Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SEDAM PORODICA U OBRENOVCU DOBILO KROV NAD GLAVOM

Vučić uručio ključeve i deci obećao poklone

Autor: R. Ćoralić | 16.01.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Četvoročlana porodica Ivašković i njihova baka Hristina Ivanović (85) iz Zabrežja u Obrenovcu prvi put su sinoć posle osam meseci prespavali u svojoj kući. Noć su proveli na dušecima, pošto nameštaj tek treba da stigne, ali to im, kažu, ne smeta, samo kad su se konačno vratili na svoje.

Porodice su se zahvalile  francuskim donatorima i premijeru na divnim, novim kućama

Porodice su se zahvalile francuskim donatorima i premijeru na divnim, novim kućama | Foto: Emil Čonkić

Ivaškovići su, naime, među sedam porodica iz Obrenovca kojima je juče premijer Srbije Aleksandar Vučić sa ambasadorkom Francuske Kristin Moro svečano uručio ključeve novih kuća, izgrađenih zahvaljujući donaciji francuske vlade.


- Ova prva soba će biti moja, već sam napravio raspored i deliću je sa sestrom Dejanom - zadovoljan je Nenad (7), najmlađi član porodice Ivašković, koji je sa ocem Dejanom svakog dana obilazio gradilište i pripomagao majstorima. „Jesu li ti doneli Zvezdin dres?“ došapnuo je u jednom trenutku Nenadu premijer Srbije i nastavio: „Nisu? E, ja ću da ga donesem sledeći put“, obećao je Vučić mladom zvezdašu.

Konačno svoji  na svome: Porodica  Ivašković

Konačno svoji na svome: Porodica Ivašković | Foto: Emil Čonkić


- Presrećan sam. Još ne mogu da verujem da konačno imamo svoju kuću. Skoro osam meseci je nas desetoro živelo u jednoj kući kod moje majke. Sad ćemo konačno imati dovoljno prostora, pošto je ova kuća tridesetak kvadrata veća od one koju nam je voda srušila - kaže Dejan Ivašković (33) i priznaje da je imao tremu što će mu premijer Srbije biti prvi gost. Da dobro poznaje srpske običaje, Vučić je još jednom pokazao na delu, pa u goste prvi put nije došao bez pića za odrasle i slatkiša za najmlađe, jer tako, kaže, nalaže red. Osim Ivaškovića, svoj dom sada imaju i porodice Pešović, Jovanović, Mikić, Aničić, Grčić i Stefanović. Zadovoljni su kvalitetom kuća i zahvaljuju vladama Francuske i Srbije, Ambasadi Francuske i lokalnoj samoupravi.

Premijer Srbije i ambasadorka Francuske  pomogli su da porodice koje su sve izgubile u poplavama ponovo dobiju topli dom

Premijer Srbije i ambasadorka Francuske pomogli su da porodice koje su sve izgubile u poplavama ponovo dobiju topli dom | Foto: Emil Čonkić


- Dobili smo divnu kuću. Majstori su uradili prvoklasan posao i zahvaljujem se i njima i svim ljudima dobre volje - rekao je Aleksandar Pešović, glava četvoročlane porodice. Brzinom izgradnje i kvalitetom kuća zadovoljna je i Ivana Stefanović, čija je šestočlana porodica sa troje male dece posle poplava bila smeštena u jednoj privatnoj kući. Uručujući ključeve Stefanovićima premijer je iskoristio priliku i da se, osim starijih, obrati i najmlađima. „Jesi li našao neko mesto u kući gde možeš da staviš koš? Je l‘ imaš koš?“, upitao je premijer sedmogodišnjeg Pavla. Pošto je dobio negativan odgovor, Vučić je malom Stefanoviću obećao da će mu sledeći put doneti koš.

Hvala francuskoj vladi i ambasadi
 

Premijer Srbije zahvalio se francuskoj vladi i premijeru Manuelu Valsu, kao i Ambasadi Francuske na pomoći koju su pružili. On se zahvalio i „Lafaržu“, koji je sa još dve francuske kompanije koje posluju u Srbiji učestvovao u izgradnji kuća, i pozvao „Lafarž“ da učestvuje u privatizaciji neke od 502 srpske kompanije. „Francuska je pokazala veliku solidarnost sa Srbijom posle majskih poplava, ali je francuski narod osetio prijateljstvo i podršku Srbije posle tragičnih događaja u Parizu. Veoma sam srećna što sam danas ovde - kaže ambasadorka Francuske Moro.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP