Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VICEPREMIJER PODRŽAO DRAŠKOVIĆA

Vučić traži pravdu za Vuka!

Autor: Ekipa Alo! | 09.08.2013 - 14:22:00h | Komentara: 69

Potpredsednika Vlade Aleksandar Vučić zatražio je da se hitno rasvetli atentat na Vuka Draškovića u Budvi, pošto je 13. godina posle zločina Apelacioni sud ukinuo presudu osuđenima za pokušaj ubistva.

Odrekao se  dnevnica: Vučić

Traži pravdu za Draškovića: Aleksandar Vučić | Foto: Oliver Bunić

- Nikada nisam komentarisao rad pravosuđa u konkretnim predmetima. Pogotovo to nisam činio kao potpredsednik Vlade. Ni sada ne želim da govorim o sudijama i tužiocima i njihovom radu u konkretnom slučaju. Ipak, da li danas znamo ko je pucao u Vuka Draškovića, ko je pomagao onima koji su to neposredno učinili. Danas, 13 godina posle nesumnjivog zločina u Budvi. Mislim da ne. Država kao organizovana društvena zajednica ima pravo, koje je i njena dužnost, da počinioce krivičnih dela kažnjava. Mi nismo bili dovoljno organizovani kao država i pravosudni sistem da otkrijemo ko je počinio ovaj zločin. Time smo praštali ovaj zločin.

Otvorio dušu: Vuk Drašković

Podržao ga vicepremijer: Vuk Drašković | Foto: Nebojša Marković

- Ovakvi zločini se ne praštaju. Mogu da mislim o Vuku Draškoviću šta hoću, ali niko nema pravo da ubija ljude, ili to pokuša da učini, ili im pomaže u tome, a da za to ne odgovara. Zločin zaslužuje efikasnu pravdu. Onaj ko zalužuje kaznu ne treba na nju da čeka 30 godina. Da li je neko kriv ili ne, koliko i na koji način treba da bude kažnjen, o tome odlučuju sudije. Ja im se u posao ne mešam. Ipak, pre 13 godina pucano je u čoveka. Svi zločinci nisu privedeni pravdi. Ko je sve pokušao da ubije čoveka mora da se sazna brzo. Pravda je pravda kada je efikasna. U razvijenim zemljama konačna presuda za ovakav zločin dobija se nakon godinu dana. Tome i naše pravosuđe mora da teži. Borba protiv kriminala ima efekat samo ako je otkrivanje i kažnjavanje krivičnih dela brzo. Tražim da ograni srpskog pravosuđa hitno rasvetle ovaj težak zločin. Naša poruka Srbiji, njenim građanima, ali i celom svetu mora da bude jasna i nedvosmislena – zločin se ne isplati, a počinioci zločina, u skladu sa zakonom, moraju biti kažnjeni - poručio je Vučić.

Poslednji komentari
  • Laufer Vreme: 09.08.2013 15:35h

    Svi zlocinci moraju da se izvedu pred lice pravde, totlno je nebitno da li je zrtva politicki protivnik ili politicki istomisljenik! Takve stvari nam se ne smeju vise ponavljati i ostati nekaznjeno! Pruzam podrsku svakom coveku koji ima hrabrosti da se uhvati kostac sa takvom vrstom neljudi!

  • Bojana Vreme: 09.08.2013 15:37h

    Na svaki zlocin se mora sa istom merom gledati. Vucic nece dozvoliti da se atentatori na Draskovica izvuku, ipak je Vucicev glavni cilj suzbijanje kriminala

  • Šitake Vreme: 09.08.2013 15:38h

    Reagujte, pravda je ista za sve!!!!

  • Radovan III Vreme: 09.08.2013 15:38h

    Ne znam kako normalan covek moze da kririkuje ovakvu izjavu, pa naravno da treba rasvetliti sve zlocine iz proslosti da znamo ko nam je radio o glavi! A Vucic sigurno ne bi potencirao na tome da se bilo cega plasi!

  • K G B Vreme: 09.08.2013 15:40h

    To sto se desilo Draskovicu je klasican teroristicki akt, a terorizam je globalno zlo protiv koga se mora i Srbija boriti. Uveren sam da ce nadlezni organi sada uspeti da rasvetle ovaj zlocin!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP