Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREMIJER U DAVOSU

Vučić predsedava "svetskoj vladi"!

Autor: Novosti | 03.01.2015 - 16:59:00h | Komentara: 1

Premijer otvara diplomatsku ofanzivu u 2015. učešćem na skupu u Davosu. Sa Rumunom Viktorom Pontom glavni govornik na posebnom panelu.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Goran Srdanov

Premijer Aleksandar Vučić biće među predsedavajućima na Svetskom ekonomskom forumu koji se u čuvenom švajcarskom odmaralištu Davos održava od 21. do 24. januara - saznaju "Novosti".
Predsednik Vlade će zajedno sa kolegom iz Rumunije Viktorom Pontom biti glavni govornik na posebnom panelu, na skupu gde će se naći oko 250 predsednika i premijera, ministara, direktora najjačih svetskih kompanija...
Prethodnih godina ovde su redovni gosti bili kancelarka Nemačke Angela Merkel, britanski premijer Dejvid Kameron, predstavnici državnog vrha Kine, ali i Amerike. Vučić će se najverovatnije sa nekim od njih, ali i kolegama iz ostalih evropskih zemalja, sresti na marginama velikog skupa u elitnom turističkom centru.
Na razgovore koji se nazivaju i svetskom vladom u senci biće prilike da se privuku preko potrebni investitori u Srbiju, a doći će i ministri finansija 20 najmoćnijih zemalja sveta, kao i direktori centralnih banaka.
Osim ovog događaja od kojeg bi Srbija mogla da izvuče konkretnu korist, u planeru naše vlade već su zapisani još neki bitni datumi.
Ukoliko zbog sankcija koje su uvedene Rusiji, predsednik Vladimir Putin ne bude u Davosu, Vučić će se sa njim sastati u poseti koja je dogovorena za mart. Pre toga, u februaru premijer će putovati u SAD kako bi se sreo sa predstavnicima vašingtonske administracije.
Zamršeno klupko oko Kosova moglo bi da rasplete koju nit na razgovorima Beograda i Prištine koje je visoka predstavnica EU Federika Mogerini zakazala za 8. i 9. februar. Na njima će učestvovati Vučić, šef srpske diplomatije Ivica Dačić i premijer kosovske vlade Isa Mustafa i Hašim Tači.
Vlada očekuje da bi na proleće moglo biti otvoreno prvo poglavlje u pregovorima Srbije i EU.

ČESTITKE OD ANGELE I KEĆIJANGA
Nemačka kancelarka Angela Merkel i prvi čovek kineske vlade Li Kećijang uputili su novogodišnje čestitke premijeru Vučiću, a kuriozitet je što je to najmoćnija žena Evrope učinila - svojeručno.
Vučić joj je istom merom uzvratio, a na njegovu adresu stigli su i telegrami sa lepim željama i od francuskog i britanskog premijera Manuela Valsa, odnosno Dejvida Kamerona. Novogodišnje praznike premijeru su čestitali i šeik Muhamed bin Zajed, predsednik mađarske vlade Viktor Orban, predsednica Južne Koreje, čelnici poljske, litvanske i letonske vlade...
Poslednji komentari
  • grada Vreme: 03.01.2015 19:20h

    Neka radi gde god hoce, samo ga odavde sklonite, molim vas!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP