Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREMIJER U OBILASKU POPLAVLJENOG PODRUČJA

Vučić stanovnicima Tekije: Hvala što ne kukate!

Autor: Tanjug | 13.11.2014 - 16:57:00h | Komentara: 2

Premijer Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas Tekiju koja je pretrpela veliku štetu tokom septembarskih poplava i poručio da niko neće ostati bez državna pomoći, te da će ona biti pravično raspoređena.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: V. Lalić

Vučić je u Tekiju došao s ministrima Bratislavom Gašićem, Velimirom Ilićem i Aleksandrom Antićem, a dočekao ih je veliki broj ljudi. Tokom razgovora s meštanima, premijer je najavio da će do Svetog Nikole, 19. decembra još jednom doći da vidi kakva je situacija na tom području.

- Hvala što ste nasmejani i vedri i što ne kukate - rekao im je Vučić.

On se interesovao kako teku radovi na obnovi kuća u tom mestu, infrastrukture i tom prilikom rekao da je upoznat da nisu svi dobili istu količinu pomoći. Podsetio je da su on i ministri iz ličnih sredstava obezbedili 637 kućnih aparata za Tekiju i druga mesta postradala u septembarskim poplavama u tom delu Srbije i pozvao lokalnu zajednicu da napravi precizan spisak i da kontroliše njihovu raspodelu.

On će, dodao je, lično kontrolisati te izveštaje, jer, ponovio je, pomoć mora biti pravično raspoređena. Izgradnja pet novih kuća nije još počela, objasnio je, zato što će one biti građene u nizu i gradiće se istovremeno.

Premijera su građani Tekije "propitivali" o raznim temama, on je odgovarao, a nešto duže zadržao se u domaćinstvu Velje Radića čija kuća se obnavlja. U Tekiji koja se nalazi u blizini Kladova, u poplavama je oštećeno oko 150 kuća, i već je počela obnova, a pet je potpuno uništeno i biće izgradjene nove.

Saobraćajni institut CIP već je uradio projekte za izgradnju pet novih kuća.
U poplavama je oštećena osnovna škola "Svetozar Radić" koja bi do proleća trebalo da bude potpuno sanirana i primi učenike koji sada nastavu pohađaju u Kladovu.

U Tekiji su u prethodnom periodu obavljeni radovi u uklanjanju mulja i blata, a bili su angažovani pripadnici Vojske Srbije, mahenizacija RTB Bora, Puteva Srbije, a hidroelektrana Djerdap zadužena je za sanaciju obodnog kanala.

Takođe, asfaltiraju se četiri ulice koje su oštećene u poplavama, a na Đerdapskoj magistrali koja prolazi kroz Tekiju saobraćaj je normalizovan još pre dva meseca.

U Putevima Srbije kažu da ceo potez od Golupca do Kladova redovno obilaze preduzeća PZP Zaječar i Štrabag.
Poslednji komentari
  • naca Vreme: 13.11.2014 18:49h

    Njemu nista nije tesko i nista ne prepusta slucaju....on ce za mesec dana ponovo obici isto podrucje da se kroz razgovor sa ljudima uveri da li je sve uradjeno kako treba i dali je potrebno uraditi jos nesto.Definitivno,ovaj covek vodi Srbiju srcem!!!!!!

  • Mili Vreme: 14.11.2014 01:52h

    Vucic Srbiju voli i brani na svakom koraku.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP