Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DOGOVOR O NOVOM ZAKONU O RADU

Vučić: Spreman sam da razgovaram sa sindikatima!

Autor: Agencije | 26.06.2014 - 13:02:00h | Komentara: 2

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je prošireno dejstvo kolektivnog ugovora tačka sporenja između vlade i sindikata i dodao da je ponovo spreman da se sastane sa sindikatima.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: FoNet

"Tri, četiri puta sam se sastao sa sindikatima, sastaću se i peti put, ako je to potrebno", rekao je Vučić novinarima nakon konferencije Saveta stranih investitora "Rijaliti ček".


Dva najveća srpska sindikata - ŠŠ i UGS Nezavisnost pozvali su juče premijera i ministra rada Aleksandra Vulina na sastanak radi dogovora o novom zakonu o radu, odnosno verziji koja će biti razmatrana u parlamentu.

Savez samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjeni granski sindikati "Nezavisnost" juče su izrazili nezadovoljstvo načinom na koji se pripremaju novine u Zakonu o radu i pozvali premijera da još jednom razgovaraju o predloženim rešenjima.

Vučić je kazao da se taj zakon donosi za dobrobit sadašnjih i budućih radnika, navodeći da Vlada Srbije želi da se usvoji taj zakon kako bi bilo više posla za sve ljude, a ne zato što ga neko podržava ili ne.

On je istakao da se do sada na sastancima predstavnika vlade, poslodavaca i sindikata razgovaralo o pet oblasti u Zakonu o radu, iako sindikati tvrde da se izašlo iz tih okvira.

Prema Vučićevim rečima, sindikati su trenutno nezadovoljni jedino predloženom odredbom o proširenom dejstvu kolektivnih ugovora, o čemu se njihov stav razlikuje od vladinog.

"Šta mislite zašto 12 godina posle ubistva Zorana Đinđića niko nije pokrenuo pitanje izmena Zakona o radu", zapitao je Vučić, podsećajući da su u vreme Đinđićeve vlade bila pripremljene izmene tog zakona.

On je ocenio da su prethodne vlade izbegavale da menjaju propise o radu "jer bi se naišlo na žestok otpor i brinulo se o političkim poenima, a ne o budućnosti Srbije".

"Ova vlada će brinuti o budućnosti Srbije", kazao je Vučić.
 

Poslednji komentari
  • Ankica Vreme: 26.06.2014 14:08h

    Koja dva najveća sindikata?Gde je članstvo i reprezentativnost UGS Nezavisnost. Gde je Konfederacija slobodnih sindikata koja je reprezentativna, ona ne odgovara, jer se nebi saglasila sa ovakvim ZOR

  • duki Vreme: 26.06.2014 14:37h

    Stize Seki....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP