Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PRVI POTPREDSEDNIK IZJAVIO

Vučić: Srbijagas "rak rana", neke stvari ne smem ni da kažem!

Autor: Tanjug | 09.10.2013 - 16:04:00h | Komentara: 18

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da je preduzeće Srbijagas "rak-rana Srbije" i da postoje neke stvari koje ne sme ni da kaže javno, ne zato što se plaši Bajatovića, Srbijagasa ili bilo koga drugog, već zato što je za zemlju loše da ih izgovori.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: RAS

Vučić je u intervjuu Nedeljniku, govoreći o neophodnosti da se smanje subvencije koje država daje javnim preduzećima, pre svega nekim preduzećima u restrukturiranju, kao primera velikih troškova naveo Železnice i Srbijagas.

"Za železnicu smo izdvajali između 150 i 200 miliona evra. Srbijagas nam je rak-rana. Bukvalno. Postoje čak neke jezive stvari koje ne smem da vam kažem javno. Ne zato to se plađim Bajatovića, Srbijagasa ili bilo koga u ovoj zemlji, već zato to je to lođe za zemlju da kažem", naveo je Vučić.

Upitan da li je zbog toga ugrožen projekat Južni tok, on je rekao da ne misli da jeste, ali da Srbija ima bezbroj problema sa subvencijama, javnim preduzećima i njihovim nesolidnim poslovanjem.

"Oni su u prethodnom periodu dobijali naloge - idi kupi Agroživ, idi kupi Srpsku fabriku stakla. Ljudi nisu bili normalni. Kakve veze ima Srbijagas s tim biznisom! Ali, valjda su tako radili da bi prikazali lažnu sliku. Bolje je bolestan biznis ugasiti i napraviti zdrav nego sve vreme one firme koje su u stanju da im je potrebna eutanazija, održavati u životu i uništavati mnogo veći organizam. To je jedan od ključnih problema", rekao je Vučić.
Poslednji komentari
  • DSV Vreme: 09.10.2013 16:18h

    ZNACI DOBRO JE AKO SE CUTI A GUBITAK 4 MILIJARDE EVRA? SVAKA cast prvi medju zamenicima !

  • milan Vreme: 09.10.2013 18:15h

    jesu li i za srbijagas demokrate krive,kao i za sve ostalo!?pa naravno da nisu,idi hvataj svog prijatelja dacica za gusu!

  • draga Vreme: 09.10.2013 18:20h

    Ko je naredjivao u predhodnoj vlasti da se to radi? Kako ne moze da ugrozi Juzni tok, onda nisu Rusi u pitanju vec je kao po obicaju nasa brljotina.Zasto misterija...

  • NikolaJ Vreme: 09.10.2013 18:36h

    Srbija zemlja cuda i cudesa. Neobicno je da se brzo transformisan GOSPODIN, necemu CUDI ! Mi obicni gradani se vise nicemu ne cudimo !!!!

  • VECA Vreme: 09.10.2013 19:16h

    A STO NE SMES OD KOGA SE PLASIS? OD KOALICIONOG PARTNERA?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP