Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREMIJER

Vučić: Poštujem institucije, ličnosti su nešto drugo

Autor: Tanjug | 22.04.2015 - 16:03:00h | Komentara: 2

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da izuzetno poštuje instituciju Zaštitnika građana, ali da su ličnosti "nešto drugo".

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Marko Metlaš

Vučić je upitan da komentariše zabrinutost Misije OEBS u Srbiji zbog kampanje protiv ombudmana Saše Jankovića, ali i poruku prvog potpredsednika vlade Ivice Dačića da je Jankoviću potrebna zaštita, rekao da je iznenađen licemerjem celog društva.


Kaže da ne misli da ceo slučaj ima veze sa Vladom Srbije, otuda i pitanje: "kakve veze vlada ima s tim da je neko ubijen iz nekog pištolja".


Govoreći o cenzuri, Vučić je rekao da se nagledao svega u prethodna tri dana i da je video i šta sve može da se pojavi protiv vlade, ali i obratno.


"Izuzetno poštujem institucije u našoj zemlji, i instituciju zaštitnika građana, a ličnosti su nešto drugo", rekao je Vučić, ističući da je u tome saglasan sa ambasadorom SAD u Beogradu Majklom Kirbijem.


Kirbi je ranije danas, povodom učestalih nesuglasica između ombudsmana Saše Jankovića i pojedinih predstavnika vlasti, rekao da SAD podržavaju nezavisnu instituciju zaštitnika gradjana, a da detalje vezane za njegovu ličnost ostavljaju onima koji su za to zaduženi.


Vučić je rekao da institucija zaštitnika gradjana mora biti sačuvana i da stoga ne želi ništa dalje da komentariše.


"A šta mislim o osobi, o tom potom", rekao je Vučić.

Poslednji komentari
  • ds222 Vreme: 22.04.2015 18:17h

    Zamisli ima i nas koji "postujemo tvoju funkciju" ali tebe JOK ! Ali tu si jos neko vreme pa moramo da cutimo .I sramnbo je JAVNO omalovazavati predstavnika naroda jer Obudsman to jeste a pogotovo ako to cini drugi "predstavnik ali DELA naroda" !

  • Dr Iggyy Vreme: 22.04.2015 18:54h

    Šteta što S. Janković, zaštitnik građana nije član SNS. Slušali bi više napada na njega iz vladajuće stranke. Oni ne čekaju napade sa strane već se samonapadaju. Šta rade Zorana Mihajlović, Toma Nikolić, Babić, Vučić. Vi očekujte da nas oni spase. Da, ali malo sutra! A što se tiče ubistva u stanu još 1993. godine 'to je velika sramota i bruka za razumne ljude. Raspiruju, možda već, preboljene rane roditeljima, a sve u službi da se trajno učutka zaštitnik građana. Pre ovih skandala bilo je problema sa dokumentacijo o padu helihoptera. Posle svega ispade da je uvaženi gospodin Janković bio u pravu 100%. Istina ipak sporo, no sigurno isplivava, ma koliko god je neki protivnici gušili.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP