Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREMIJER ODGOVORIO NA PROZIVKE LIDERA KOSOVSKIH ALBANACA

Vučić: Tači i ekipa trčaće na pregovore

Autor: Ekipa Alo! | 21.01.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je juče da je Srbija uspela da se izbori za korektno tumačenje međunarodne zajednice za kombinat „Trepča“, a da Priština želi da završi sve po pitanju imovine i pre nego što se ta tema otvori u Briselu. On je rekao da je Srbija spremna za dijalog o kombinatu Trepča, te da će u Briselu razgovarati o toj temi.

Vučić  informisao  patrijarha o  poseti Kosovu  i Metohiji

Vučić informisao patrijarha o poseti Kosovu i Metohiji | Foto: Tanjug

- Ako Hašim Tači kaže da nema pregovora, to je velika sila, on je veliki lider svog naroda, ja sam običan čovek i ne mogu da pretim. Mi smo spremni da razgovaramo, spremni na dijalog. Zasad mu to (Tačiju) nije prošlo, videćemo kako će ići u budućnosti, mi ćemo svakako ići u Brisel da razgovaramo - kazao je Vučić za B92.


Komentarišući izjavu zamenika premijera i ministra spoljnih poslova Kosova Hašim Tačija da se o Trepči neće pregovarati sa Srbijom, jer je ona bogatstvo Kosova, istakao je da je Vlada Kosova želela da završi privatizaciju „Trepče“ pre otvaranja tog pitanja u Briselu.

- Mislim da je to bilo s naše strane veoma ozbiljno i odgovorno ponašanje, ali mi smo samo obični ljudi, ali ako ti lideri u nebesima kažu da neće da dođu, onda neće doći u Brisel, ali ja se brinem da će da trče u Brisel - dodao je premijer.

Premijer i ministar  pravde u Patrijaršiji

Premijer i ministar pravde u Patrijaršiji | Foto: Tanjug


Na konstataciju da zvuči kao da je Srbija dobila podršku međunarodne zajednice, Vučić je rekao da jeste razgovarao sa predstavnicima Kvinte (pet najuticajnijih zemalja Zapada), ali da to nije bilo u smislu podrške međunarodne zajednice.
- Uspeli smo da se izborimo za nešto što je normalno. To nije pitanje podrške međunarodne zajednice, to je pitanje korektnog tumačenja situacije u kojoj smo se našli - istakao je premijer.

Premijer Vučić izjavio je da su razgovori o „Železari“ teški i da Vlada nastoji da ugovor sa Esmarkom završi u narednih 10 do 12 dana. On je naglasio da „Železara“ nije “uračunata” u rast BDP. “Kada Železara radi, to je direktnih jedan odsto rasta BDP... Sada pokušavamo da je podignemo iz pepela i ako to uradimo to bi bio veliki uspeh za Srbiju”, ocenio je premijer. On je rekao da procena Svetske banke da će Srbija ove godine imati - 0,5 odsto BDP ne znači pad, već praktično rast privredne aktivnosti, i ocenio da Srbija ove godine neće biti u recesiji.

Patrijarh pohvalio trud Vlade

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se juče sa Njegovom svetošću patrijarhom srpskim Irinejom. Premijer je informisao patrijarha o prošlonedeljnoj poseti Kosovu i Metohiji, naglasivši da položaj Srbije nije nimalo lak, ali da moramo da postupamo odgovorno, mudro i jedinstveno. “Takav pristup nam je potreban u rešavanju svih problema sa kojima se naša država suočava, a značajno mesto u tome zauzima dijalog sa SPC”, rekao je premijer. Vučić se zahvalio patrijarhu Irineju na njegovom stalnom zalaganju za jedinstvo srpskog naroda i zamolio ga za razumevanje teškoća sa kojima se država suočava. Patrijarh Irinej pohvalio je trud koji Vlada Srbije ulaže u preporod države i izrazio želju za češćim susretima sa predstavnicima državnog rukovodstva. Sastanku su prisustvovali i ministar pravde Nikola Selaković, episkop raško-prizrenski Teodosije, kao i vikarni episkop toplički Arsenije.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP