Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ODGOVORIO

Vučić: Niko ne sme da ucenjuje državu, posebno ne FAP!

Autor: Tanjug | 30.10.2013 - 22:02:00h | Komentara: 3

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da niko ne sme da ucenjuje državu, a posebno ne Fabrika automobila Priboj, koga država izdržava, i da on sa ucenjivačima neće da razgovara.

Vučić je podvukao da je u poslednjih 12 godina država uložila 1,3 milijarde dinara u FAP.

Vučić: Napolju će biti ljudi koliko ih je unutra

Aleksandar Vučić | Foto: FoNet

 
- Gotovo da ništa nije investirano u biznis - rekao je Vučić za B92 i dodao da je sve otišlo u plate i druge troškove.
On je naveo da, kad to kaže, ne kritikuje radnike, koji bi vredno radili, već rukovodstva i one iz sindikata koji misle da je dovoljno da budu što bahatiji i osioniji i da će time da dobiju veću državnu podršku.
- Mislite da sam se uplašio ucena - nećemo da se sklonimo s pruge, izdržaćemo još malo... Stali ste na prugu, donosite Srbiji gubitak od 10 miliona dinara dnevno, a tražite od nas ono što nije naša obaveza - rekao je Vučić.
On je ponovio da je samo ove godine Srbija, odnosno njeni građani, za FAP dali 160 miliona dinara. Prema njegovim rečima, država traži programe i planove za FAP kako bi ta fabrika počela da zarađuje novac i želi da im pomogne.
On je rekao da želi da razgovara sa radnicima, kako bi zajedno napravili planove da FAP postane profitabilan i kako da se dovede strateški partner.
- Sa "Mercedesom" sam razgovarao da dođu u FAP. Oni kažu ne, mi nećemo tako, mi imamo neke naše političare, ili nekog drugog koji nam je rekao - mi ćemo na sednemo na prugu i nećemo da mrdamo s pruge dok ti ne dođes ovde - ja sa ucenjivačima neću da razgovaram - rekao je Vučić.
Meni vlast nije toliko draga da bi neko tako mogao da me ucenjuje, rekao je Vučić i dodao da nije bogat, da nije lopov i da nikom nije ništa ukrao.
- Ako mogu da im pomognem, pomoći ću im, nećete pomoć, hoćete da ucenjujete državu.. državu da ucenjujete nećete - naglasio je Vučić.
On je poručio da su od države dobili mnogo, da će dobiti još, ali da ne mogu da se bore protiv države i da je ucenjuju.
- Da je ucenjujete, a da ničim niste zaslužili da je ucenjujete... Nije država dužna da im isplaćuje nešto, nisu ništa zaradili, imali su da troše na pevačice, na razne sumnjive nabavke, a nisu imali da potroše na investicione planove - rekao je Vučić.
On je istakao da se traži da država da još i da će to učiniti, ali da hoće da kontroliše kako se taj novac troši.
- Neće da dolazi država nekome ko blokira prugu, već hoće da razgovara sa vama na ravnopravnim osnovama - rekao je Vučić i dodao da ravnopravne osnove nikako nisu da on dolazi na prugu, gde su postavljena i deca. - Nećemo da teramo nikoga, ali da pristajemo na vaše ucene nećemo. 
Poslednji komentari
  • elo Vreme: 30.10.2013 22:48h

    Naravno, tako je U SVIH 179 PREDUZECA!!! Sve je otislo na dnevnice, putovanja, reprezentacije, gorivo, privatna (direktorska) preduzeca za pruzanje usluga i izmisljena sponzorstva ali nista u razvoj i opremu. Sta je tu cudno?! Drzava ako je pametna treba samo da pogleda imovinske karte direktora i resena stvar sa vracanjem para.

  • Ludovic Vreme: 31.10.2013 00:12h

    vucicu bilo bi dobro da uradis nesto za obican svet.20 godina sedite svi vi politicari u skupstinskim klupama i sastancima,nikad niste osetili da nemate.Lova vam ne kaplje vec curi.Kako ces ti koji je uvek imao razumeti onog ko jedva prezivljava.

  • dejan Vreme: 31.10.2013 18:49h

    Zao mi je radnika,ali smatram da je Vucic upravu!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP