Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

STABILNOST

Vučić: Srbija pripada Evropskoj uniji

Autor: Tanjug | 23.10.2014 - 18:53:00h | Komentara: 2

Srbija pripada redu država članica Evropske unije, gde želimo da budemo uvažavani na način na koji mi uvažavamo Uniju, izjavio je večeras premijer Aleksandar Vučić nakon razgovora sa komesarom za proširenje EU Štefanom Fileom.

Vučić je rekao da je sa gostima iz EU razgovarao o političkoj stabilnosti Srbije i regiona, ekonomskim reformama i našem pristupu EU.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić

 
Zahvalivši EU na dosadašnjoj podršci, premijer je na zajedničkoj konferenciji za novinare rekao da je Srbija činila sve i da će činiti sve da očuva dosadašnju stabilnost jer bilo koja nestabilnost, kako je rekao, pogoduje najviše onima koji bi nešto da učine protiv Srbije.

"Nama stabilnost pogoduje jer želimo razvoj i progres Srbije. Srbija se ponaša ozbiljno i odgovorno ne zato što je slaba već zato što je to bolje za nas i region", rekao je premijer.

Vučić je saopštio da je sa gostima iz EU razgovarao ekonomskim reformama koje se ne sprovode, kako je rekao, zato što to neko u vladi hoće jer je bahat i osion.

"Mi želimo da izlečimo Srbiju. Reforme su bolne ali mi želimo uspešnu i nromalnu zemlju", rekao je premijer i dodao da nam je podrška EU bitna jer niko ne želi da uzima još jednu zemlju slabe ekonomije.

Treća tema o kojoj je bilo reči sa gostima iz EU je pristup Srbije Uniji, rekao je Vučić i dodao da razgovor pre svega odnosio na to kada i na koji način možemo očekivati naš snapredak.

"Srbija radi punom parom da donosi zakone, ali mi nećemo da molimo nikoga za članstvo u EU. Zato ćemo da ispunjavamo zadatke, a sve ostalo je na našim večerašnjim gostima i državama članicima", kazao je Vučić i dodao da Srbija ne želi da joj bilo ko daje milostinju.

"Smatramo da Srbija pripada redu zemalja koje pripadaju EU i očekujemo da nas Unija uvažava na način na koji mi uvažavamo njih", kazao je Vučić.
Poslednji komentari
  • Maja Maja Vreme: 24.10.2014 00:24h

    Srbija je deo Evrope, i logično je da pored ostalih zemalja bude i Srbija članica EU.

  • Mili81 Vreme: 24.10.2014 00:31h

    Tačno tako! Pa ne želimo mi da budemo jedna od država SAD, već članica EU, jer Srbija i jeste deo Evrope!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP