Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

RAZGOVOR SA SINDIKALCIMA

Vučić: Teško breme i veliku muku nam je neko ostavio!

Autor: Tanjug | 13.08.2014 - 13:35:00h | Komentara: 4

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas nakon razgovora sa predstavnicima Saveza samostalnh sindikata da misli da je moguće naći rešenje za firme u restrukturiranju.

Vlada i sindikat, naime, razgovarali su danas o rešavanju problema preduzeća u restrukturiranja koje uključuje i posao za najveći broj zaposlenih u tim preduzećima.

Premijer i lider SNS-a Aleksandar Vučić

Premijer sindikalcima: Naći ćemo rešenje zajedno| Foto: Marko Metlaš

"Svi bismo bili zadovoljni da za jedan broj zaista nađemo rešenje i to iz različitih privrednih sektora - građevinskog, metalskog, Azotare, MSK Kikinda, PKB-a, PIK Bečeja do kompanija kao što su 14. oktobar, Petoletka i Fabrike vagona gde smo već uložili 60 miliona dinara", rekao je Vučić novinarima nakon sastanka čija tema je bilo 40 od 156 firmi koje su trenutno u restrukturiranju.
Premijer je naveo da se nazire rešenje za FAP i Ikarbus, dok je, kako je rekao, za njega ključno što su od sindikata tražili i dobili podršku da se sve u tim preduzećima ne tretira kao imovina.
Predstavnici sindikata bili su tokom razgovora realni i korektni, naveo je Vučić i dodao da su se dve strane složile da "nije baš uvek postojala želja da se radi".
Najavljujući formiranje posebnih sektorskih komisija koje će raditi u svim oblastima i razmotriti sve probleme u preduzećima u restrukturiranju, Vučić je rekao da su u tome tražili podršku Saveza sindikata, ali da će je tražiti i od drugih sindikata, "kako vidimo gde smo najbliži da nešto privatizujemo od 584 firmi od kojih mi za 156 kažemo da su u restrukturiranju".

"Teško breme i veliku muku nam je neko ostavio i mi ćemo zajedno sa sindikatima rešiti dobar deo tih problema", rekao je premijer, uz napomenu da je Simpo od danas u restrukturiranju, a da se smederevska Železara ne vodi kao takva.
U tom smislu, pomenuo je, vlada je spremna da otpiše dugove koje te firme imaju u odnosu na državu, a koji čine čak 65 odsto svih dugovanja preduzeća u restrukturiranju.
Ministar rada Aleksandar Vulin izjavio je danas da će se kroz odgovarajuće odluke Vlade Srbije rešavati i regulisati prava zaposlenih u preduzećima u restruktuiranju.
"U saradnji sa Ministarstvom privrede, sa čijim predstavnicima smo razgovarali, dogovoreno je da neće biti posebnih propisa, već će se donositi odgovarajuće odluke vlade", rekao je Vulin novinarima nakon sastanka premijera Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima sindikata, čija je tema bila rešavanje problema preduzeća u restruktuiranju.
Vulin je rekao da sama činjenica da se razgovara o tim preduzećima, govori da će se o 46.000 radnika u tim firmama posebno voditi računa.
Prema njegovim rečima, to pitanje neće biti regulisano zakonom, "već su u pitanju odgovarajuće odluke koje će proizilaziti iz Zakona o stečaju i Zakona o privatizaciji".
Poslednji komentari
  • Dokle bre više Vreme: 13.08.2014 13:47h

    Dakle samo kuka

  • KIKI11 Vreme: 13.08.2014 14:47h

    VUCICU KRENI COVECE DALJE NEMOJ DA VECITO KUKAS NA ONE PROSLE,VEC TRECA GODINA SI NA VLASTI STA SI URADOI OSIM KUKNJAVE.

  • Mile Vreme: 13.08.2014 14:56h

    Dobar dogovor kuću gradi.

  • Tatjana Vreme: 13.08.2014 14:56h

    Kako neko?!Mora de se zna KO!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP