Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

LIDER SNS-A KROJI FUDBALSKU TAKTIKU ZA IZVRŠNU VLAST

Vučić: Nova vlada biće kao Bajern

Autor: Ekipa Alo! | 02.04.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Lider SNS-a Aleksandar Vučić izjavio je da će nastojati da nova vlada funkcioniše kao nemački fudbalski klub Bajern iz Minhena.

Sašina ekipa na tribinama

Sašina ekipa na tribinama | Foto: Aleksandar Dimitrijević

„Treba napraviti vladu koja će da funkcioniše kao tim, koja možda ne mora da ima Mesija i Ćavija, nego vladu kao Bajern, koji ima izvanredan tim i odlične pojedince. Riberi i Kros teško da su zvezde tog kalibra, ali kao što vidite, igraju bolje od Barselone”, rekao je Vučić u intervjuu za „Dojče vele“.

Šta bi bilo kad bi bilo


Aleksandar Vučić rekao je da Srbiji niko do sada nije postavio priznanje nezavisnosti Kosova kao uslov za članstvo u EU. „Ja ne mogu da govorim o tome šta bi bilo kad bi bilo“, rekao je Vučić.

On je istakao da će se truditi da napravi najbolji tim i da nova vlada bude kao jedan, dodavši da će nastojati da se „izbegne feudalizacija“ ministarstava, kao što je bilo do sada, čak i u vladi u kojoj je i on bio.

„Hoću da znam šta se dešava u svakom ministarstvu. Hoću da Ministarstvo finansija zna za svaki trošak koji pravi ministarstvo sporta ili kulture ili neko drugi“, kazao je Vučić.

„Ekonomiju Srbije moramo da oživimo i ozdravimo. I industriju i poljoprivredu, i za sve to će biti potreban veliki rad i veliko strpljenje. Biće potrebna i promena svesti kod svih nas, ali i kod svih građana“, kazao je Vučić i istakao da će nova vlada odmah ići u strukturalne reforme - u promenu većeg broja zakona - o stečaju, privatizaciji, zakona o radu, o državnim službenicima, osiguranju, o planiranju i izgradnji, koji podrazumeva izdavanje dozvola u neuporedivo bržem roku nego do sada.
Upitan da li veruje da će uspeti u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, Vučić je kazao da tu ima mnogo problema i da to moraju da rade institucije. „Ovim što mi radimo pokazuje se samo nivo političke volje. To nije dovoljno. Sve naše institucije moraju da rade još bolje“ kazao je on.
Poslednji komentari
  • zran Vreme: 02.04.2014 08:24h

    Hoce li clanovi tima morati da znaju himnu? Ili ce biti dovoljno da su procitali nesto od Dostojevskog?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP