Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DA LI JE?

Vučić: Tri hiljade evra za sanaciju Štete sasvim dovoljno

Autor: Tanjug | 22.08.2014 - 13:45:00h | Komentara: 1

Tri hiljade evra pomoći države za sanaciju oštećenih kuća u poplavljenim područjima je mnogo u ovom trenutku, poručio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Božidar Petrović

 
"Tri hiljade evra kao pomoć od države u ovom trenutku je zaista mnogo. Mi tu uzimamo od poreskih obveznika ove zemlje. I svuda ćemo da damo, ali nemojte da od nas svi tražite da svuda bacamo pare, da svuda damo pare, uložimo novac, a onda se pitate gde su nam te pare, što smo se zadužili", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Obrenovac poplave / Foto: Goran Srdanov

Obrenovačka domaćinstva čekaju na rešenja / Foto: Goran Srdanov

 
Srbija se zadužila, kako je rekao, zbog povećanja plata i penzija u proteklih pet godina.
"Samo povećanje plata i penzija koštalo nas je osam milijardi u poslednjih pet godina", rekao je Vučić, navodeći da je time prethodna vlast kupovala glasove.

Obrenovac poplave

Podsetio je da je pre dva dana posetio naselje Rvati u Obrenovcu u kome je išao od vrata do vrata, te da je i tamo sretao ljude koji u iznosu državne pomoći vide nešto loše. Kaže da mu se obratila žena na čijoj je kući procenjena šteta od 350.000 dinara.
"Tri hiljade evra je državna pomoć i to je koliko država može da pomogne. Ja stvarno mislim da je tri hiljade evra velika pomoć za tu kuću", rekao je Vučić, ističući da je tada sretao mnogo ljudi koji su se žalili da dugo čekaju tu pomoć.
"Kad se uradi rešenje vi 10. dan, najkasnije ili 11., ukoliko je bio vikend dobijate novac od države, ne možete da čekate 20 dana od dobijanja rešenja. Do sada je nešto više od 600 rešenja isplaćeno, sad će to ići mnogo brže i više, jer se posebno u Obrenovcu pre 10, 12 dana promenila situacija kada je Beograd poslao pravnike da im pomažu u izdavanju rešenja", objasnio je Vučić.
Poslednji komentari
  • biba Vreme: 23.08.2014 13:46h

    ja bi njemu sve srusila i unistila pa bi mu dala i 5000 evra da to sanira.ocigledno je da ovaj covek nema veze sa stvarnoscu,jer da ima nebi nam bilo ovako kako nam je i bez poplava.njemu je najvaznije da se slika ,obecava i laze ,a ko laze taj i krade !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP