Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ODLUČNO

Vučić: Tražimo Šarića, slede nove istrage "Luke Beograd"
i "Veterinarskog zavoda"

Autor: Beta/Tanjug | 21.01.2013 - 14:13:00h | Komentara: 2

Aleksandar Vučić kaže da je u toku pokušaj pronalaženja Darka Šarića i njegovo privođenje pravdii, a najavljuje i istrage Luke Beograd i Veterinarskog zavoda.

Prvi potpredsednik vlade Srbije je rekao da nema odgovor na pitanje da li je neko od članova vlade sarađivao sa odbeglim narko bosom zato što je u toku istraga.
On je tako odgovorio na pitanje novinara da li je stavljena tačka na tu temu posle izjave premijera Ivice Dačića da su ga BIA i VBA informisale da niko od ministrara nije sarađivao sa Šarićem.
"Nemam odgovor na vaše pitanje. Ne zato što ne znam već zato što nemam odgovor. Pre svega zato što je istraga, odnosno pokušaj pronalaženja Šarića u toku i njegovog privođenja pravdi", kazao je Vučić.
Inače, Blic danas piše da je Tužilaštvo za organizovani kriminal, u najvećoj istrazi koju je do sad vodilo, u saradnji sa policijskim timovima Austrije i Holandije, otkrilo da je Šarić oprao preko milijardu evra i to preko 600 firmi iz Srbije.
Vučić je najavio i nove istrage spornih privatizacija, rekavši da su uz Sartid, sledeći na redu Luka Beograd i Veterinarski zavod.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Goran Sivački

On je rekao da je u slučaju Luke Beograd i Veterinarskog zavoda saslušan "ozbiljan" broj ljudi, ali nije mogao da odgovori da li je među njima i biznismen Milan Beko.
"Saslušano je više odgovornih lica i u Luci Beograd i Veterinarskom zavodu i iz nekih drugih preduzeća, koja su bila povezana sa tim privatizacijama. Mislim da su to uz Sartid i još dve privatizacije sledeći na redu od 24 predmeta o kojima smo govorili", istakao je Vučić.
Na pitanje da li je u slučaju Veterinarskog zavoda sašlušan i lider LDP Čedomir Jovanović, Vučić nije odgovorio.
Upitan šta je sa istragom u slučaju Galenika, on je rekao da se ona privodi kraju. "Mislim da je reč o ozbiljnom predmetu", zaključio je Vučić.
Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić se osvrnuo i na izbor novog direktora policije rekavši da se on ne bi javno izjašnjavao o tome da li želi da
Milorad Veljović ostane direktor policije, jer je izbor direktora policije nadležnost ministra policije Ivice Dačića.
Na pitanje da li se zalaže da direktor policije ostane Milorad Veljović, Vučić je rekao:
"I da je to tačno, ne bih se javno izjašnjavao o tome. To šta ja želim, nema veze sa mojim nadležnostima, niti sa bilo čim drugim. To nije pitanje za mene, već za ministra policije", rekao je Vučić novinarima u Vojnoj akademiji.
On je dodao da je za njega važno i da će uvek insistirati da se borba protiv korupcije i kriminala ne zaustavi bez obzira ko je u pitanju. Prema njegovim rečima, oni koji su mislili da su zaštićeni zbog svojih ličnih i partijskih veza, to nisu.
Poslednji komentari
  • SOMBORAC Vreme: 21.01.2013 18:14h

    Svi koji su se ogrešili o zakon će doći na red, ali gospodin Vučić, kao odgovoran političar, ne želi da vrši pritisak na nadležne organe. Svako neka radi svoj posao. Inspektorima koji radi na spornim slučajevima treba odati veliko priznanje, ali najveće priznanje treba odati gospodinu Vučiću koji je svojom hraberosti pokrenuo sve te službe da rade svoj posao. Mnogi od tih inspektora su za vreme DS-a bili onemogućeni da rade jer nisu imali političku podršku. Dolaskom SNS-a na vlast službe i inspektori su dobili maksimalnu političku podršku u liku Aleksandra Vučića i Srbija je počela iskreno, a ne samo na rečima (kao što je bilo u vreme DS-a), da se bori protiv korupcije i kriminala.

  • sone91 Vreme: 21.01.2013 21:04h

    sto se tice zavoda hapsite sve

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP