Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

STRANE INVESTICIJE

Vučić pozvao francuske kompanije u Srbiju

Autor: Ekipa Alo! | 04.07.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče u Parizu da će Vlada ekonomskim reformama obezbediti povoljne uslove za ulaganje i pozvao francuske kompanije da u što većem broju investiraju u Srbiju.

Vučić u Parizu

Vučić u Parizu | Foto: FoNet

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, Vučić se na početku posete Francuskoj sastao sa predstavnicima najvećih francuskih kompanija okupljenih u udruženju MEDEF (Mouvement des Entreprises de France) i predstavio im paket zakona za poboljšanje poslovne klime koji će biti usvojen do kraja leta u srpskom parlamentu.


- Paket poreskih olakšica koje smo pripremili, biće najbolji u regionu. Srpska vlada je odlučna da promenom zakona obezbedi sigurne investicije - rekao je premijer i zahvalio Vladi Francuske za pomoć koju je uputila Srbiji tokom majskih poplava. Na sastanku sa Vučićem bili su predstavnici četrdeset kompanija, medju kojima su Alkatel, Lafarž, Alston, Bojg, Oranž, Rotšild, Sosijete ženeral, BNP Pariba.

Ministar privrede Dušan Vujović rekao je francuskim privrednicima da je Srbija čvrsto rešena da sprovede reforme, da napravi dobre zakone, ali i da ih do kraja primeni. Gradonačelnik Beograda Siniša Mali govorio je o promenama u gradskoj upravi, mogućnostima ulaganja u Beograd, kao i novom investicionom planu koji su predstavnici gradske Vlade usvojili. Mali je predstavio najveće projekte planirane u ovoj godini, kao što su gradnja stambeno-poslovnog kompleksa Beograd na vodi, BG voz, obnovu autobuske stanice i Aerodrom “Nikola Tesla”.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP