Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREMIJER U POSETI REPUBLICI SRPSKOJ

Vučić: Od Srbije milion evra za pomoć Šamcu i Doboju!

Autor: Tanjug | 19.07.2014 - 13:42:00h | Komentara: 5

Srbija je izdvojila milion evra pomoći za Šamac i Doboj za obnovu štete nastale u nedavnim katastrofalnim poplavama, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić tokom boravka u Republici Srpskoj.

Set zakona od sledeće  nedelje u Skupštini:  Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Oliver Bunić

Obraćajući se građanima u Šamcu, Vučić je rekao da će taj novac biti uplaćen u ponedeljak, a da će videti i kako može da se pomogne Bijeljini i drugim opštinama u RS koje su stradale u poplavama.

Naveo je da je jednako zabrinut bio i kada su dolazile informacije o polavama u Šamcu i Doboju i drugim delovima RS kao što je bio zabrinut zbog nevolja gradjana Srbije.

"Pola moje familije je u RS, pola u Srbiji, rođen sam u Beogradu, ceo život živim u Srbiji, ali srce ne možete da pocepate", rekao je Vučić zahvalivši gradjanima RS na brizi i pomoći i ljubavi koju pokazuju prema Srbiji..

"RS može uvek da računa na pomoć Srbije i ja ću biti srećan kada budem video da ljudi u Srbiji vole RS onoliko koliko vi ovde volite Srebiju", naveo je Vučić.

Istakavši da je ovo tek početak pomoći Srbije, Vučić je izrazio nadu da će s ekonomskim jačanjem Srbija biti u mogućnosti da pomogne još više.
"Možemo da ostvarimo da se vlast u Srbiji ponaša odgovorno, a što jača Srbija siguran sam da će biti bolje i u BiH i RS i svima u regionu", rekao je Vučić podsetivši da Srbija želi mir i dobre odnose sa svim komšijama i da poštuje teritorijalni integritet BiH.

Predsednik RS Milorad Dodik ocenio je da je saradnja izmedju Srbije i RS sve intenzivnija i zahvalio je na svemu što Srbija čini za gradjane Srpske.
Poslednji komentari
  • olga Vreme: 19.07.2014 13:48h

    Zašto poreski obveznici Srbije daju novac preko Drine kada nemaju dovoljno ni za svoje poplavljene?Da li to Vučić tuđim novcem izigrava dobrotvora?

  • kiki Vreme: 19.07.2014 14:24h

    Jel zbog tih para koje poklanjas meni oduzimas 10%.Oni ce imat kucu,ali ja necu imat leba da jedem.

  • Koga briga Vreme: 19.07.2014 15:25h

    Ovaj Vucic stvarno nije normalan...

  • Miroslav Nikolic Vreme: 19.07.2014 18:14h

    Nije mi logično, niti jasno, kako država, koja je doživela katastofu od poplava i kojoj nedostaje novac da sanira sopstvenu štetu od poplava i čija vlada nagoveštava da će zbog ubogog budzeta smanjiti bedne penzije za 20%, može da daje pomoć drugoj državi da bi sanirala istu štetu. Narodna poslovica kaže "Što u kuću treba, u crkvu se ne daje". Razumem međudržavnu solidarnost u normalnim okolnostima. Ali, kada nemaš dovoljno novca da saniraš štetu svojim građanima, kako možeš obećavati novac za pomoć na sanciji štete građanima druge države?

  • smrtnik Vreme: 19.07.2014 18:34h

    Prava braca se pomazu. I kad se nema, treba se izdvojiti, ono iz neke steke, i pomoci braci.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP