Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NE ODUSTAJE

Vučić: Teraću do kraja!

Autor: FoNet | 25.11.2012 - 21:26:00h | Komentara: 48

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić negirao je večeras da pravi atmosferu protiv predsednika Delta holdinga Miroslava Miškovića, ali je potvrdio da se ispituju slučaj kompanije Delreal i još neki drugi "koji se tiču pomenute ličnosti".

Aleksandar Vučić

Teraće do kraja: Aleksandar Vučić | Foto: Goran Sivački

"Neću da se izvinjavam velikom šefu Srbije što sam mu pomenuo ime", naglasio je Vučić u emisiji "Utisak nedelje" na TV B92, i dodao da se ti predmeti rade i da će ga, kada budu zatvoreni, biti "baš briga da li se neko preziva Mišković, Vučić, Bećković ili bilo kako".

Vučić je nazvao "glupom" tezu da je motivisan političkim ili ličnim razlozima i objasnio da mu Mišković "nije uradio ništa ni dobro, ni loše".

"Teraću to do kraja, da se sve ispita i sve vidi, niko živ u tome ne može da me zaustavi, niti postoji cena kojom bi to neko mogao da plati", poručio je Vučić, povodom borbe protiv korupcije.

Pravda će pobediti, naglasio je Vučić i dodao da će on možda propasti, ali ne zbog nedostatka volje.

Vučić i Mišković

Ljuti rivali: Vučić i Mišković | Foto: Miloš Rafailović

Vučić je takođe u emisiji "Utisak nedelje" na TV B92 naglasio da će se pošteno boriti i predvideo da će sistem i pravda na kraju pobediti.

U političkom i ličnom smislu, danas imam više neprijatelja nego ikad, izjavio je večeras prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, govoreći o borbi protiv korupcije, ali je garantovao da će "skuplje prodati kožu" nego što su neki mislili.

Objašnjavajući stav da sada ima više neprijatelja nego ikad, Vučić je objasnio da niko neće mirno gledati da nešto što je protivpravno godinama sticao sada izgubi za osam, 10 ili 20 dana.

Vučić je objasnio da se ispituju 24 predmeta, "koje nismo mi izabrali", već je na njih najpre ukazao Savet za borbu protiv korupcije u vreme Verice Barać, a potom i Evropska unija", među kojima je, kako je rekao, četiri ili pet "strašno" velikih slučajeva koji tresu Srbiju.

Ti slučajevi, prema rečima Vučića, obuhvataju politički ekonomski i establišment podzemlja i sve je "uvezano". On je negirao i da borba protiv korupcije "udara" na Demokratsku stranku, već na kriminalce, o čemu će konačnu reč dati sud.

"Ako bih rekao da nema pritisaka, bio bih lažov", dodao je Vučić, reagujući na kritike da "uništava srpsku privredu", ali je poručio da "država sigurno pobeđuje".

Vučić je najavio strategiju borbe protiv korupcije, koja će biti doneta u roku od dva do tri meseca, kao i izmene Zakona o krivičnom postupku, koje bi tu borbu učinile efikasnijom.

Vučić se požalio i da u borbi protiv koprupcije "ne možemo da dobijemo međunarodnu pomoć" i pokazao bankarski svift transfera 3,2 miliona evra na račun firme "klana Šarić".

Obaveštajnim putem saznali smo sa čijeg računa je taj novac prebačen, ali nemamo potvrdu sa Kipra, naglasio je Vučić i dodao da "moramo da čekamo šta će Amerikanci da nam dostave da bi to mogli da gonimo".

Vučić je najavio da bi uskoro mogao da bude obelodanjen i veliki slučaj iz domena organizovanog kriminala, povezan sa drogom, koji se radi u saradnji sa međunarodnim partnerima.

Ne udaramo na stranke, već na kriminalce

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je večeras da se privođenjem funkcionera pojedinih stranaka u dosadašnjoj borbi protiv korupcije ne udara ni na jednu stranku, već na kriminalce, a da među predmetima koji se ispituju ima četiri ili pet ogromnih, "koji su počeli da tresu Srbiju ili će je tek protresti".


"Azotara i Agrobanka su dva primera predmeta na kojima rade najozbiljniji stručnjaci i ljudi, oni rade danonoćno na 24 predmeta, koje nismo izmislili mi. Oni su od vitalnih interesa za našu zemlju, jer je tu 15 velikih privatizacija sprovedeno na loš način…Tu ima četiri ili pet strašno važnih predmeta, ogromnih, koji su ili počeli da tresu Srbiju ili će tek protresti, koji obuhvataju politički, ekonomski, establišment podzemlja, ako mogu tako da kažem, i sve ćete da vidite kako je uvezano", rekao je Vučić u emisiji "Utisak nedelje" na Televiziji B92.

Aleksandar Vučić

Kriminalci na udaru | Foto: Dalibor Danilović

Prvi potpredsednik vlade je odbacio kritike o selektivnosti u borbi protiv korupcije, navodeći da u borbi protiv korupcije neće biti nikakve selekcije.
"Tu se ne udara na DS, tu se udara na kriminalce, a sud će reći da li smo u pravu ili ne", rekao je Vučić, a na pitanje da li se udara na SPS, budući da je medju privedenima juče i Radoslav Vujačih, rekao da misli da je on u SPS i u "Srbijagasu".


"Tu su umešane velike firme, kompanije, velika i moćna imena, kao što je očigledno da su umešane i političko finansijske strukture koje su uvek i u svemu. (Zvonimir) Nikezić je veliki stručanjak, ne postoji privatizacija koja je bez njega sprovedena, kao ni banka koja je bez njegovog mešanja sprovela restrukturiranje. Sve što uzmete, tu je taj čovek", rekao je Vučić.


Na pitanje da li će uspeti u borbi protiv korupcije, on je odgovorio da će se pošteno boriti i da je uveren da će na kraju pravda pobediti.


"Kakav će konačan ishod da bude u smislu lične i političke borbe, to je veoma neizvesno. Danas imam i u političkom i u ličnom smislu više neprijatelja nego ikada…Znam da će njihov odgovor biti još žešći i jači, ali garantujem da ću skuplje prodati kožu nego što su mislili", rekao je Vučić.

Vučić čestitao Đilasu izbor za lidera DS-a!

Lider Srpske napredne stranke i potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić čestitao je večeras Draganu Đilasu izbor za predsednika Demokratske stranke i naveo da, osim što je Đilasu nedavno čestitao rođenje sina, sa njim nije imao drugih kontakata.

"Uputio sam poruku telefonsku za rođenje sina, nikakav drugi kontakt
nismo imali", kazao je Vučić gostujući na televiziji B92.

Upitan da li misli da ima većinu za smenjivanje Dragana Djilasa sa mesta gradonačelnika Beograda, Vučić je odgovorio: "Naravno".

A upitan da li će to i učiniti, Vučić je naveo da o tome odlučuju organi Srpske napredne stranke.

Poslednji komentari
  • nidža Vreme: 25.11.2012 23:39h

    Kompozicija je krenula! Nema zaustavljanja! Istraga zahtevanih 24 privatizacija neminovno vodi i drugim neimenovanim aferama. Sve je to isprepletano: i realizatori, i firme (privatne i društvene)… Često će se isti likovi pojavljivati u više predmeta jer kad se namiriše mogućnost pribavljanja velikih para ne gleda se o kakvoj firmi ili poslu se radi. Krajnji cilj je najbitniji!

  • lola Vreme: 26.11.2012 00:54h

    Kao i kod vecine gradjana postoji zelja i radi se na tome da se vrati sve sto je oteto ,ali i krivicno gone akteri svih nezakonitih radnji,ali...Bez obzira sto su vracene sudije nemoze da se kaze da je nesto promenjeno u pravosudju.Kada i tu pocne odgovornost za ono sto se radilo od cistacice do predsednika mogu se krivci privoditi pravdi.Do tada bice tresla se gora ,rodilo se ogorcenje kod naroda.

  • Bob Vreme: 26.11.2012 00:59h

    Do kraja!!!

  • kimi Vreme: 26.11.2012 02:37h

    Gospodine Vucicu trebali ste pravosudje da dovedete u red, odnosno da iskorenite njihovu korupciju i ne azurnost! Bez toga ovaj posao je uzaludan!

  • mikecc Vreme: 26.11.2012 02:39h

    ja nisam bio neki simatizer Vucica ali ovih dana mu se divim sto je se upustio u borbu sa ljudima koji vec dugo vreme drmaju srbijom i pljackaju svaki njen dinar,niko im nije smeo da izgovori ime a kamoli da ih pozove na odgovornost , ja mu zelim da ocisti srbiju od ovakvih ljudi i uradi najtezi problem srbije u zadnjih nekoliko decenija

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP