Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREMIJERU DOSTA SPLETKI SVETSKIH MOĆNIKA PROTIV SRBIJE

Vučić otkačio NATO zbog Šešelja!

Autor: Ekipa Alo! | 01.04.2015 - 20:00:00h | Komentara: 17

Premijer Srbije Aleksandar Vučić otkazao je juče u zadnji čas prisustvo Parlamentarnoj skupštini NATO, koja se održava u Beogradu, zbog skandaloznog ponašanja Tribunala u Hagu koji je prvo pustio Vojislava Šešelja iz pritvora, a potom gurnuo srpskim vlastima u ruke vruć krompir odlukom da lidera radikala vrati nazad u Ševeningen.

„Da vidimo  šta je to novo  što Hag traži od  nas“: Aleksandar Vučić

„Da vidimo šta je to novo što Hag traži od nas“: Aleksandar Vučić | Foto: Dragan Stanković

- Premijer je veoma ljut na Tribunal i one faktore u međunarodnoj politici koji na njega dominantno utiču i zato nije hteo da učestvuje na skupu Parlamentarne skupštine NATO, koja se održava u Skupštini Srbije, od 31. marta do 2. aprila. Nije čak hteo ni da dođe, iako je prvobitno bilo predviđeno obraćanje premijera Vučića učesnicima ovog događaja - kaže naš sagovornik blizak Nemanjinoj 11.
Kako naglašava naš izvor, o odgovoru srpske vlasti na rukavicu koju joj je Hag bacio u lice, sinoć je raspravljalo i predsedništvo vladajuće SNS.


Glavni odbor SNS 17. aprila o Vladi


Sednica Glavnog odbora SNS-a biće održana 17. aprila i na njoj će biti razmatran dosadašnji rad Vlade Srbije i ostalih izvršnih organa vlasti, izjavio je juče Vučić.
- Doneli smo odluku da se 17. aprila održi sednica Glavnog odbora, gde ćemo razmatrati aktueltnu političku situaciju i doneti sve najvažnije odluke. Biće razmatran i rad Vlade Srbije i ostalih izvršnih organa vlasti - kazao je on, i dodao da je na jučerašnjoj sednici Predsedništva SNS-a analizirano šta je „dosada učinjeno“.

- Ova vlast nikoga neće hapsiti na prepad - rekao je Vučić nakon sastanka vrha stranke i naglasio da je posao i obaveza države Srbije da vodi računa o svakom građaninu, pa i o Šešelju.

- Vlada Srbije nikoga neće hapsiti na prepad. Mi čekamo odluke, prvo da vidimo kako je zdravstveno stanje gospodina Šešelja - rekao je Vučić, i dodao da Vlada Srbije čeka da vidi konkretnu proceduru.

- Čekaćemo prvo da vidimo šta je Žalbeno veće zaključilo, da vidimo šta je to novo što oni traže od nas. Sećate se da su ga oni spakovali i poslali nam ga. Prvo su tražili da ga špijuniramo, da vidimo gde će da jede, da spava - podsetio je Vučić, i dodao da je Hag puštanjem Šešelja samo Srbiji napravio probleme.
Inače, prema izvorima „Alo!“ bliskim vlasti, Šešelj pre Uskrsa ne bi trebalo da se nađe u Hagu.
 
- Oni pismenu odluku uručuju predstavniku naše ambasade u Holandiji koji je odmah zvaničnom poštom šalje u Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, a MSP je potom uručuje Ministarstvu pravde. Mi očekujemo da bi Hag u narednih pet do sedam dana mogao da nam dostavi odluku o Šešeljevom vraćanju. U ovom trenutku ne možemo da preciziramo kada bi on mogao da se vrati u pritvorsku jedinicu, ali očekujemo da bi to moglo da se desi do 15. aprila - priča naš sagovornik iz vrha vlasti.

Aleksandar Vulin

Aleksandar Vulin | Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Samo je Vulin znao!


Vučić je rekao da je iznenađen je odlukom Žalbenog veća Haškog tribunala kojom je Pretresnom veću tog suda naloženo da opozove odluku o privremenom pustanju Šešelja na slobodu, kao i da je samo ministar Aleksandar Vulin znao šta će se desiti.
- Očigledno je da je samo Aleksandar Vulin pogodio šta se zbiva. Iako su se mnogi sprdali sa tim, samo je on pogodio. I samo jedan cilj je bio, i tada i sada, rušenje Vlade ili njenog rejtinga i SNS-a. Ništa više. Prvo su pomislili da će taj uticaj biti mnogo veći. Kad su videli da nije, onda je trebalo da se uradi nešto novo, što bi smanjilo uticaj Vlade i najuticajnije partije u njoj - zaključio je Vučić.
Premijer je rekao da je Srbija konkurentna mnogim zemljama u regionu i na evropskom tržištu, da su mnogi mislili da reforme u našoj zemlji neće uspeti, te da zato nisu slučajni pritisci na različite načine.

Poslednji komentari
  • ana Vreme: 01.04.2015 20:11h

    sve sto treba da urade mogu i bez njega. Mozda će im ići bolje bez njega nego do sada.

  • Слободан Vreme: 01.04.2015 20:34h

    Ајде... баш љут??? Откуд то у дипломатији. Србија је од Јована Ристића, преко Пашића, Коче Поповића, Владислава Јовановића и осталих имала врхунске интелектуалце у дипломатији, бар до Вука (Драшковића, онај други још има шансе да постане дипломата). Није премијер баш тако наиван да не зна да у дипломатији нема места за љутњу. Биће да је ова вест намењена неким српским турбо-патриотама.

  • Srbin Vreme: 01.04.2015 21:10h

    Daj boze da se okane NATO i EU, ionako ce uskoro oni zaratiti s Rusijom al ce Pule da ih otrese kao dete zvecku! Nije jos kasno Vucicu da se dozoves pameti i okrenes Rusima i Kinezima, dalje od tih demona EU i NATO, hiljade mrtvih nas podsecaju 1999!!!

  • cica Vreme: 01.04.2015 21:27h

    Vulin pametnica.

  • 888 Vreme: 01.04.2015 21:39h

    Pa normalno da nam prave probleme i uvek ce nam praviti probleme. Kakav crni NATO pa ljudi jel ste svesni da nas ZAPAD UNISTAVA POLAKO ALI SIGURNO i to svakodnevno a vi hocete u NATO ALOOOOO otreznite se malo,,,,ovo sto radi HAG je IZIVLJAVANJE NAD SRBSKIM NARODOM I TO BEZ SRAMA.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP