Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POZITIVNA ODLUKA

Vučić: Srbiji datum za oktobar traži 12 zemalja EU

Autor: Tanjug | 21.06.2013 - 16:00:00h | Komentara: 1

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je 12 zemalja članica Evropske unije potpisalo zahtev da se Srbiji odobri da u oktobru otpočne pregovore o članstvu.

Vučić je rekao da očekuje pozitivnu odluku Bundestaga, te da pismo visoke predstavnice EU Ketrin Ešton i komesara za proširenje Štefana Filea vidi kao još jedan pozitvan signal.

Misli na  sve, samo na  sebe ne: Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Emil Čonkić

 "Očekujem da se Srbiji odredi datum za pregovore za jesen", rekao je Vučić na zajedničkoj pres konferenciji s hrvatskom koleginicom Vesnom Pusić.

Vučić je rekao da je uveren da je Srbija ispunila sve svoje obaveze i učinila, u različitim sferama, više nego što je od nje traženo pre šest meseci ili godinu dana i da očekuje da datum bude određen na jesen.
Prema njegovim rečima, ne traži se ništa što bi bio neki marketing, već "nešto što smo zaslužili".
On je rekao da je i potpredsednica Vlade Hrvatske Vesna Pusić rekla da je važno da Srbija dobije tačan datum, ali da je on malo neskromniji i da traži datum što pre i da bude određen za jesen.
Govoreći o Pismu Eštonove i Filea, Vučić je rekao da je video pismo u celini i dodao da "bismo imali još nešto da dodamo, ali da je u svakom slučaju to prvi dobar signal i da se čeka šta će reći Bundestag".
"U svakom slučaju to je prvi dobar signal, a mi naravno čekamo i šta će reći Bundestag 27. juna... Mislim da je već 12 zemalja članica potpisalo zahtev da Srbija dobije datum za oktobar mesec. Tim zemljama smo posebno zahvalni i kao budući partneri u EU. Uveren sam da ćemo imati priliku da tu zahvalnost vratimo", rekao je Vučić. 
Viceprijemir je ponovio da je uveren da će Srbija dobiti datum, ne zato što je optimista, već zato što je Srbija uradila sve što je bilo potrebno i da očekuje datum u oktobru, ističući da to podizanje lestvice nije bahatost, već odraz onoga što smo uradili.
On je rekao da smatra da pitanje o kome se sada odlučuje, to da li će biti određen oktobar, decembar ili januar kao datum početak pregovora, za nas nije nevažno, rekao je Vučić i još jednom naglasio da očekuje dobijanje datuma u najkraćem mogućem roku.
Poslednji komentari
  • ogi Vreme: 21.06.2013 20:01h

    Da li smo stvarni toliko naivni ili definitivno imamo neki problem u mentalnom sklopu? Vozaju nas i vozaće nas a naši političari se i dalje ulaguju i poltronišu kao da im nije jasno da Evropa bez nas ne može! Oni će nas da jure i mole za ulazak u EU ali mi od toga pravimo famu....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP