Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VICEPREMIJER PONOSAN NA INDUSTRIJSKI RAZVOJ SRBIJE

Vučić postavio znak "Mercedesa" na "Ikarbusov" autobus! (FOTO)

Autor: Tanjug | 09.03.2014 - 11:59:00h | Komentara: 2

Prvi autobus, koji je napravljen u saradnji "Mercedesa" i "Ikarbusa", izašao je danas iz fabrike u Zemunu , a znak nemačkog automobilskog giganta simbolično je na novi autobus postavio prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić.

Aleksandar Vučić  / Foto: FoNet

Aleksandar Vučić / Foto: FoNet

 

Vučić je rekao da je danas veliki i važan dan i zbog povratka Mercedesa u Srbiju posle 17 godina, ali i zato što je to pokazatelj rasta indutrijske snage Srbije.

- Ovo je veliki i važan signal ponovnog rasta srpske industrijske snage. Pošto su neki na volšeban način uspeli gotovo da unište "Ikarbus", danas smo ovde da pokažemo da samo 300 zaposlenih može sve da preokrene i krene u vraćanje stare snage 'Ikarbusa' i napravi ovakvu saradnju s "Mercedesom" - rekao je Vučić.

On je naveo da autobus košta 135.000 evra i da se za njegovu kupovinu već interesuju iz susedstva, a biće prodavan na području cele jugoistočne Evrope.

Vučić je rekao da su radnici "Ikarbusa" pokazali da je srpski radnik najbolji radnik kada ima motivaciju.

Prvi potpredsednik Vlade
Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da radi na tome da iz
Ujedinjenih Arapskih Emirata Srbija dobije još dve
milijarde dolara kredita i da odobravanje novih arapskih
kredita zavisi od njegovih odnosa sa šeikom Muhamedom.


- Zahvalan sam radnicima koji su od januara, kad su stigli delovi za autobus, dan i noć marljivo radili i pokazali kolika je snaga srpskog radnika i kako možemo da radimno kada imamo motiv - rekao je Vučić i zahvalio ambasadoru nemačke Hajncu Vilhelmu i svima koji su učestvovali u projektu.

Vučić je rekao da je ovaj autobus ponos Srbije i da se nada da će biti još toliko autobusda i vozila, navdodeći da više nećemo morati da ih uvozimo iz Poljske, već da ćemo imati svoj, srpski, "Mercedes".

Aleksandar Vučić  / Foto: FoNet

Aleksandar Vučić / Foto: FoNet

 
Onima koji nisu verovali da ne postoji srpski "Mercedes", Vučić je poručio da danas mogu da vide njegov prototip, a za tri dana na Sajmu automobila će moći da ga kupe.

Generalni direktor "Ikarbusa" Aleksandar Vićentić rekao je da mu je čast što može da predstavi prototip novog autobusa, koji je prvi u nizu autobusa i kombi vozila koje dve kompanije treba zajednički da naprave u narednom periodu.

- Uveren sam da će saradnja sa tako renomiranom kompanijom značajno doprineti podizanju kvaliteta proizvoda i mogućnosti njegovog plasiranja na domaće i strano tržište", rekao je Vićentić i zahvalio Vladi Srbije, "Mercedesu" i zaposlenima, koji su za kratko vreme napravili kvalitetan autobus.

Aleksandar Vučić  / Foto: FoNet

Aleksandar Vučić / Foto: FoNet

 
Direktor Mercedesa Rolf Jirgen Zajerle rekao je da je proizvodnja autobusa dobar signal za "Ikarbus" i Srbiju i da se nada da će ta saradnja postići veliki uspeh.

Novi model autobusa sa oznakom IK 112 LE biće prikazan na predstojećem salonu automobila u Beogradu.

Na tom modelu "Mercedes" isporučuje samohodnu šasiju, a "Ikarbus" radi nadogradnju, pri čemu je posao podeljen pola-pola.

Posle potpisivanja ugovora o saradnji sa "Mercedesom", u "Ikarbusovoj" fabrici u Zemunu zajednički će se raditi na još šest do sedam novih modela autobusa - gradskih, medjugradsjkih, turističkih i kombi vozila.

Aleksandar Vučić  / Foto: FoNet

Aleksandar Vučić / Foto: FoNet

Poslednji komentari
  • Dobar znak Vreme: 09.03.2014 12:46h

    Ovo je očigledan primer da se stvari menjaju,na ovaj način ljudima u Srbiji se daje šansa da zarade,a novac ostane u Srbiji,lično mislim da su to dob as utezi.

  • Nina Vreme: 09.03.2014 12:59h

    Povracacu -.-

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP