Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ODLUČNO!

Vučić: Neću dozvoliti radnicima Staklare da blokiraju autoput

Autor: Beta | 17.07.2015 - 14:33:00h | Komentara: 1

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će razgovarati sa radnicima Srpske fabrike stakla, ali da im neće dozvoliti da blokiraju autoput u situaciji kada ta fabrika u vlasništvu bugarskog tajkuna duguje državi 20 miliona evra za gas i struju.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Emil Čonkić

 - Da li tražite da puštamo da tajkun trpa pare u džepove na račun države. Šta hoćete od mene državu ili banditsku tvorevinu -  upitao je Vučić novinare u Vladi Srbije koji su postavili pitanje šta će biti sa Srpskom fabrikom stakla u Paraćinu.

Vučić je rekao i da je Staklara predstavlja paradigmu "naših neuspeha, života u opsenama i urušavanje države u poslednjih 30 godina".
 - Vlasnik je privatnik. Mi mu kao Srbija dajemo vaš novac, naš gas, našu struju. Dužan nam je više od dve milijarde kao državi - rekao je Vučić i dodao da Vlada želi da EPS i Srbijagas budu profitabilni i tera građane da plaćaju struju, a tajkun neće da plaća i tako pravi profit.
Premijer je rekao i da Srpska fabrika stakla ove godine nije platila nijedan račun za struju.
 - Hoćete da oprostimo nekome 20 miliona evra da bi on bio uspešan i bogat i bahat, a mi svi budale. I ako se to ne desi (radnici fabrike) će izaći na autoput. E nećete izaći na auto-put. Ja vam kažem da nećete - rekao je Vučić.
Srpskoj fabrici stakla trebalo bi da budu isključeni gas i struja zbog dugovanja, poslovodstvo je izašlo u javnost sa informacijama da će to dovesti do ekološke katastrofe zbog složenog procesa proizvodnje, ali je iz Vlade Srbije to negirano jer je su na vreme upozoreni na isključenje struje.

Odloženo isključenje struje, počinju pregovori
Predsednik Samostalnog sindikata Srpske fabrike stakla (SFS) Živojin Matejić rekao je da je isključenje struje “Staklari” odloženo do 31. avgusta i da uskoro počinju pregovori.
“Uskoro počinju pregovori i to je sada cela priča”, rekao je Matejić Tanjugu i napomenuo da su zaposleni SFS na svojim radnim mestima.
Kako je Tanjugu saopšteno u EPS-u, EPS Snadbevanje i rukovodstvo Srpske fabrike stakla dogovorili su se danas da deo duga za struju ta fabrika izmiri do 31. jula, a u suprotnom EPS Snadbevanje će naložiti obustavu isporuke električne energije 1. septembra.

Poslednji komentari
  • buducnost Vreme: 17.07.2015 22:39h

    Ovo je ludnica! Dakle imamo premijera koji grli, leci i hrani Sirijce i salje im poruku da ostanu ovde, a sa druge strane svojim ekonomskim ''merama'' tera preko granice na hiljade visoko obrazovanih! Ovo je genocid, ali nad sopstvenim narodom koji skapava od jutra do mraka za koru hleba, koji je izgubio sva ljudska prava (radnicka su odavno izgubljena) i koji se svakodnevno terorise medijskom mantrom kako se nam sutra biti bolje! EU ce mu dati par miliona evra za Sirijce, Orban dize ogradu i ostadose oni kod nas (samo 100000) na kazanu. Verovatno ce ih naseliti po vojvodjanskim napustenim selima i to je to. Za deset godina ima da se cuje ezan od jutra do mraka po celoj dzamahiriji Vojvodini.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP