Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREMIJER ODLUČAN!

Vučić: Poslušaćemo preporuke EU, ali ne uvodimo sankcije Rusiji! (VIDEO)

Autor: A. O. | 22.08.2014 - 12:16:00h | Komentara: 0

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će Vlada Srbije poslušati sve instrukcije koje je dobila pre dva dana od Evropske Unije o trgovinskim odnosima sa Rusijom, ali da neće uvoditi sankcije toj zemlji

Čistka neradnika i foteljaša: Vučić

 Vučić | Foto: Oliver Bunić

Predsednik Vlade je izjavio da ed-memoar koji mu pre dva dana uručio lično Oskar Benedikt, zamenik šefa EU misije u Srbiji, nalaže da se vlast suzdrži od "podrške trgovinskih akata koji stimulišu izvoz u Rusiju, da ne

Očekujemo da EU održi obećanje i otvorimo 32 i 35
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje da Evropska unija održi svoje obećanje i da se do kraja godine otvore poglavlja 32 i 35 u pregovorima sa Unijom i podvukao da je Unija najveći partner Srbije.
- Dok sam na čelu vlade postovaćemo tudje interese, ali brinućemo svoje brige. Srbija vodi računa o interesima građana, ne vređa nikoga, poštuje sve. Srbija je na putu evropskih integracija ali ocekujemo da EU održi obećanje i da pre kraja godine otvorimo poglavlja 32 i 35 - rekao je Vučić na konferenciji za novinare.
On je poručio izvoznicima da se ne "igraju" i ne prepakuju proizvode iz EU kako bi ih izvezli na rusko tržište.
- Nemojte da se igrate da mislite da možete nešto da prepakujete i da varate Rusiju i EU. To neka niko ne misli da radimo. Mi svoju proizvodnju i izvoz nećemo da zaustavljamo, a da li ćemo nove subvencije da uvodimo, nećemo. Nama je najveći partner EU - poručio je Vučić.
On je kazao i da Srbija kada je počeo sukob u Ukrajini nije izvezla nijedan avion, brod niti tenk.
- Brodove i avione nemamo, tenkove imao pa ne prodajemo. Nikome nismo prodali - kazao je Vučić.

odobrava dodatne subvencije i kredite za izvoz svojih prozivoda i da Srbija ne povećava udeo ukupnog izvoza zemlje ka Rusiji na štetu tržišta Evropske Unije."

- Odgovorno ćemo se poneti i ispoštovaćemo sve što traži EU. Ponašaćemo se u skladu sa preporukama, ali sankcije Rusiji nećemo uvoditi jer to je program Vlade za koji su građani glasali. Nema potreba za dodatne subvencije - rekao je Vučić i dodao da je on još u kampanji najavio da nam je strateški cilj ulazak u EU, ali i da moramo da sačuvamo dobre odnose sa Rusijom jer je to volja građana i politika Vlade Srbije.

Premijer je naglasio da pismeno obaveštenje koje je stiglo iz Brisela nije pravi demarš jer nema potpise svih 28 ministara, već upozorenje EU koje veoma ozbiljno shvata, ali da nijednog trenutka sadržaj tog upozorenja ne želi da potcenjuje jer bi to, kako je rekao, bilo neodgovorno.

Vučić je poručio građanima da mogu da budu spokojni, kao i da će država Srbije poštovati volju EU jer je to politika države Srbije i volja građana koja je tu vladu izabrala.

Premijer se na konstataciju EU da Srbija u slučaju sankcija Rusiji treba da pokaže solidarnost zapitao "Čemu? Nisu nas pitali kada su uvodili sankcije Rusiji, niti nas je iko pitao kada je Rusija uvodila kontramere".

Premijer je poručio da ćemo "dok je on na čelu vlade poštovati tuđe interese, ali da nećemo brinuti tuđe brige". On je apelovao na naše privrednike i poljoprivrednike da u svakom slučaju razvijaju proizvodnju pre svega za svoju zemlju, za naše građane, da jedemo naše meso.

Ne očekujem nikave sankcije EU


Vučić je rakao da ne očekuje nikakve sankicije Evropske unije zbog novonastale situacije, poručujući da Srbiju vidi kao uspešnu i modernu zemlju.


- Ne očekujem nikakve sankcije, niti Srbija ništa ne gubi ovim. Da li Srbija može nešto da dobije, to nema veze ni sa Rusijom i Evropljanima, već od nas samih - poručio je Vučić.


Srbiju, podvlači, vidi kao uspesnu i modernu zemlju i da očekuje da već 2016. godine Srbija bude zemlja sa najvećim privrednim rastom u EU.


- To već nekoliko puta ponavljam i to samo znači da dobro znamo šta radimo i to moraju naši ljudi da razumeju - rekao je Vučić na konferenciji za novinare odgovarajući na pitanje da li očekuje da EU uvede Srbiji bilo kakve sankcije.


On je poručio i da uspeh naše zemlje zavisi od nas samih, našeg rada, mera i posvećenosti.


- Ako toga ne bude, neće biti ni rezultata - podvukao je Vučić, navodeći da "mi svoju sudbinu držimo u svojim rukama".

Vlada platila struju, problem koji je postojao reen
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Vlada Srbije ne duguje novac za struju, ali da je, iz tehničkih razloga, prošlog meseca postojao problem, koji je u medjuvremenu rešen.
Vučić je, na konferenciji za novinare, na pitanje da li Vlada Srbije duguje za struju, kako su to ranije preneli pojedini mediji, rekao da Vlada ne bi smela da duguje za struju.
- Dugovala je, čuo sam zbog nekih tehničkih razloga pre mesec dana. Mislim da su to u medjuvremenu rešili. Sramota bi bilo da duguje bilo šta, jer kako će da tera bilo koga drugog da plaća struju, ako sama ne plaća - rekao je Vučić.
On je dodao da zna da je postojao tehnički problem u vezi sa strujom pre mesec dana, kada su o tome pisali neki mediji.
- Pretpostavljam da su to rešili - ponovio je Vučić i zatražio da se proveri da li je struja plaćena.
- A onda resorni ministar nek pakuje kofere, ako je slučajno istina - rekao je premijer.
Vučić je, nakon provere da li je plaćena struja, odgovorio da jeste i da ga je sramota da je morao da odgovora na takvo pitanje.
Premijer je konferenciju završio sa rečima: "Nema nikakvog razloga za sekiraciju, budite vedri i raspoloženi".

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP