Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KRIZA NA KOSOVU!

Vučić traži da Srbija interveniše na severu Kosova!

Autor: agencije | 03.11.2013 - 17:33:00h | Komentara: 10

Prvi potpredsednik Vlade, Aleksandar Vučić, zatražio je od međunarodne zajednice da dozvoli da srbija interveniše na 45 minuta u Kosovskoj Mitrovici i sredi situaciju posle napada ekstremista koji se dogodio na biračkom mestu u školi "Sveti Sava".

Na nekoliko mesta u Kosovskoj Mitrovici srpski ekstremisti prekinuli glasanje, a prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić zatražio od međunarodne zajednice pravo da Srbija interveniše, prenosi Radio televizija Srbije (RTS).

Aleksandar  Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Željko Šafar

 Birališta u osnovnoj školi "Sveti Sava" u severnoj Kosovskoj Mitrovici zatvorena su nešto pre 17 sati, pošto su nepoznate osobe sa fantomkama upale u školu i porazbijale birački kutije.

U toj školi nalazi se čak 16 od 33 biračkih mesta. Osoblje OEBS-a evakuisano je iz škole, a osobe koje su upale i prekinule glasanje bacile su i suzavac. Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić zatražio od međunaredne zajednice pravo da Srbija interveniše i zatražio 45 minuta da Srbija smiri stanje u Kosovskoj Mitrovici. Na ovaj zahtev još nema odgovora međunarodnih zvaničnika.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi izjavio je večeras da je u "potpunosti neprihvatljiv" zahtev prvog zamenika premijera Srbije Aleksandra Vučhića da srpska policija zavede red na severu Kosova nakon
incidenata na biralištima u severnoj Mitrovici.

Tim povodom, Aleksandar Vulin je rekao da dešavanjima večeras mogu da se raduju samo Tači i DSS jer su Srbi propustili priliku da izaberu svoju vlast.


Poslanik Demokratske stranke Srbije u Skupštini Srbije Marko Jakšić izjavio je večeras u Kosovskoj Mitrovici da je bojkot izbora na severu Kosova uspeo i da su u DSS zadovoljni.

Kosovska policija pronašla je večeras eksplozivnu napravu ispred Srednje tehničke škole "Mihailo Petrović Alas" u severnom delu Kosovske Mitrovice, u kojoj je danas bilo otvoreno glasačko mesto za lokalne izbore.

Lista Srpska proglasila je večeras pobedu u svih šest srpskih opština južno od Ibra u kojima je učestvovala na kosovskim lokalnim izborima i pristalice te liste u Gračanici slave pobedu.

Poslednji komentari
  • ratko Vreme: 03.11.2013 18:26h

    Sta reci ne pogresiti? G.Vucicu , u mojoj zgradi u Nisu ima mnogo kosovskih srba.Da li znate koliko je nji otislo na glasanja NIKO ,SRAMOTA.U Nisu se dobro kotiraju, ima ih i na visokim polozajima, verujte jednom tuznom coveku.Bog da nam je svima na pomoci, a Vas elito u Nisu , ,sram vas bilo , ako se uopste prepoznate.

  • Зоран из Шумадије Vreme: 03.11.2013 18:29h

    Боже, који лицемер. Тражи интервенцију, а зна да од тога нема ништа. Нека пита своје газде из Удбе зашто су направили овај сценарио!

  • Sloba Vreme: 03.11.2013 19:00h

    Albanska policija će to "srediti".

  • Vlaja Vreme: 03.11.2013 20:56h

    Sramotno je da Vucic trazi dozvolu da ide na Kosovo da hapsi I bije srbe koji se bore protiv legalizacije Kosovske situacije, Sramotno sto mora da trazi dozvolu, a jos gore sto se odrice tog dela sprskog naroda... ako ne spusti loptu, obice mu se o galvu I bice omrazeniji od predhodne vlasti.

  • olga Vreme: 03.11.2013 22:26h

    Ništa gluplje nisam čula.Kosovo nije Srbija i to je čist marketing.Ko će da dozvoli intervenciju u stranoj državi.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP