Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NE ODOBRAVA

Vučić protiv naplaćivanja RTS pretplate uz porez!

Autor: Tanjug | 01.03.2013 - 22:15:00h | Komentara: 12

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić protiv je predloga da se pretplata za RTS naplaćuje uz uplatnice poreza na nekretnine, rečeno je u toj stranci.

Vučić je na današnjem sastanku ministru kulture i informisanja Bratislavu Petkoviću rekao da neće dozvoliti da se pretplata naplaćuje na taj način, potvrđeno je u informativnoj službi SNS.

Ne voli gotovane: Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Oliver Bunić

Ranije danas iz Ministarstva kulture i informisanja najavljeno je da je počeo rad na Zakonu o elektronskim medijima, kojim će biti regulisan status javnih servisa i način plaćanja TV pretplate za Radio televiziju Srbije i RT Vojvodine.
Novina je da bi plaćanje pretplate trebalo da bude vezano za nekretnine, a ne kao ranije za električno brojilo, pretplata bi bila i 550 dinara mesečno, ali bi čitav niz kategorija stanovništva bio oslobođeni te obaveze, kao što su socijalno ugroženi, oni koji imaju oštećen vid, sluh.
Pretplata nije porez, ali bi se plaćala uz porez na nekretninu, sredstva bi odmah išla u trezor a ne u budžet, RTS i RTV bi samostalno mogli da podignu novac, procedura je takva da su finasijski nezavisni, najavio je Kolarević.

Povezane vesti:

Poslednji komentari
  • Dada Vreme: 01.03.2013 22:46h

    To ne bi bilo naplaćivanje pretplate,nego OTIMAČINA. Zašto jednostavno RTS ne uvede kod kablovskih televizija da bude kanal koji se plaća pa ko voli neka kod operatera traži taj buđavi kanal i neka ga plati. Te komunističke fore naplate pod obavezno nigde više u svetu ne prolaze. Kao prvo da li pita neko onog glavatog direktora kakav program emituje i da li građani uopšte gledaju te šarenice,sapunice,menjam žene i ostalo smeće od programa sa sve reprizom boljeg života po deseti put...Krajnje je vreme ta i taj doživotni direktor RTS ode sa scene i da neko napravi program nacionalne televizije po modernim standardima. Ali ovako sigurno odgovara glavatom, bolje mu nego da je njegova privatna televizija. Pare trpa u svoje džepove, a kad zaškripi onda državo i građani ajmo harač!

  • asid Vreme: 02.03.2013 00:05h

    Tv pretplatu treba plaćati uz WC papir, pošto je to najsličnije!

  • Tasa Vreme: 02.03.2013 03:43h

    Jedino resenje je da RTS dobija novac od kablovske televizije i to na bazi volje gradjana koji hoce da gledaju RTS. Svaka druga opcija je otimacina i ne sme da se primeni. Da bi se to primenilo treba da se uvede red u kablovske kompanije koje se sada ponasaju anarhicno i naplacuju i investicione troskove (gradjani su vlasnici dela kablovske kompanije), a potom i pretplatu na mesecnoj bazi, koja je generalno govereci prevelika u odnosu sta pruzaju pretplatnicima.

  • Rex Vreme: 02.03.2013 08:46h

    Ne placam nista sto ne moram,pa opstina Vlasosotince ili skupstina Srbije duguju milione za struju pa nikom nista.Lopine su ojadili ovu zemlju

  • Monika Vreme: 02.03.2013 08:47h

    Nigde na svetu na nacionalnoj televiziji nema sporta, izuzev kad igra reprezentcija. Sportski kanal je svud posebni kanal. Na nacionalnim tv se sve radi u korist gradjana. Pogledajte nekad tv HRT. Toliko emisija o pomoći gradjanima. U mnogim zemljama kao u Francuskoj se plaća pret. tri puta godišnje. Ko nema tv i ne plaća. Prilikom kupovine tv se registruje svako ko ima tv. U nekim se ne naplaćuje zemljama Rumunija, Bugarska. Ukinuti NACIONALNE PENZIJE i taj novac dati RTS-u.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP