Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREMIJER MEĐU RUDARIMA

Vučić: Nećemo prodati „Bor“!

Autor: I. K. - S. V. | 18.07.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Premijer Srbije Aleksandar Vučić juče je, obraćajući se rudarima RTB „Bor“, najavio da će država uložiti 30 miliona evra u oporavak rudnika i obećao im da neće prodati većinski paket ovog strateškog preduzeća. On je rekao da je to ugovoreno posle iscrpnog razgovora sa rukovodstvom i objasnio da će približno isti iznos obezbediti i RTB „Bor“.

Predsednik Vlade se  okupljenima obratio  u staroj topionici

Predsednik Vlade se okupljenima obratio u staroj topionici | Foto: Zoran Lončarević

- Država ima za restrukturiranje ukupno 130 miliona evra, i evo, kažem vam, naći ćemo tih 30 miliona za „Bor“. Imaćete priliku, dobićete novac od države, ali nećemo dozvoliti da opet sve ode u bunar kao ranije. Država zajedno sa vama ima nameru da oporavi RTB „Bor“, ali to znači ozbiljnu kontrolu poslovanja i drastičnu štednju kako bi RTB „Bor“ opstao - poručio je Vučić preko megafona pred nekoliko stotina rudara. Vučić se rudarima basena obratio u staroj topionici i uz zvuke mašina, a dočekan je aplauzom.

Pokrenućemo stvari s mrtve tačke: Vučić

Pokrenućemo stvari s mrtve tačke: Vučić | Foto: Zoran Lončarević


Vučić je pre posete rudarima u društvu rumunskog premijera Viktora Ponte obišao Borsko jezero, gde su razgovarali sa predstavnicima Udruženja Rumuna u Srbiji.
- Prvi put se zajedno dvojica premijera nalaze u istočnoj Srbiji. Razgovarali smo o problemima koje ima rumunska zajednica. Neki su lako rešivi, neki malo teže. Moja obaveza kao premijera je da saslušam sve primedbe. Nastojaćemo da pokrenemo stvari s mrtve tačke, i nadamo se da ćemo uskoro videti progres - rekao je Vučić.

Sa rumunskim kolegom na Borskom jezeru

Sa rumunskim kolegom na Borskom jezeru | Foto: Zoran Lončarević


Pre obilaska jezera, Vučić i Ponta su razgovarali u Beogradu, gde je zaključeno da će Rumunija, iskreno i bez uslovljavanja, podržati Srbiju na njenom putu ka evropskim integracijama.

Premijerov plan pozdravljen aplauzom

Premijerov plan pozdravljen aplauzom | Foto: Zoran Lončarević

 
Sa rumunskim premijerom juče se sastao i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, dok su saradnju policija dve zemlje dogovorili ministri unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i Gabrijela Opre.
Poslednji komentari
  • Toša Vreme: 18.07.2014 08:31h

    Nije dobro da se država petlja sa RTB Bor, ako je već krenula da raskrsti sa javnim privrednim preduzećima. Pod jedan, državno privredno preduzeće nikada neće biti u stanju da se oslobodi viška zaposlenih, pod dva, nema država toliko para da upumpava u ovakva preduzeća a koja se ne mogu pokrasti. Na kraju, ne manje važna činjenica, nije zdravo praviti razliku između istih preduzeća, jer će se sada svi pojaviti sa željom da i oni ostanu da državnom budžetu, a toga smo se upravo hteli otarasiti zarad rasterećenja budžeta.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP