Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KAP KOJA JE PRELILA ČAŠU

VUČIĆ POBESNEO NA VRH MUP-a: Smenjeni šefovi svih uprava u MUP-u!

Autor: Ekipa Alo! - Ag. | 20.06.2014 - 15:00:00h | Komentara: 12

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su smenjeni šefovi svih pet uprava u MUP-u. On je naglasio da bi bio smenjen i direktor policije Milorad Veljović da nije izabran na konkursu. Posao šefova uprava MUP-a obavljaće njihovi zamenici dok se ne izaberu novi.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić

Premijer je objasnio da je ovakvu odluku doneo čitav državni vrh, kao i ministar policije Nebojša Stefanović i da je to jedini način da se "resetuje sistem" kako bi građani imali poverenje u organe MUP-a. To znači da je smenjen i načelnik Uprave kriminalističke policije Rodoljub Milović.

Niko ne sme ime da mu kaže

Predsednik Vlade Srbije
Aleksandar Vučić izjavio je danas da je najveći narkodiler
u Srbiji izvesni "Kosmajac", čije ime niko ne sme da kaže,
jer ga se svi plaše.

- Kakva je to država kad niko ne sme da kaže ko je narkodiler, nego to moram ja, pa će sad da me tuži - rekao
je Vučić.

- Kažu da dokaza za njegovo hapšenje nema, a jure dilere po
Fristajleru - dodao je Vučić

- To je bio jedini način. Danas bi i direktor policije Milorad Veljović bio smenjen da nije izabran na konkursu, ne zato što je loše radio, nego zato što moramo da presečemo situaciju - rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Ključni razlog za smene rukovodećih ljudi i totalnu čistku u MUP-u Srbije je činjenica da vrh srpske policije opstruiše borbu protiv najvećih narko-dilera u zemlji i, umesto toga, bavi se politikom i spinovanjem afera u medijima, saznaje "Alo!"

- Vučić je pre petnaestak dana zatražio veliku akciju hapšenja narko-dilera, po svom obimu tri do pet puta veću od akcije „Grom“, u kojoj bi bila uhapšena najzvučnija imena srpskog

Čumetove izmišljotine
Sve priče u medijima o Zemunskom klanu prethodnih dana u javnosti je plasirao Ljubiša Buha Čume, kazao je premijer.

narko-podzemlja. Umesto toga, akcija se svela na upad na splav „Fristajler“ i još 36 adresa, gde su isprepadali nekoliko pevačica i zaplenili svega 20 grama droge. To je bila kap koja je prelila čašu. Premijer je pobesneo i bukvalno urlao na vrh policije:

„Prestanite da sa bavite spletkama, ratujete sa BIA i plasirate te svoje spletke u novine! Ne možete, bre, da ne hapsite

Odlazak s čela Biroa
Vučić je najavio da će uskoro podneti ostavku namesto šefa Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, te da će Nikolić imenovati nekog drugog na to mesto.

najveće dilere!“ - kaže naš sagovornik.

Podsećamo da su maskirani pripadnici Protivterorističke jedinice MUP-a Srbije (PTJ), početkom juna upali na humanitarni nastup za pomoć ugroženima od poplava na splavu „Fristajler“. Tom prilikom su pretresali pevačice i podizali voditeljku sa wc šolje, kako je već pisao alo.rs.

Podsećamo da je u današnjem štampanom izdanju "Alo!" novina objavljeno da premijer i Vlada Srbije kreću u potpuni obračun sa policijskom mafijom.

Danas na našim stranama štampanog izdanja "Alo!" novina možete pročitati šta će se sve u toku dana dešavati oko ove afera koja već danima potresa Srbiju.

Moj sin neće biti Marko, ja nisam Milošević
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da ni golman Vladimir Stojković, ni policajac koji je s njim bio na splavu Fristajler nisu bili izvor lažne informacije da je njegov sin učestvovao u tuči na tom splavu, već neki drugi ljudi.
Premijer je rekao na pres konferenciji da je dva dana pre tog dogadjaja opomenuo sina da vodi računa kako se ponaša, jer će on morati da da ostavku ukoliko bude umešan u nešto nedolično.
Vučić je rekao da je naglasio sinu da on neće "biti Marko Milošević", kao što ni on sam nije Slobodan Milošević.
"Neko je taj razgovor slušao", rekao je premijer i dodao da je nakon toga izbila afera Fristajler.

Biografije smenjenih načelnika policijskih uprava


Profesionalne biografije smenjenih šefova policijskih uprava, koje će na tim dužnostima privremeno naslediti njihovi zamenici.

Mladen Kuribak

Mladen Kuribak je više od osam godina načelnik Uprave policije, od druge polovine 2005. godine. U MUP-u Srbije je 1979. godine, kada se zaposlio u SUP-u Pančevo.
Do 1991. je radio kao policajac-pozornik, a te godine je postavljen za zamenika, a ubrzo i za komandira stanice policije u Opovu.
Za komandira stanice saobraćajne policije u Pančevu je postavljen 2000. i tu funkciju je obavljao do 2004., kada je imenovan za načelnika Odeljenja policije u Pančevu.
Kuribak je 2005. godine postavljen za zamenika načelnika Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije, a posle nekoliko meseci za načelnika Uprave policije.
Završio je Višu školu unutrašnjih poslova i Defektološki fakultet u Beogradu.
Zamenik mu je bio Zoran Alimpić.

Zoran Tomašević

Zorana Tomaševića je, 2008. godine, za načelnika Uprave MUP Srbije za obezbedjenje ličnosti i objekata, imenovao tadašnji ministar Ivica Dačić.
Bivši predsednik Srbije Boris Tadić odlikovao ga je 2011. godine zlatnom medaljom za revnosnu službu.
U profesionalnoj biografiji navodi se i da je svojevremeno kao pripadnik SAJ-a dobijao najviše radne ocene, da je rukovodio obezbeđenjem poseta Džozefa Bajdena, Hilari Klinton i Vladimira Putina Beogradu.
Mediji su pisali da je jedno vreme bio i lični Dačićev pratilac, a prethodno pratilac nekadašnjeg predsednika SRJ Milana Milutinovića.
Zamenik mu je bio Dragan Nikolić.

Nenad Banović

Nenad Banović je imenovan za načelnika Uprave granične policije pre šest godina. Pre toga je bio načelnik Odeljenja za strance u Upravi granične policije, a prethodno šef Odseka za strance Uprave granične policije.
U policiji je od 1999. godine, pre toga je završio fakultet. Rodjen je 1970. u Majdanpeku.
U nekim medijima je objavljeno da svira klavir, ali i da je komponovao i napisao tekstove za nekoliko pesama folk muzike.
Zamenik mu je bio Dragan Gligorić.

Rodoljub Milović

Rodoljub Milović je načelnik Uprave kriminalističke policije MUP Srbije bio od 2007. godine. Pre toga je dve godine bio šef beogradske Uprave kriminalističke policije. Od prošle godine je i na čelu Antikorupcijskog tima, radne grupe ministarstva koja ispituje 24 sporne privatizacije.
Bio je policajac u Zemun od 1989. godine, a dve godine kasnije je prešao u Upravu kriminalističke policije Beograda.
Milović je 2011. godine, kada je bio policijski inspektor, dobio Medalju za hrabrost "Miloš Obilić", kojom ga je odlikovao tadašnji predsednik Srbije Boris Tadić.
Deset godina ranije odlikovao ga je predsednik SRJ Vojislav Koštunica Ordenom za zasluge iz oblasti odbrane i bezbednosti drugog stepena, a Svetozar Marović 2003. Ordenom prvog stepena.
Dobitnik je i najvišeg priznanja španske policije za saradnju, oktobra 2013. godine.
Bio je vodja tima u istrazi Đindjićevog ubistva 2003. godine, a nastavio je da se bavi pripadnicima "zemunskog klana" i narednih godina.
Mediji su ovih dana podsećali da je vodio i operativnu obradu pod šifrom "Maroder" od 2008. do 2010. godine, čiji je rezultat zaplena više od dve tone kokaina u Urugvaju, za šta se tereti Darko Šarić i njegova kriminalna grupa.
Milović je 2012. godine vodio akciju lociranja i hapšenja Luke Bojovića i zaplene narkotika u Španiji.
Krajem prošle godine, u intervju "Danasu", rekao je da policija u Srbiji nema mogućnosti da bilo koga neovlašćeno prisluškuje, kao i da se narušavanje privatnosti gradjana i zloupotrebe u policiji ne smeju dozvoliti.
Roduljub Milović nije imao zamenika, već pomoćnike.

Poslednji komentari
  • Mikac Vreme: 20.06.2014 15:16h

    Boli uvo policajce, oni su sve zavrsili. Sada samo cekaju zasluzene penzije i da rade svoj posao dalje. Ovo su objasnjenja za debile. Da imamo imalo sposobne policajce odavno bi sve bilo gotovo. I mala deca znaju da samo treba proverti imovinsko stanje policajaca i clanova njihovih porodica.

  • DUŠAN. Vreme: 20.06.2014 15:24h

    TREBA U OVOJ SITUACIJI SAM VRH I NADOLE SVE U PENZIU?? I NOVE LJUDE TITO JE TO ZNAO DA REŠAVA TO JE DRŽAVA U PITANJU

  • mima Vreme: 20.06.2014 17:02h

    Koja crna penzija, sve koji su krivi, na odgovornost pa ROBIJA. Penzioni fond je vec i ovako siromasan, jos nam samo fale ovi kriminalci i njihovi saradnici. SRAMOTA!

  • Elena Vreme: 20.06.2014 18:48h

    Ovaj covek nema pojma sta radi! Cime se to bavi? Aferama, podmetacinama, medijima…Vucicu, prevazisao se sve belosvetske olose, svaka cast - pravi spiner!

  • Tatjana Vreme: 20.06.2014 19:01h

    Svi odose,samo ostade Veljovic i to zbog toga sto je izabran na konkursu! Treba imati dobar zeludac i to progutati! Bas me interesuje kako ce proci Cume ?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP