Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KAKO SU POLITIČARI PROSLAVILI NAJRADOSNIJI HRIŠĆANSKI PRAZNIK

Vučić radio, ostali praznovali!

Autor: V. Papović - M. Keranović | 08.01.2015 - 19:06:00h | Komentara: 7

Ako je tačno narodno verovanje da je na Božić dobro započeti što više poslova kako bi predstojeća godina bila uspešna, berićetna i napredna, onda premijer Srbije Aleksandar Vučić nema razloga da brine.

Vučić za Božić ceo dan radio udarnički

Vučić za Božić ceo dan radio udarnički | Foto: RAS Đorđe Kojadinović

Naime, Vučiću je Božić prošao u sastancima koji su započeti u zoru, susretom sa saradnicima u kabinetu u Nemanjinoj 11, a završili su se tek predveče sastankom sa predsednikom države.

Pajtić sa sinovima Stefanom (seče česnicu) i Andrejom i sestrićem Vukom

Pajtić sa sinovima Stefanom (seče česnicu) i Andrejom i sestrićem Vukom

Rekonstrukcija posle Železare


Premijer Srbije izjavio je juče da će se rekonstrukcijom Vlade baviti nakon pronalaska rešenja za Železaru.
- Razgovaraćemo o tome kada prođe Železara - rekao je premijer i dodao da “misli da su se ministri borili i trudili”, ali da neće da se bavi time dok ne završi priču oko Železare. Premijer je ukazao da rekonstrukcija nije cilj, već način da Vlada funkcioniše bolje i efikansije.


Bez komentara na Olju!


Od premijera Vučića juče nije bilo moguće dobiti odgovor na prozivke koje je na njegov račun izrekla Olja Bećković, koja ga je optužila da je za njegovog mandata zabranjen “Utisak nedelje”, koji je pre toga “preživeo Miloševića, Tadića i Koštunicu”. Bećkovićeva je navela da “nije bilo moguće pozvati u goste bilo kog ministra ili poslanika dok on to ne odobri”, ali je priznala da je podržavala DS.

- Vučić se prvo sa svojim šefom kabineta Ivicom Kojićem konsultovao koliko su državu koštale plate i penzije koje su isplaćene između novogodišnjih i božićnih praznika, a potom je gostovao na na TV „Pink“. Zatim je razgovarao sa gostima iz Izraela, a usledio je veoma dug sastanak sa delegacijom Ujedinjenih Arapskih Emirata, čija tema su bili mnogobrojni projekti koji se već realizuju ili su u pripremi. Premijer se u popodnevnim časovima bavio namenskom industrijom Srbije, a radni dan je završio sastankom sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem - ispričao je za “Alo!” jedan od najbližih Vučićevih saradnika.

Inače, većina političari u Srbiji najradosniji hrišćanski praznik provela je u krugu porodice, uz poštovanje starih srpskih običaja i tradicionalnu božićnu trpezu sa neizostavnom česnicom. Predsednik vojvođanske Vlade i Demokratske stranke Bojan Pajtić, Božić je proslavio u rodnoj Senti. Kako mu je otac sveštenik, svi običaji u domu Pajtića se striktno poštuju. Božiću se posebno raduju njegovi sinovi Andrej i Stefan, koji su najradosniji hrišćanski praznik proveli i u igri sa najmlađim i najslađim članom porodice - Pajtićevim sestrićem Vukom.

- Božić slavimo kod mojih roditelja. Andrej i ja smo na Badnje veče bili u crkvi na paljenju badnjaka. Kući smo doneli osvećeni badnjak i čestitali ukućanima praznik. Najradosniji trenutak je kada neko od dece nađe novčić u česnici - priča za “Alo!” Pajtić, i dodaje da je česnicu umesila tetka Nevenka.

Kad jaganjci utihnu: Marijan Rističević sprema pečenje

Kad jaganjci utihnu: Marijan Rističević sprema pečenje

Gašići na okupu u Kruševcu

Ministar odbrane Bratislav Gašić proslavio je Božić sa porodicom u Kruševcu.
- Položajnik je bio moj bratanac Marko koji je, inače, najmlađu u familiji. Došao je kod nas u pola osam ujutru, a zajedno smo palili i badnjak u kaminu... Oko podneva sam bio na trgu gde su deca Kruševca lomila česnicu. Lično sam donirao jedan od tri zlatnika. Tu je sa nama bio i vladika kruševački dr David koji je moj veliki prijatelj i brat.
Nakon toga usledio je zajednički ručak svih Gašića, sa babom i dedom. Deda, odnosno moj otac bio je
zadužen za praseće pečenje - ispričao nam je ministar.

U krugu porodice Božić je proslavio i poslanik naprednjaka Vladimir Đukanović.
- Božić proslavljam u krugu porodice, sa suprugom i sinom. Inače, u kući ne praznujemo Novu godinu, već Božić i Srpsku novu godinu. Tako da, umesto jelke, imamo okićeno badnje drvo - kaže za “Alo!” Đukanović. Česnica je bila neizostvna i na trpezi kod Đukanovića, a dukat iz česnica našao je upravo poslanik naprednjaka.

Praznovali na Kopaoniku: Čeda sa porodicom

Praznovali na Kopaoniku: Čeda sa porodicom


U domu Marijana Rističevića juče se slavio uz pečenje. Kako bi sve bilo spremno za Božić, Rističević je na Badnji dan okrenuo jagnje na ražnju, čime se i pohvalio na svom Tviter nalogu. Lider liberala Čedomir Jovanović božićne praznike provodi sa porodicom. Jovanovići su na Kopaoniku uz paljenje badnjaka obeležili i Badnje veče, a Božić lomljenjem česnice.

„Radimo sve da Srbija postane uređena zemlja”


Vučić je juče izjavio da je članstvo Srbije u EU streški cilj i da Vlada radi sve da naša zemlja postane uređena. Vučić je poručio i da je Srbija izvor stabilnosti u regionu, da je politički i ekonomski stabilna i da polako, ali sigurno ide napred. “Strateški cilj jeste da budemo član EU i da radimo sve što možemo da Srbija postane uređena zemlja, koja kad postane član, neće biti ni blizu najsiromašnijim. Sami smo preuzeli teške mere i zato je Srbija danas poštovanija od mnogih zemalja južne Evrope, zato što ljudi vide odgovornost i vide nešto što nisu dugo videli ne samo u regionu već u čitavoj južnoj Evropi”, rekao je Vučić, gostujući na TV „Pink“. On je kazao da će 2015. biti godina razvoja. “Ova godina će biti godina u kojoj ćemo mnogo stvari da uradimo, da stavimo na svoje mesto, 2015. će biti godina razvoja i mislim da će, kad budemo završili ovaj mandat, građani toga sećati. Izgradićemo više kilometara auto-puta nego Nemačka do kraja 2016. i početka 2017. godine”, rekao je Vučić.

Poslednji komentari
  • tosa Vreme: 08.01.2015 19:35h

    Vucic za praznik radio, umesto da je kao Toma isao na litugiju da ipere grehove

  • Vlada Vreme: 08.01.2015 20:41h

    U ovoj godini pred Vladom Srbije su teski zadaci koje mora uspesno da resi. Prosle godine su povuceni sustinski potezi koji ce u ovoj godini, svakako, doneti boljitak. Premijer, kao i do sada, mora da bude dosledan i sistematican u svemu sto bude radio.

  • miodrag Vreme: 08.01.2015 20:44h

    Njemu nista nije sveto pa ni bozic.

  • Iz mase Vreme: 09.01.2015 00:45h

    Moze li nama polupismenima da se malo pojasni ovo u vezi poredjenja izgradnje autoputeva kod nas i u Nemackoj?(poslednja recenica)

  • Peca Vreme: 09.01.2015 07:50h

    "Svaka cast Vucicu, za samo par meseci je svojim predanim radom ..."

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP