Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PORUČIO

Vučić: Srbija svakog dana sve jača i jača

Autor: Tanjug | 22.04.2013 - 20:37:00h | Komentara: 2

- Srbija nije slaba, Srbija je samo pametna, mudra i svakoga dana sve jača i jača - poručio je večeras ministar odbrane i prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Beta

Vučić je, na prijemu povodom 23. aprila - Dana Vojske Srbije, rekao da će Srbija koliko ove godine pojačati svoje snage, pre svega u ratnom vazduhoplovstvu i protivvazdušnoj odbrani, biti ekonomski jača iz godine u godinu i da će napredovati na svakom polju.


"Ali će svoje pobede odnositi razumom, u miru, a za nekoliko godina bićemo dovoljno jaki da niko neće ni pomisliti da ugrožava Srbiju i na bilo koji drugi način", rekao je Vučić. Vučić je rekao da je Vojska Srbija dovoljno jaka i jača nego što mnogi misle, ali i da je naša pamet i mudrost uvek snažnija i da su za Srbiju život i budućnost najveće svetinje.

"U skladu sa tim smo se ponašali i u skladu sa tim ćemo se ponašati", poručio je ministar odbrane i prvi potpredsednik vlade.
Vojska Srbije je danas, a to smatraju i građani i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, najbolja i najstabilnija institucija u Srbiji, kojoj građani najviše veruju, istakao je Vučić.

"Siguran sam da imamo podršku naroda, da narod razume šta je ono što radimo, a ponos i dostojanstvo naše Vojske, naše zemlje i našeg naroda niko i nikada neće moći da nam otme", poručio je Vučić. Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković je kazao da ovih dana Vojska Srbije obeležava svoj dan u svetlu dogovora oko rešavanja teškog pitanja za Srbiju, a to je pitanje Kosova i Metohije, i da je Vojska Srbije "pritisnuta od javnosti šta misli o sporazumu".

Diković je rekao da "Vojska Srbije mora da izvršava zadatke legitimnih organa vlasti naše Republike i samo u tom domenu mora da ide njena ambicija". Načelnik Generalštaba je ukazao da je Vojska sve zadatke izvršavala kvalitetno i u Kopnenoj zoni bezbednosti i u misijama širom sveta i u pomoći stanovništvu pri elementarnim i drugim nesrećama.
Diković je rekao da očekuje, kao i svi gradjani Srbije, napredak u svakom domenu i u modernizaciji Vojske Srbije.

Prijemu u Domu garde na Topčideru prisustvovali su predsednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Ivica Dačić, poslanici Skupštine Srbije, ministri, predstavnici diplomatskog kora, bivši načelnik Generalštaba Vojske SRJ Momčilo Perišić, koga je Haški tribunal nedavno oslobodio optužbi, bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac i druge zvanice.
Poslednji komentari
  • brazilac Vreme: 23.04.2013 03:09h

    koji si ti lazov Vucicu, sram te bilo. Nisam ni za zute ni za tebe, svi ste isti. Sram da te bude od Srpskog naroda koji lazete, kradete i unistavate.

  • nena Vreme: 23.04.2013 10:52h

    vodite ovog coveka kod psihijatra pod hitno dok nenapravi neku nesrecu !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP