja bila da nadjemo rešenje. Nadam se da ćemo naći rešenje u narednih nekoliko dana i nedelja - naveo je predsednik Vlade Srbije.

Poslednji komentari
  • Neša Vreme: 26.07.2014 10:37h

    Znači u EPS-u i dalje 600 direktorčića! Sjaši Kurta da uzjaši Murta!

  • Uroš Vreme: 26.07.2014 12:05h

    Vučić samo proizvodi bombaste afere. Vučić sin Fahri Musliua nam je najveća podvala katolika u zadnjih 100 g. Kad je prošle godine odkinu Kosmet, Vučić je očekivao aplauz međunarodne zajednice (Čitaj: Katoličke alijanse krstaša), ali ne bi naplauza. Piramida vatikana (Čitaj: Vertikala Lojoline vojske nad vojskama) je postavljena na nastranim homoseksualcima, hladnokrvnim ubicama. Vučića je Jovica Stanišić još davne 1992 selektirao, obrađivao i navukao na kokain. Moramo ukinuti katolički model vlasti i postaviti jednog Visokog predstavnika da upravlja sa nama. Spas nam je u proizvodnji organske hrane, jer Vatikan Zapad hrani sa GMO.

  • Sofija Vreme: 26.07.2014 13:52h

    Od Vučićevih ideja do prosjačkog štapa! Svi za Vučića i sledeći put da glasate!

  • PANCEVAC Vreme: 26.07.2014 14:20h

    Ovako se postaje popularan u Srbiji i dobijaju izbori a sve njih ce opet negde lepo da udomi SJASI KURTA DA UZJASE MURTA sa MEGATRENDA svi kriminalci iz Kolubare su sada savetnici njegovim direktorima e moj naivni narode

  • DON Vreme: 26.07.2014 15:54h

    BAHATI DIREKTORI CE OSTATI BEZ POSLA..U OVAKVOJ SITUACIJI TO NAM NE TREBA

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP