Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MOGUĆE KOALICIJE

Vučić: Širok konsenzus za novu vladu

Autor: Tanjug | 13.03.2014 - 09:07:00h | Komentara: 3

Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je da njegova stranka, čak iako osvoji apsolutnu većinu na predstojećim izborima, neće sama da pravi vladu, istakavši da je važno da se po tom pitanju postigne "širi nacionalni konsenzus".

Skupština SNS u Sava Centru / Foto: Emil Čonkić

Aleksandar Vučić / Foto: Emil Čonkić

"Važno je da postignemo širi nacionalni konsenzus, a velika podrška SNS-u bi nama omogućila poziciju kojom bismo mogli da sprovodimo snažne reforme, vučemo odlučne poteze. U kojoj bismo mogli da mnogo toga pokrećemo neuporedivo brže nego što je bio slučaj ranije", kazao je Vučić za "Naše novine".
Lider SNS je za "Kurir" rekao da nema "nikakve dogovore ni sa kim" i da o mogućim partnerima u vladi neće da razmišlja "dok se izbori ne završe".

"Srbijom neće upravljati jedna stranka niti samo jedan čovek. Napravićemo najbolji mogući tim, koji će biti sastavljen od predstavnika ne samo više političkih organizacija nego i ljudi koji ne pripadaju nikome, ali koji su stručni i priznati u zemlji i svetu i koji mogu da pomognu Srbiji", rekao je Vučić i dodao da ga "sujeta i partijski ili lični odnos neće voditi pri izboru partnera".
Vučić je za "Naše novine" rekao da o promeni Ustava razmišlja u smislu smanjenja broja poslanika, koji bi, po njegovom mišljenju trebalo da iznosi 150.
"Mađarska je smanjila sa 386 na 198, ali to takođe podrazumeva sveobuhvatnu reformu javne uprave, smanjenje broja odbornika u lokalnim samoupravama, smanjenje troškova države na svim nivoima. Racionalnije i odgovornije ponašanje", rekao je Vučić.
Odgovarajući na pitanje da će nova vlada odmah po formiranju morati da napravi rebalans budžeta, Vučić je rekao da se radi na pravljenju plana mera, da je imao razgovor sa čelnicima MMF i da kao najveći problem vidi svođenje fiskalnog deficita "na razumnu meru...ali od toga nećemo odustati".
Lider SNS je istakao da investitore planira da privuče setom podsticajnih mera, poreskih olakšica, ali i kampanjom u kojoj će se Srbija predstaviti na najpoznatijim svetskim mrežama - CNN-u i BBC-ju.
Eventualno otpuštanje zaposlenih u javnom sektoru, Vučić ne vidi kao rešenje već smatra da treba da se pronađu strateški partneri, posebno kada je reč o preduzećima u restrukturiranju.

"To smo radili sa "Ikarbusom", mislim da je "FAP" na dobrom putu sa finskim "Sisu autom"...Počeli smo da rešavamo problem "Želvoza", "14. oktobra", Belorusi i dalje žele "Prvu petroletku"", rekao je Vučić.

Vučić je istsakao da je Srbiji potrebna potpuna politička stabilnost , politički mir, da bi mogla da napreduje i bude normalna zemlja.
"Čuveni italijanski predsednik Gaspari je pre 60 godina izgovorio rečenicu...: "Ono što radim ne radim za sledeće izbore, već za sledeće generacije". Ukoliko narod bude ukazao poverenje meni i stranci koju vodim to će biti moj moto...To je moje obećanje", rekao je Vučić za "Kurir".
Na pitanje "Naših novina" hoće li Darko Šarić biti uhapšen za predstojeći vikend Vučić kaže da to nije realno, ali očekuje da će se Sarić uskoro naći iza rešetaka.
Poslednji komentari
  • vlada Vreme: 13.03.2014 10:31h

    Dali misle politicari da narod stado ovaca,da smo glupi toliko?dosta je bilo lazi,narocito od Dinkica lopova!videcemo sve te lazi i obmane politicara posle izbora!

  • neobavestena93 Vreme: 13.03.2014 10:39h

    Vucic hoce apsolutnu vlast i ako to dobije naredne nedelje Srbija ce biti u velikom problemu. Pamet u glavu kad budete davali svoj glas

  • Gruja Vreme: 13.03.2014 20:48h

    Što se tiče rezultata sve je već poznato,SNS će dobiti najviše glasova,većinska podrška naroda garantuje da vlada ima neophodan konsezus radi bez ucene malih partnera.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP