Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

U SKLADU SA ZAKONOM

Vučić: Presuda protiv Tačija na snazi, tako ćemo se i ponašati!

Autor: Tanjug | 18.04.2015 - 14:03:00h | Komentara: 2

"Pošto presuda protiv kosovskog ministra spoljnih poslova Hašima Tačija nije ukinuta država Srbija će se ponašati u skladu s tim", izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić.

Aleksandar Vučić Foto: Aleksandar Dimitrijević

Aleksandar Vučić | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Odgovarajući na pitanje novinara Vučić je rekao da njega niko iz Brisela nije zvao da interveniše u vezi s eventualnom posetom Tačija Beogradu upitavši novinara kako uopšte zamišlja da bi to izgledalo da neko njega iz Brisela pozove i zatraži da uradi nešto što je protivno zakonima Srbije.


"Pa ako on o tome odlučuje, ako će on sa njim da dođe, u našoj zemlji postoje zakoni, kakvo je to licemerje nekih ljudi", zapitao je Vučić podsetivši da presudu protiv Tonija Blera nije ukinuo on, nego je to učinjeno još 2001. godine u vreme vlasti DS i DSS.

U tom smislu, ponovio je, "presudu Tačiju nismo ukinuli, pa pošto nije ukinuta Srbija će se tako i ponašati, u skladu sa zakonom".

Prethodnih dana iz Prištine je potvrdjeno da će Hašim Tači doći u Beograd na poziv nevladine organizacije "Omladinski odbor za obrazovanje", šef diplomatije Ivica Dačić rekao je da nema potrebe da dolazi, a ministar policije Nebojša Stefanović da će biti uhapšen ako dođe.

Nakon mediji su preneli da je bilo intervencija iz Brisela da se Tači ne hapsi, te da mu se omogući učešće na konferenciji u Beogradu.

"Ne dam novac za novi državni avion!"

Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema novca za kupovinu novog aviona za potrebe državnika i da se o tome ne razmišlja.


"Ne, u ovom trenutku nemamo ni pravo ni novac da kupujemo avion, a ako hoćete i ne dam pare", rekao je Vučić novinarima upitan da li se razmišljalo o kupovini novog aviona za potrebe državnih zvaničnika.


Vučić je rekao da će država o tome moći da razmišlja kad budu povećane plate u javnom sektoru i penzije, ističući da bi takav avion koštao oko milijardu dinara.


"Mi tu milijardu dinara nemamo, ako avion radi, radi, ako ne radi, naći ćemo neki drugi način da putujemo", rekao je Vučić.


On je rekao da je prioritet države da ojača vojsku, kako bi se piloti, koji treba da štite gradjane, osećali bezbedno i da je to važnije od toga kako će državni vrh putovati.


"Suočavamo se sa tim da šta god uradite, nije dobro. Da kupimo novi avion, zar ne biste rekli - kupujete avion za vas dok narodu smanjujete plate", rekao je Vučić.


Vladin avion "falkon", kojim je predsednik Srbije Tomislav Nikolić juče poleteo za Vatikan, prinudno se vratio na beogradski aerodrom zbog kvara na jednom motoru, a poseta Svetoj stolici je otkazana.

Poslednji komentari
  • posmatrac Vreme: 18.04.2015 18:15h

    A optuznica protiv Toni Blera? Negde se izgubila ili je neko zazmurio i prekrsio zakon?

  • radojka Vreme: 18.04.2015 18:51h

    sta su digle frku na lepu onaaje nasa kraljica i ostaje ove su valjda ljubomorne jer nikada nece postici u zivôtu staje lepa a sto nema dece to je njezina sudbina ne treba je vredjati zar ich nije sramota

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP