Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BILATERALNI RAZGOVORI

Vučić nastavlja posetu SAD!

Autor: Tanjug | 03.06.2015 - 08:42:00h | Komentara: 0

Premijer Aleksandar Vučić nastaviće zvaničnu posetu Sjedinjenim Američkim Državama gde će sa američkim zvaničnicima razgovarti o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i podršci Vašingtona evropskom putu Srbije.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Đorđe Kojadinović

 
Vučić je u utorak, prvog dana posete, u Vašingtonu razgovarao sa predstavnicima Majkrosofta, Dženeral Elektrika, Friporta, En-Si-Ara i drugih kompanija.
Premijer je sinoć ocenio da su svi razgovori koje je imao sa predstavnicima velikih američkih kompanija bili veoma dobri, a da je u svim razgovorima istaknut značaj očuvanja političke i ekonomske stabilnosti za Srbiju.
"To je ono o čemu smo govorili svuda. Dakle politička i ekonomska stabilnost, nizak deficit. To su stvari za koje su čculi i ovde u SAD. I kada na ručku sa ITI dobijete aplauz samo zbog svoje iskrenosti i zbog rezultata koje su i oni mogli da vide, onda znate da u SAD to neko ume da ceni", rekao je Vučić.

Mislim da je Srbija sve poštovanija, ponosan sam na tu činjenicu, a kada dobijete ovakav tretman u SAD onda mislim da Srbija može da računa na daleko bolju budućnost, poručio je Vučić. On je rekao da je u Majkrosoftu razgovarano o povećanju njihovih kapaciteta, ali i ujedinjavanja našeg sistema - centralne vlade, opština, pokrajine.
"Gledali smo kako da preskočimo jednu generaciju koju smo uspeli da izgubimo i uđemo u novi vek - da sve što smo izgubili na najbrzi mogući način pokušamo da nadoknadimo", rekao je premijer.

Predstavnici Dženeral Elektrika su premijeru preneli da je ta kompanija otvorena za nove investicije u Srbiji, dok je od predstavnika kompanije Friport MekoMoran premijer zatražio, između ostalog, pomoć u pronalaženju strateškog partnera za RTB Bor.

Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju s medijima, sa predstavnicima kompanije Dženeral Elektrik premijer je razgovarao o saradnji u oblasti energetike, zdravstva, transporta i avioindustrije.Vučić je istakao da je Srbija spremna da američkim kompanijama obezbedi najbolje uslove poslovanja u regionu zapadnog Balkana i podršku srpske Vlade.

Vučić će u četvrtak, 4. juna, poslednjeg dana posete, posetiti Univerzitet Džons Hopkins, gde će imati izlaganje, a nakon toga nastaviti niz susreta sa članovima Komiteta i Potkomiteta za spoljne poslove Senata SAD.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP