Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREMIJER O POTOČARIMA, REFORMAMA, MAĐARSKOJ OGRADI...

Vučić: Prevaziđimo prošlost

Autor: Beta | 14.07.2015 - 16:29:00h | Komentara: 1

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da incident u Potočarima jeste bio težak, ali da je vreme da se prošlost prevaziđe zbog čega je i uputio pismo trojici članova Predsedništva BiH kojim ih poziva na razgovor.

Svi bi u  njegovo jato:  Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Vesna Lalić

"Ništa drugo nije preče od razgovora. Moramo da imamo mir i stabilnost koji su preduslovza bolji život građana", rekao je Vučić novinarima nakon konferencije "Inovacije i transfer znanja -mogućnosti saradnje Srbije i Italije" u beogradskom hotelu Hajat.

On je naveo da će nastaviti da ulaže ogromnu energiju kako bi prošlost ostala po strani i istakao da mu je drago što vidi da razum pobeđuje na svim stranama.

Vučić je kazao da ga je u Srebrenicu pozvao bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović koji mu je garantovao bezbednost, a koji se, kako je naveo Vučić, na komemorativnom skupu nije ni rukovao sa njim.

"Ne govorim o pravnim poslovima, već o ljuskim gestovima. Ovo drugo me ne interesuje jer je to posao nadležnih organa BiH", rekao je premijer Srbije.

Upitan da li očekuje da će organizatori napada biti procesuirani, Vučić je odgovorio da se kao predsednik Vlade Srbije nada tome ali da kao čovek nije siguran da će se to desiti.

Premijer je istakao da se njegovim gostima iz BiH u Beogradu ne može dogodti ono što se njemu dogodilo na komemorativnom skupu u Potočarima.

"Ta stvar ne može i neće se ponoviti nikome. Ja ću svoje goste iz BiH dočekati sa hlebom i solju i niko u Srbiji neće moći ni popreko da ih pogleda, a ne daj bože fizički ugrozi", naglasio je Vučić.

Premijer je takođe naglasio da je najznačajnija strategije za razvoj privrede "pametan rast", odnosno ulaganje u inovaciju i istraživanje i najavio da će 2016. godina biti godina reforme i ulaganja u smeru obrazovanja i zdravstva.

"Bez pametnog rasta posle bolnih mera koje je Vlade preduzela ostali bi samo prazni odjeci i hipotekarni krediti", rekao je Vučić na skupu "Inovacije i transfer znanja - mogućnosti saradnje Srbije i Italije" .

On je dodao da je za pametan rast neophodna promena zakonodavne regulative, posebno za rešavanje problema mikrofinansiranja.

Istakao je da Srbija kao društvo mora da bude otvorena za svaku novu ideju i razvoj preduzetničkog duha.

"Srbija je kao Titanik, koji smo zaustavili i okrenuli ka suprotnom smeru, ali sada moramo da dodamo gas kako bi ga doveli do obale", rekao je Vučić.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio jepovodom postavljanja ograde na granici sa Mađarskom da je Srbija otvorena zemlja koju niko ne može da ograđuje.

"Neke zemlje sebe ograđuju, a Srbiju ne mogu jer je Srbija otvorena zemlja", rekao je Vučić novinarima u Beogradu dan nakon što je Mađarska duž granice sa Srbijom počela da postavlja ogradu zbog velikog priliva migranata sa Bliskog Istoka.

On je dodao da je Srbija sigurna zemlja u kojoj je svako dobrodošao i u kojoj se poštuju svačija prava uključujući i prava ; migranata.

"Možete samo da se stidite sopstvenih poteza, a ne tuđih", poručio je premijer.

Poslednji komentari
  • Kole Vreme: 15.07.2015 11:30h

    Ti bi da prevazilazis proslost, e lepo, ama bre, opasulji se, oni nece, a to znaci da ce da rade iskljucivo na nasem unistenju, Skoncetrisi se na odbranu Pravoslavnog srpstva, a ako nisi sposoban, idi i pusti pametnije da rese to !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP