Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

Vučić: Ova presuda je šamar
porodicama žrtava! (VIDEO)

Autor: Beta | 29.11.2012 - 15:37:00h | Komentara: 42

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Beogradu da oslobađajuća presuda Haškog tribunala bivšem vođi OVK Ramušu Haradinaju nije šamar Srbiji, već pravdi, i da je ona udarac za sve ljude čiji su rođaci stradali u sukobima na prostoru bivše Jugoslavije.

"Danas je težak dan za svakog građanina Srbije. Za ovo što se dogodilo u Haškom tribunalu nije kriv niko iz Srbije. To nije šamar Srbiji, to je šamar pravdi i udarac za sve ljude čiji su rođaci i najbliži stradali u sukobima na prostoru prethodne Jugoslavije", rekao je Vučić novinarima posle razgovora sa šefom austrijske diplomatije i vicekancelarom Mihaelom Špindelegerom.

Aleksandar Vučić

Srbija je šokirana presudom: Aleksandar Vučić | Foto: Pera Đaković

Vučić je istakao da oslobađanje Haradinaja "pokazuje da je u stvari sve vreme politika bila mnogo važnija i od prava i od pravde, i to je nešto sa čim niko od nas ne može da se saglasi".
"Mi Srbi smo nekako uspeli da kažemo da osuđujemo zločince koji pripadaju našem narodu. Jedino što tražimo je da budu osuđeni zločinci koji su to činili protiv pripadnika našeg naroda. Ovo prvo mi smo uradili, svoju obavezu ispunili, a ovo drugo nekako nam pokazuje da svi nisu imali ni iste mere ni iste aršine koje smo imali mi", naveo je Vučić.
On je dodao da će presuda Haškog tribunala doneti "veoma lošu, tešku, groznu atmosferu".

"Ja vas pitam sve kako je moguće da se sedam dana priprema u Prištini doček za Haradinaja. Kako to oni znaju kakva će presuda da bude. Kako smo to svi mi mogli da naslućujemo kakva će presuda da bude. Pa nije valjda da je neko od sudija i sudskog veća javljao kakvu su presudu doneli. Pa nije. Nego, izgleda da smo svi na ovom prostoru znali da za neke pravde ima a za neke pravde nema", poručio je Vučić.
On je ocenio da izgleda "kao da su neki sudovi stvarani protiv određenih naroda", ali je i istakao da Srbija mora da razmišlja o svojoj budućnosti, i da njen put "jeste put ka EU", odnosno "put regionalne stabilnosti i ekonomskog prosperiteta i razvoja".
"Mi moramo da razmišljamo o budućnosti, zato što ne želim da za pet i deset godina naša deca budu najgladnija u regionu, i da nemaju od čega da žive", rekao je potpredsednik srpske vlade.
"Dakle, ja nemam nikakav problem da izgovorim najteže reči o onom što se desilo u Haškom tribunalu ni pred vicekancelarom Austrije, ali isto tako moram da razmišljam o budućnosti Srbije, i da kažem delu našeg naroda koji se sa time neće složiti - da naš put jeste put ka EU, da naš put mora da bude put regionalne stabilnosti i ekonomskog prosperiteta i razvoja", istakao je Vučić.
 
Poslednji komentari
  • denis Vreme: 29.11.2012 18:06h

    NARAVNO DA JE SAMAR I PORODICAM ZRTAVA I SVIM GRADJANIMA SRBIJE. MADA NIJE VELIKO SUDO. jEDINO SE NAS TADIC IZVINJAVAO ZA ZLOCINE KOJE SU SAMO ON ZNA GDE I KAKO CINILI SRBI.

  • Ivan grof od Valjeva Vreme: 29.11.2012 18:45h

    Zaista je strasno sto je Haradinaj oslobodjen, ali sta je tu je. Sada treba vrsiti pritisak na svet, jer je to jedini zdrav nacin , da nekada kasnije, javno , pred svetom, dobijemo izvinjenje za ovu nepravdu.

  • Seljak iz Dragodola Vreme: 29.11.2012 18:47h

    Nepravda, nepravda. Vucic ce pokusati , ne sumnjam, on je na mestu, ali zaista sam razocaran u ove presude , kako hrvatskim, tako i siptarskim vodjama u ratovima. Nepravda.

  • Marko Petrovic Vreme: 29.11.2012 18:49h

    Srbija moze mnogo da dobije, ako vremenom dovede u pitanje kredibilitet suda u Hagu. Lepo je sto ce se posvetiti ovome, paznja kod institucija, koje nam mogu, pravilnim lobiranjem, pomoci da se uzdignemo kasnije i budemo jos ponosniji , nego da su ga danas osudili na dozivotnu robiju.

  • Ivana Vreme: 29.11.2012 18:51h

    Ja ipak mislim da bi moglo da se ispravi ovo od danas , ali i od pre nekoliko dana, pred un, jer se Hag oteo kontroli.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP