Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZAHTEV ODBRANE

Vučić svedok za ubistvo Ćuruvije?

Autor: Danica Ćuruvija | 18.04.2015 - 15:00:00h | Komentara: 0

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Srbije Toma Nikolić predloženi su juče kao svedoci u procesu za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, saznaje „Alo!“.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Đorđe Kojadinović

Odbrana okrivljenih obrazložila je svoj predlog činjenicom da su oni u vreme ubistva Ćuruvije bili na vlasti i da su bili upoznati sa političkom situacijom i stanjem slobode medija u Srbiji. Među predloženim svedocima su i Zoran Lilić, Milovan Bojić, ali i pevačica Svetlana Ceca Ražnatović, dok su advokati porodice Ćuruvija predložili da se sasluša Mirjana Marković.


- Odbrana je predložila da se sasluša Svetlana jer tvrdi da je ona bila u društvu braće Aleksandra i Miloša Simovića u jednom kafiću kada im je Milorad Ulemek Legija pokazao Mikija Kuraka, osumnjičenog za ubistvo Ćuruvije i rekao im da je on likvidirao Ćuruviju - kaže izvor „Alo!“.

Ćuruvija ubijen iz  „niskih pobuda“

Ćuruvija ubijen iz „niskih pobuda“ | Foto: Dalibor Danilović


Advokati okrivljenih predložili su da se podigne optužnica protiv Aleksandra Simovića, tvrdeći da je on u svom iskazu datom tužilaštvu 10. januara prošle godine priznao da je učestvovao u ubistvu Ćuruvije.

Prema tvrdnjama odbrane, koja se poziva na izjavu Aleksandra Simovića, on je to priznao svom bratu Milošu, a sve to ispričao pred tužiocima.

Predložena optužnica i  protiv Aleksandra Simovića

Predložena optužnica i protiv Aleksandra Simovića | Foto: MUP


Takođe, branioci traže da se preispita iskaz Simovića u kojem je navodno rekao da su hteli da ubiju Radomira Markovića kako ga ne bi uhapsili.

- Prema njihovim tvrdnjama, to ubistvo je sprečio Dušan Spasojević, koji je rekao: „Nemojte, onda će mene da uhapse“ - kaže naš sagovornik.

Ročište se nastavlja 24. aprila, kada će sud da odluči o saslušanju 90 predloženih svedoka, a suđenje bi moglo da bude zakazano za jun.

Na optuženičkoj klupi su nekadašnji načelnik Resora DB Radomir Marković, šef beogradskog centra DB Milan Radonjić, glavni obaveštajni inspektor u Drugoj upravi Resora Ratko Romić i pripadnika rezervnog sastava tog resora Milan Kurak.

Marković je na  suđenje doveden iz zatvora,  Radonjić i Romić  iz pritvora, dok je Kurak u bekstvu

Marković je na suđenje doveden iz zatvora, Radonjić i Romić iz pritvora, dok je Kurak u bekstvu


Marković je na suđenje dovezen iz zatvora u Požarevcu, gde izdržava kaznu zatvora od 40 godina, a Radonjić i Romić iz pritvora Okružnog zatvora u Beogradu, dok je Kurak je u bekstvu i za njim je raspisana međunarodna poternica. Kako se navodi u optužnici, Ćuruvija je ubijen iz „niskih pobuda“, zbog svog „javnog istupanja u zemlji i inostranstvu i kritike nosilaca političke vlasti, mogućnosti da utiče na javno mnjenje i delovanje opozicionih društvenih snaga, a radi očuvanja postojeće vlasti“.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP