Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NELEGALIZOVANE KUĆE

Vučić: Neka Tomin sin plati, ako može da se legalizuje!

Autor: Tanjug | 27.01.2014 - 09:19:00h | Komentara: 2

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da sinovi predsednika Srbije Tomislava Nikolića i ministra rudarstva Milana Bačevića treba da plate legalizaciju kuća koje su navodno bespravno izgradili, ili da se one sruše ukoliko legalizacija nije moguća.

Spremni smo da se uhvatimo u koštac s velikim, važnim slučajevima koji su imali i nemale političke konotacije: Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Nenad Đorđević

Vučić je, odgovarajući na pitanje voditeljke u "Utisku nedelje" na televiziji B92 da li ima razumevanje za navodnu izjavu ministra građevine Velimira Ilića da neće rušiti kuće Radomira i Branislava Nikolića na obali Save u Novom Beogradu i Filipa Bačevića u Jakovu, rekao da nije na taj način razumeo izjavu kolege iz Vlade.

"Nisam tako razumeo izjavu gospodina Ilića. Postoje dva načina. Jedan je da se nešto legalizuje. Neko za to mora da plati. I na vašoj televiziji sam gledao ljude iz Novog Sada koji kažu da hoće da plate, ako to nikome ne smeta i ako nije na mestu gde se ugrožavaju nekakvi interesi", rekao je Vučić.

On je dodao da, ukoliko država može da omogući legalizaciju, vlasnici bespravno izgrađenih objekata to treba i da plate.

"Neka ljudi plate. Neka dođe i Tomin sin, i bilo čiji, neka to plati. Ako to ne može da se plati, ide se u rušenje i kraj priče", poručio je Vučić.

Takođe, lider SNS izjavio je sinoć da će zakoni o radu, o privatizaciji i o stečaju biti doneti posle razgovora sa sindikatima, kao i da sa ministrom privrede Sašom Radulovićem nije razgovarao o njegovoj ostavci jer je "vlada pala".


"Svi su ministri u ostavci...Kada da pričamo o ostavci? Juče ili danas? Pa vlada je pala. Svi ministri su u ostavci. Nisu formalno, ali suštinski jesu", rekao je Vučić u Utisku nedelje.


On je dodao da mu nije žao što je Radulovića doveo u vladu jer je važno da se čuju dobre ideje.


Vučić je poručio da će zakoni o stečaju, o privatizaciji i radu biti doneti posle razgovora sa sindikatima.


"Donećemo zakon o stecaju, o privatizaciji i o radu, ali ćemo saslušati sindikate", rekao je Vučić i dodao da je veoma važno da se zakon o radu promeni, ali da je spreman da sasluša primedbe sindkata u vezi sa zakonom o radu.


Upitan zašto zakoni nisu doneti, on je objasnio da zakoni nisu povučeni iz procedure, već da je zakon o radu tek u formi nacrta, dok su zakoni o privatizaciji i o stečaju u skupštinskoj proceduri, iz koje, ponovio je, nisu povučeni.


Vučić je rekao da je sa ministrom privrede Sašom Radulovićem, koji je podneo ostavku, poslednji put razgovarao pre nego što su na vladi prošli zakoni o privatizaciji i o stečaju, a da o njegovoj ostavci nisu razgovarali jer se desila u trenutku "kad je Vlada pala".

Poslednji komentari
  • Miki Vreme: 27.01.2014 10:19h

    Pa NE MOŽE da se legalizuje! To je Zakonom zabranjena zona za gradnju! Ti kao ne znaš?

  • Rodoljub Vreme: 28.01.2014 04:18h

    Nije u pitanju samo Tomin sin, u pitanju je zona građenja uz obalu reke koja je po zakonu utrina i koja mora ostati dostupna svakom građaninu i svim službama. Ako vremenom tako budu gradili svi naše reke će postati privatni posedi jer niko neće od uzurpiranih privatnih imanja da priđe reci. Država je bila slaba i nije mogla da se odupre navali uzurpatora, niko nije smeo da gradi pre nego li dobije uslove za građenje i urbanističku dozvolu, a sada treba da se poruši na hiljade kuća uz obale reka što liči na nemoguće.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP