Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREMIJER NA UDARU PRLJAVIH POLICAJACA

Vučić: Ne mogu me reketirati!

Autor: B. Jelovac | 29.05.2014 - 07:02:00h | Komentara: 4

Premijer Aleksandar Vučić juče je povodom informacija o pokušaju pojedinih šefova srpske policije da ga ucenjuju izmišljenim učešćem njegovog sina u incidentu, rekao da “nikada neće dozvoliti da ga neko ucenjuje, reketira ili da se na takav način ponaša prema bilo kome u Srbiji”. Ministar policije Nebojša Stefanović rekao je da su o slučaju već uzete izjave svih učesnika i da je jasno da je u čitavom postupku bilo nepravilnosti.

Istraga u policiji:  Vučić i Veljović

Istraga u policiji: Vučić i Veljović | Foto: Oliver Bunić

- Nisam imao čega da se stidim i plašim, a oni koji tako misle moraju da znaju da su ta vremena u Srbiji prošla! Svi koji pate od raznih teorija zavere i misle da tako mogu da upravljaju Srbijom, kao što su to radili u prethodnih 20 godina, neka dobro razmisle - vremena su se promenila i Srbija će biti normalna i uređena zemlja - rekao je Vučić na pitanje da prokomentariše informacije o pokušaju izvesnih funkcionera iz vrha MUP-a da ga ucene, tako što su ga obavestili da je njegov sin Danilo (16) navodno na beogradskom splavu “River” 10. maja pretukao golmana Partizana Vladimira Stojkovića. Oni su Vučića izvestili da o svemu postoji službena beleška i to sa izjavom svedoka policajca, ali “da ništa ne brine jer će sve biti u redu, pošto će predmet staviti u fioku”.


Premijer je, međutim, besan odmah napisao ostavku koju je planirao da podnese i da je pročita na jednoj televiziji iste noći, a nije poverovao ni sopstvenom detetu koje je tvrdilo da ništa od toga nije istina. Međutim, dvojica Vučićevih prijatelja sprovela su privatnu istragu koja je pokazala da postoje snimci kamera sa splava, iako su dušebrižni policajci tvrdili da su kamere bile isključene, i da je golmana tukao potpuno drugi momak, a i navodni policajac svedok se šokirao, tvrdeći da nikada nije dao nikakvu izjavu povodom incidenta.

Pretpostavlja se da su funkcioneri celu priču podmetnuli sa namerom da se dodvore Vučiću, ali i zapravo da bi kasnije mogli da ga ucenjuju “predmetom iz fioke”, što po rečima upućenih nije strano pojedincima u srpskom MUP-u, već zadnjih desetak godina.

Iako Vučić juče nije hteo direktno da potvrdi informaciju da je podneo krivične prijave protiv NN osoba za lažno prijavljivanje, premijer je indirektno potvrdio priču.

- Neću dozvoliti da se bilo ko krije iza policijske značke i insistiraću na utvrđivanju odgovornosti, kao i kažnjavanju svih koji su se ogrešili o zakon i pravila službe - rekao je juče ministar Stefanović.

Direktor policije Milorad Veljović juče je izjavio da će slučaj “ucena premijera” biti ispitan do kraja.

- Policija će prikupiti sve podatke o ovom slučaju i budite sigurni da ovaj udarac na državu i državne organe neće proći nekažnjeno – kaže Veljović.

Podmetnuli drogu ćerci kandidata za direktora policije
 

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je deo policije podmetanjima uklanjao konkurenciju i naveo primer nekadašnjeg kandidata za direktora policije koji je kompromitovan tako što je njegova maloletna ćerka lažno okrivljena za posedovanje droge.
 

"Video sam na primeru jednog čoveka koji je trebalo da postane direktor policije, svojevremeno je bio neki kandidat za direktora policije, pristojan čovek, inače, i odjednom su njegovoj ćerki, koja je tada imala 17 godina tobože pronašli drogu.

Ubijen je taj čovek i to dete. Dete, naravno, nikada ni cigaretu nije zapalilo, a
kamoli drogu koristilo", rekao je Vučić Radioteleviziji Srbije.

Vučić nije naveo ime tog bivšeg kandidata za direktora policije. Prvi i do danas jedini direktor policije je Milorad Veljović koji je na toj funkciji od kada je ustanovljena 2006. godine.

Premijer je rekao da se povodom te lažne optužbe ništa nije moglo učiniti, jer su "oni napravili nekakve službene beleške koje su njih dvojica, trojica potvrdili" i tako je konkurencija zbrisana.

"Bilo je mnogo takvih slučajeva, a sada je došao neko ko se ne plaši reketa i ucena raznih sumnjivih struktura u vlasti i neko ko neće da naseda na te trikove.

Mene baš briga za to", rekao je Vučić.

Dodao je da je na taj slučaj obratio pažnju pošto se zaprepastio kada je uvideo da je "dobar deo policije i sistema" bio nezadovoljan zbog hapšenja Darka Šarića, optuženog za krijumčarenje 5,7 tona kokaina.

"Pretpostavili su da će na videlo da isplivaju tajne kome je Šarić davao novac, a nije malo davao. On je već nešto o tome govorio, a moguće je da će da govori i u budućnosti. Naravno, to bi uvek trebalo uzeti sa rezervom i da se vidi šta je tačno a šta nije, to mora da bude proverljivo", rekao je Vučić.

Poslednji komentari
  • Michael Tadic VTK Vreme: 29.05.2014 13:48h

    Odavno oni treba da budu na dirkama klavira! Mnogima su zagorčali život i njima i njihovim porodicama svojim spletkarenjima po sistemu imamooo ga za onooo, za ovoooo, eeeee, tuuuu!

  • BORIVOJE Vreme: 29.05.2014 14:02h

    Gospodine Vučiću nije to jedini i najgori slučaj u MUP da su nekom zaposlenom i njegovoj porodici zagorčali život plasirajući po novinama razne tekstove da su ubice režima da su odgovorni za pojedina ubistva da su kriminalci i sl. Pa tvorci takvih članaka i danas rade u direkciji policije a neki su čak i potparoli sa jednim polupetkom u policiji. Raspitajte se šta su sve radili poštenim i časnim policajcima i po čijem nalogu je to rađeno. Ko je sve pisao lažne službene beleške koje je tadašnje (a i sadrašnje) rukovodstvo policije koristilo da pojedine lažno diskredituje i ocrni kod prošlih ministara da to nije zapamćeno u analima najprljavijih spletkarenja a ne u bezbednosnoj službi.

  • BIATLONAC Vreme: 29.05.2014 14:05h

    Pa gde su sada ti eksperti koji su mnogima zagorčali život? Pa i dalje na visokim rukovodećim mestima! Pa i dalje voze skupocena sl. vozila ! Pa i dalje menjaju telefone! Pa i dalje putuju u inostranstvo i uzimaju devizne dnevnice! Pa i dalje nemaju veze sa poslom koji obavljaju !

  • G.S. Vreme: 03.06.2014 15:00h

    Oduzeti Veljovicu sve sto je opljackao pa tek onda ga poslati u penziju. Ovo sto ima u srpskoj policiji nema nigde. Toliko pisanja o Veljovicevoj pljacki, a on jos uvek direktor, jos i da vest o njegovoj smeni bude laz onda nigde kraja policijskom lopovluku.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP