Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MORALNA OBAVEZA

Vučić: Srbija mora da bude čuvar mira i stabilnosti na Balkanu

Autor: Tanjug | 13.06.2015 - 15:40:00h | Komentara: 0

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je osnovna uloga Srbije da bude čuvar mira i stabilnosti na Balkanu.

Aleksandar Vučić 13.6.2015.

Aleksandar Vučić | Foto: Tanjug/Rade Prelić

Vučić je to rekao na Konefernciji počasnih konzula, ističući da je za Srbiju veliki izazov očuvanje te stabilnosti i da će u to uložiti ogromnu energiju i snagu.

"Srbija mora da bude čuvar mira i stabilnosti na Balkanu", rekao je Vučić počasnim konzulčima koji su u Beograd doputovali iz celog sveta, ukazujući da je to moralna obaveza naše zemlje.

Oni koji to ne razumeju bolje da ne ulaze na srpsku politiku ili da budu značajni predstavnici na srpskoj političkoj sceni, naveo je Vučić.

Premijer je ukazao da se naša zemlja nalazi pred velikim izazovima očuvanja stabilnosti u regionu i ekonomskog napretka.

On je pozvao počasne konzule da se u tom cilju posebno angažuju na privlačenju investicija, a zahvalio im se na svemu što su učinili do sada za Srbiju i na pomoći koju su pružili za vreme poplava prošle godine.

Danas više niko ne govori o Srbiji kao o zemlji pred bankrotom

Premijer je rekao da ekonomske reforme "daju svoje prve rezultate", da danas "više niko ne govori o Srbiji kao o zemlji pred bankrotom", i da bi boljitak za građane mogao da dođe posle avgusta.

- Očekujemo da ćemo u avgustu ući sa MMF-om u razgovore posle kojih bi se mogao očekivati boljitak za građane, rekao je Vučić u Palati Srbije, uz ocenu da je naš narod "trpeljiv" i da je "verovao u sebe".

Kako je premijer rekao, "reforme daju svoje prve rezultate, i uprkos merama fiskalne konsolidacije, postoji povećanje na strani prihoda", dok se, s druge strane, Srbija suočava sa "velikim izazovom očuvanja političke stabilnosti u regionu".

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP