Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREMIJER U BEČU

Vučić: Srbija je stub stabilnosti u regionu

Autor: Beta | 24.03.2015 - 12:37:00h | Komentara: 0

Srpski premijer Aleksandar Vučić danas je na Poslovnom forumu u Beču istakao da je ponosan što je Srbija stub stabilnosti u regionu i što ne predstavlja problem, već rešenje, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Profimedia

 - Srbija danas želi da sprovede duboke i istinske reforme i to nas čini jedinstvenim u Evropi. Gledamo daleko ispred sebe, a ne kako ćemo preživeti 24 sata ili 24 dana - kazao je Vučić.
Procene su, kako je dodao, da će Srbija u ovoj godini imati privredni rast, a da će u 2016. godini taj rast biti dva odsto, za šta je potrebno da se više radi na privlačenju stranih investicija.
 - Teško da iko u regionu može da ponudi bolje uslove stranim investitorima -  naglasio je Vučić i pozdravio jačanje privredne saradnje Srbije i Austrije.
On je na otvaranju Poslovnog foruma "Srbija u Austriji 2015" kazao da želi veće privredno i političko prisustvo Austrije u Srbiji.
 - Verujem u prijateljstvo Srbije i Austrije, verujem u ekonomske interese naše dve zemlje - istakao je srpski premijer i dodao da će Srbija s predstavnicima austrijske vlade raditi i na preuzimanju iskustava iz dualnog sistema obrazovanja, koji podrazumeva praksu u kompanijama tokom školovanja, kako bi se smanjila nezapsolenost.
Kako je saopšteno, predsednik Privredne komore Austrije Lajtl je kazao da planovi srpske vlade u reformi zemlje, da je modernizuje i priključi evropskoj porodici, zaslužuju pohvale i poštovanje.
 - U privrednom smislu, Srbija je već članica Evropske unije. Raduje me što Vam je pošlo za rukom da u Srbiji sprovedete važne reforme i ja Vam u ime austrijske Privredne komore na tome čestitam. Imamo veliko poverenje u vašu državu, ali i u vaše ljude - poručio je Lajtl Vučiću.
On je istakao da "Austrija nema kratkoročne, već veoma ozbiljne dugoročne planove za saradnju sa Srbijom".
Vučić je pre Poslovnog foruma u razgovoru s Lajtlom istakao da je Austrija najveći direktni strani investitor u Srbiji, ali da mora da radi više na privlačenju i drugih stranih investicija.
 - Uradili smo dosta posla u Srbiji. Nismo izabrali lakši put. Sprovodimo teške mere. Potpisali smo sporazum sa MMF. Sve to radimo u cilju ozdravljenja srpske privrede i poboljšanja ekonomske situacije - kazao je Vučić.
On je zahvalio predstavnicima austrijske Privredne komore na pomoći za reformu Privredne komore Srbije po austrijskom modelu.
Lajtl je kazao da austrijske kompanije koje posluju u Srbiji veruju u reforme koje sprovodi srpska vlada.
Vučić će danas razgovarati s predstavnicima najvećih austrijskih kompanija, a popodne će se sastati s ministrom spoljnih poslova Austrije Sebastijanom Kurcom, sa kojim će obići i izložbu "Burni odnosi - austrijsko-srpski odnosi između 1836. i 1914. godine", u Palati Porčija u Beču.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP