Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PRODAJA POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA

Vučić negira da
se PKB prodaje ispod cene!

Autor: Tanjug | 29.11.2012 - 17:54:00h | Komentara: 3

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić odbacio je večeras kritike da se PKB prodaje najmoćnjoj firmi na svetu iz Abu Dabija ispod cene i naglasio da, ukoliko radnici i sindikati tog kombinata misle da to nije dobro, Vlada Srbije u to neće ulaziti.

Političari ne mogu da zaustave promenu - Vučić

PKB se prodaje po realnoj ceni: Vučić | Foto: Dalibor Danilović

Vučić je naglasio da, ukoliko rukovodstvo PKB i „njihov šef Dragan Đilas" neće da se to preduzeće proda, to neće biti problem, ali da niko ne treba da „priča bajke da neko to hoće da otme, pa se onda pojavljuje Robin Hud da to spreči".


Vučić je tako odgovorio posalnici SDPS Slavici Savić, koja je rekla da se PKB prodaje ispod cene, iako je jedan od najvećih kombinata.

„Ministarstvo poljoprivrede o tome ne govori ni reč. Postavlja se pitanje prodaje nekim kupcima sa Bliskog istoka, baš kada je PKB ušao u investicioni ciklus i sve obaveze ispunajva na vreme", rekla je ona u Skupštini.

Vučić je naglasio da „on lično nema problem da laže sebi i bilo kome, da se ništa u ovoj zemlji neće moći uraditi, jer i kada postoji najbolja namera i kada postoji prilika da se nešto proda po višoj ceni, javljaju se oni koji to osporavaju“.

„Mi smo optuženi da izdajemo u zakup jedan hektar za 250 evra, a naši paori bi mogli da tu zemlju zakupe po višim cenama. Ponuđeno je 25.000 hektara, 8.000 je već izdato po 68 evra, tek toliko da se zna“, rekao je Vučić.

On je poručio da ne treba niko da pokušava da izgrava zaštintika radnika, da kaže da neko učestvuje u pljački, jer oni koji su sada u vladi nikada neće pristati na tezu - svi su oni isti.

Dragan Đilas

Dragan Đilas na oranicama PKB | Foto: Beta

Poslanik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović upitao je Vučića na današnjos sednici zašto se u jeku borbe protiv korupcije donosi zakon o javnim preduzećima, koji je osnov za sistemsku korupciju.

Vučić je najavio da će Srbija doneti Antikorupcijsku strategiju koja će biti po ugledu na hrvatsku strategiju, koju svi hvale.

Ne slažem se sa vama oko zakona o javnim preduzećima. Usvojili smo neke odredbe koje suštinski menjaju upravljanje javnim preduzećima i ne mogu da prihvatim stav da će neke koalicije postavljati 700 direktora javnih
preduzeća. To su ranije radile partijske, a sada nezavisne ekpertske komisije, rekao je Vučić.

Direktora najvećeg javnog preduzeća, koje je bilo partijska kasa, postavljale su stranke. Sve do "komandira čete" su postavljale partije, rekao je Vučić i napomenuo da ima stvari koje se ni njemu ne dopadaju, ali da se tu radi o
ceni političkih kompromisa.

Ne mogu da se saglasim sa tim da se sada formira partijska država, ovo je početak njenog kraja, odgovorio je Vučić na komentar Jovanovića da se formira partijska država.

Ovo je veliki napredak u odnosu na ono što smo imali, rekao je Vučić i istakao da sadašnji direktor EPS ima 10 puta bolju biografiju od čoveka koji je bio na čelu ovog preduzeća do pre dva meseca, a svi su govorili da je
njegova smena bila "desant na institucije".

Čedomir Jovanović

Debatovao sa Vučićem oko zakona o javnim preduzećima: Čedomir Jovanović | Foto: Goran Srdanov

Jovanović je nabrojao nekoliko preduzeća gde su na čelu partijski kadrovi, među kojima je i potpredsednik vladajuće stranke, koji je danas ponovo izabran na funkciju pre usvajanja novog zakona koji nalaže direktorima javnih
preduzeća da zamrznu partijske funkcije.

- Ja bih bio zabrinut da sam na vašem mestu, ako svakog dana otvorim novine u kojima se članovi vladajuće stranke označavaju kao kriminalci - rekao je Jovanović.

Poslednji komentari
  • denis Vreme: 30.11.2012 14:05h

    Djilas ocigledno ne zna matematiku kada mu je 68 vece od 250.

  • savatije Vreme: 30.11.2012 14:51h

    Meni se cini da je Djilas stavio sapu na PKB pa se sad fol bori da se zemljiste izda u zakup.

  • aleden22 Vreme: 30.11.2012 14:54h

    Ode DS sa vlasti uskoro ce i Djilas , nema vis eprodaje magle i dila s aTijanicem pa je Djilas bacio oko na zemlju.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP