Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ODRŽAO REČ

Vučić predlaže rekonstrukciju Vlade!

Autor: Agencije | 04.03.2013 - 19:09:00h | Komentara: 1

Aleksandar Vučić izjavio na RTS-u da će njegova stranka 15. marta oceniti rad svojih ministara i da će premijeru Ivici Dačiću predložiti rekonstrukciju Vlade.

Aleksandar Vučić i Goran Knežević

Aleksandar Vučić i Goran Knežević | Foto: Rajko Ristić

Govoreći o aferi mleko, Vučić kaže da će zbog slučaja aflatoksin biti smenjeno najmanje četiri osobe - direktor Uprave za zaštitu bilja, direktoru Upave za veterinu, načelnik Odseka za zdravlje i biljni karantin Uprave za zaštitu bilja i načelnik Odeljenja fitosanitarne inspekcije za bezbednost hrane Uprave za zaštitu.

Vučić je takođe rekao da će tražiti da ministarstvo poljoprivrede vrati nivo aflatoksina sa 0,5 na 0,05.
Na pitanje da li je mleko u Srbiji zdravo, Vučić je izjavio da je sve ono što građani kupe u prodavnicama zdravo i ispravno.
Najavio je i da će o eventualnoj odgovornosti minsitra poljoprivrede Gorana Kneževića odlučivati stranka i ponudio da je i sam spreman da se govori o njegovoj ličnoj odgovornosti. Dodao je da nije korektno ocenjivati Kneževićev rad dok ne bude ocenjivan rad svih ostalih ministara u Vladi.
On je dodao da je ministar Knežević bio korektan i da je ponudio ostavku, ali kaže da smatra da Knežević ne snosi subjektivnu odgovornost.
Prvi potredsednik Vlade rekao je da on i njegova SNS ne beže od izbora, ali da je trenutno najvažniji posao da Srbija dobije datum za početak pristupnih pregovora sa EU.
"Onog trenutka kada dobijemo datum, posle toga možemo da govorimo o čemu god hoćete i o izborima. Mi se nismo rodiili u foteljama ili džipovima i spremni smo da kad god neko izrazi sumnju u naš legitimitet da možemo da idemo na izbore - kad god, gde god. SNS će 15. marta razmotriti rad svih naših ministara i ja ću premijeru Dačižu predložiti da u narednom periodu razmotrimo rekonsturukciju Vlade. Siguran sam da nismo zadovoljni nekim članovima Vlade i da neke ljude trebamo da promenimo", rekao je Vučić gostujući u emisiji OKO RTS-a.
"Prva varijanta je rekonsturkcija vlade, druga da idemo na izbore", rekao je Vučić.
Osvrćući se na aferu Šarić, Vučić je naveo da je poptuna besmislica da su se predstavnici vlasti dogovorili da niko neće odgovarati u vezi sa tim slučajem.
Poslednji komentari
  • gaga Vreme: 05.03.2013 19:54h

    kako ces da rekonstruises sebe,pa ti nevaljas covece,vidis da nemozes da doneses odluke brzo,vec ti treba par dana da ti tata(onaj isti ko i dacicev) kaze sta da radis .zato samo lupetas,za dva dana,do kraja nedelje itd.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP