Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NAPETO

Vučić otišao na Kosovo: Teroristi rade zajedno sa organima Prištine! (VIDEO)

Autor: Tanjug | 31.08.2014 - 11:39:00h | Komentara: 0

Srbija će umeti da zaštiti svoj narod i svoju teritoriju, poručio je danas premijer Aleksandar Vučić prilikom obilaska baze Merdare i dodao da će Žandarmerija dobiti novu opremu kako bi što efikasnije ispunjavala svoje zadatke, ali i da bi se bolje zaštitila.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Božidar Petrović

"Životi žandarma i policajaca za nas su veoma važni i ne možemo dozvoliti banditima i kriminalnim grupama da kradu i pljačkaju, i ne samo to nego da dolaze sa deset automatskih pušaka koje služe samo za to da se ubijaju srpske snage bezbednosti. To je organizovani kriminal," rekao je Vučić i dodao da veruje da Albancima iz opštine Podujevo "neće ubuduće padati na pamet da se takvim terorističkim aktima služe i da divljaju u okolini ove baze".

Vučić je rekao da je pripadnik Žandarmerije podneo veliku žrtvu jer je bio veoma hrabar, jer je, kako je rekao, sa teroristima hteo da se ponašao kao pravi profesionalac i da ih žive uhvati, a oni su to iskoristili i pucali mu u glavu iz automatskog oružja.

Kako je rekao, država Srbija ,u složenim medjunarodnim okolnostima, biće u stanju da preduzme sve mere i da garantuje stanovništvu punu bezbednost.
Objašnajvajući promene podzakonskih akata Vučić je ukazao da je naš pripadnik, koji je ranio albanskog teroristu tom prilikom deset puta viknuo: "Baci pušku!".



"On 10 puta nije hteo da baci pušku. Ubuduće neće više vikati - Baci pušku", objasnio je Vučić i dodao da je zadatak ministra unutrašnjih poslova da pripremi te akte.

Vučić je nakon obilaska baze rekao novinarima da će žandarmi dobiti novu opremu, koja će moći bolje da ih štiti "uz manja ograničenja", a najavio je i nove podzakonske akte u cilju bržeg i efikasnijeg reagovanja Žandarmerije.
Najavljujući da će podzakonski akti biti pripremljeni u narednih 15 dana, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je s pripadnicima Žandarmerije analizirao bezbednosnu situaciju i bezdbednosne rizike, odnosno "kako i na koji način je rukom albanskih terorista ubijen pripadnih Žandarmerije Stevan Sinđelić", kao i o tome šta može da se uradi da se bolje zaštitimo.

Premijer je meštanima Merdara poručio da mogu da se osećaju bezbedno i da im srpske snage bezbednosti garantuju potpunu sigurnost, ali je istovremeno i dodao da od svih građana Srbije očekuje veće poštovanje pripadnika policije i Žandarmerije.

"Teroristi rade organizovano i u sadejstvu s pojedinim organima iz Prištine", konstatovao je premijer.

"Više sam poziva dobio od mnogih međunarodnih predstavnika pre dve nedelje, kada je isključivana struja u Trnovcu i Bujanovcu, nego što sam primio telegrama i izjava saučešća povodom ubistva i terorističkog akta počinjenog nad jednim Srbinom", rekao je Vučić i primetio da se niko ne pita odakle toliki automati i čije su ih snage pustile pa je do incidenta došlo.
Kako je naveo, postoje obaveštajni podaci "da neko tu bandu organizuje", a postoje i dva punkta gde se oni obučavaju.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP