Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZAHTEV ZA IZRUČENJE HAGU

Vučić o Šešelju: Odlučićemo kada dobijemo papire da je ozdravio

Autor: Tanjug | 04.04.2015 - 14:45:00h | Komentara: 1

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Vlada Srbije odlučivati o zahtevu Haškog tribunala kada dobiju "papire" u kojima se navodi da je lider radikala Vojislav Šešelj ozdravio.

„Da vidimo  šta je to novo  što Hag traži od  nas“: Aleksandar Vučić Aleksandar Vučić | Foto: Dragan Stanković

- Odlučivaćemo kad neke papire dobijemo, ali u tim papirima moraju da mi napišu kad je Šešelj ozdravio i kojim metodama, pošto su nas upoznali da je nabolesniji na planeti i vratili ga nazad, a sad nemam dokaze da je Šešelj ozdravio - rekao je Vučić upitan da li će i kad izručiti Šešelja Hagu.

Vučić je istakao da je Šešelj građanin Srbije o čijoj politici ne misli ništa dobro, ali da je njegov posao da zaštiti građane i ustavom zagarantovano pravo građana.

- Da vidimo kako će pravno to (Haški tribunal) da uradi, a onda ćemo da donosimo odluku u skladu sa interesima Srbije i poštovanjem prava građana Srbije- rekao je Vučić.


Vlada ima dostojanstvo, drži do ponosa naroda i prava građana, rekao je Vučić i upitao zašto Hag konačno ne izrekne presudu.


Upitan da prokomentariše izjavu haškog tužioca Serža Bramerca da je najvažnije je da Haški tribunal što pre donese presudu jer njegovo ponašanje izaziva napetost u regionu, Vučić je rekao da takva izjava nailazi na njegovu političku osudu.


- Kakva je pravna definicija da neko izaziva napetost, to može da naiđe na moju političku osudu i politički osuđujem to delovanje. Kakve to veze ima sa činjenicom da nisu doneli presudu 11,5 godina i ko je kriv za to, Šešelj ili vlada, ne bih rekao da je neko od nas - rekao je Vučić.


Na pitanje novinara kada će premijer Srbije razgovarati s premijerom Hrvatske Zoranom Milanovićem, Vučić je poručio da će ga pozvati u ponedeljak-utorak, kada prođu uskršnji praznici.


Kako je objasnio s njim će pokušati da nađe način na koji će se krizni momenti između dve države, ukoliko budu postojali, rešavati.


Upitan kako komentariše izjave ministra Aleksandra Vulina da je hrvatski general Anto Gotovina ustaša, Vučić je odgovorio pitanjem da li bilo ko očekuje pozitivne reči o Gotovini u Srbiji.


Kako je objasnio, pogled dva naroda i dve države kada je reč o prošlosti je različit i da se to neće promeniti, ali da zato treba gledati u zajedničku budućnost.


"Kada ćete vi pozitivno da kažete nešto o srpskim generalima. Kod vas se slavi 'Oluja', dok je je ona kod nas najtužniji dan kada je proterano 250.000 ljudi sa ognjišta. Imamo različite poglede na prošlost, ali ne bi trebalo različito da gledamo na budućnost", poručio je Vučić.


On je ocenio da dve države neće moći da se saglase po pitanju odnosa prema "Oluji" i naglasio da je sada pitanje šta može da se uradi u budućnosti.


- Zato sam zahvalan (predsednici Hrvatske) Kolindi Grabar Kitarović i (ministarki spoljnihi poslova) Vesni Pusić na porukama. Mislim da niko nema račun da Srbija i Hrvatska imaju loše odnose, a ponajmanje građani Srbije i Hrvatske rekao je Vučić i poručio da će dati sve od sebe da dve zemlje izgrade najbolje odnose.

Vučić: Slažem se sa Kirbijem da se nalazimo u šizofrenoj situaciji

Premijer Srbije kaže da je saglasan s izjavom američkog ambasadora Majkla Kirbija da je Srbija u šizofrenoj situaciji te da srpski premijer treba da pomiri "emocionalno dobar odnos građana Srbije prema Rusiji i njihovu želju da žive kao u Evropi".

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara na preš konferenciji u Vladi Srbije, negirao da je Kirbi rekao da su Srbi šizofren narod, već je, kako je naveo, rekao da se nalazimo u "pomalo šizofrenoj situaciji gde imamo emocionalno dobar odnos prema Rusima, dok s druge strane želimo da živimo kao u Evropi".

"Saglasan sam sa svakom rečju koju je juče izgovorio, osim sa onim lepim rečima koje je o meni izgovorio. Uvek više volim da slušam B92 i N1 kada o meni govore, nego kada govori Majkl Kribi. Kirbi mnogo lepo govori u odnosu na njih", rekao je Vučić.

Poslednji komentari
  • dobri Vreme: 05.04.2015 09:17h

    Pa kako čovek može da ozdravi kada ima metastazu kencera na jetri i na debelom crevu, ili je to samo farsa. U SVAKOM SLUČAJU DO DALJNJEG, AGONIJA DRŽAVE SRBIJE SE NASTAVLJA...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP