Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VICEPREMIJER OČEKUJE DA ĆE SLUČAJ “ŠARIĆ” BITI ZAVRŠEN DO POLOVINE 2013.

Vučić: Verujem da Dačić
nije počinio krivično delo!

Autor: M. Dakić | 10.02.2013 - 20:22:00h | Komentara: 6

Aleksandar Vučić, vicepremijer Srbije, poručio je da veruje Ivici Dačiću, predsedniku vlade, da nije počinio krivično delo prilikom susreta sa Rodoljubom Radulovićem, visokopozicioniranim pripadnikom narko-klana Darka Šarića! Istovremeno, lider naprednjaka je najavio da će do kraja godine biti donete prve presude u borbi protiv korupcije, kao i da očekuje da svi oni kojima se zamerio u obračunu sa kriminalom i korupcijom neće sedeti skrštenih ruku!

Aleksandar Vučić

Puno poverenje u Dačića: Aleksandar Vučić | Foto: Beta

Vučić je dodao da njegovo ubeđenje da neko nije kriv nije dovoljno, već da poslednju reč treba da daju nadležne državne institucije.

„Nadam se da će

vlada da opstane“
Prvi potpredsednik Vlade Srbije smatra da neće biti vanrednih izbora, kao i da nema smisla rušiti vlast u Beograd i Vojvodini ukoliko ne postoji drugi valjan razlog osim političkog revanšizma.
- Danas, kada je reč o izborima, ništa ne može da se garantuje. Nadam se da će vlada da opstane, a da li će ili neće - ne znam. Videćemo šta će državni organi i institucije reći po određenim pitanjima - ukazao je Vučić i dodao da se njegova stranka, kao odlučujuća snaga aktuelne koalicije, nije bavila smenama u Beogradu i Vojvodini.
- Iako smatram da neka gradska i pokrajinska preduzeća danas rade katastrofalno, to predstavlja deo političkih svađa, a za sve drugo je potreban neki ozbiljniji razlog - smatra lider naprednjaka.

- Verujem da on (Ivica Dačić) nije počinio krivično delo, a to što ja verujem ne znači ništa, to će morati da kažu nadležne državne insititucije, a ako kažu drugačije... - poručio je potpredsednik vlade zadužen za odbranu, bezbednost i borbu protiv korupcije i kriminala gostujući u emisiji „Stav Srbije“ na TV „Prva“. On je naveo i da je svim službama prosleđen zahtev od tužilaštva za prikupljanje obaveštenja (PO) u vezi s tim slučajem i da će sve što otkriju dostaviti nadležnom tužiocu.


- Sve je bukvalno urađeno po proceduri, PO je prosleđen službama, one će proslediti dokumentaciju, a neće se pričati da li je Mićunović jeo ribu i sa kim, nego ko je i da li je počinio krivično delo. Ako se utvrdi da je neko počinio krivično delo, odgovaraće pred zakonom ove zemlje - upozorio je vicepremijer i ponovio da očekuje da će slučaj „Šarić“ biti završen do polovine 2013, dok ćemo do kraja godine dobiti prve presude u okviru borbe protiv korupcije.


- Onima koji mi svakog dana prebacuju da nema pravosnažnih presuda poručujem da u Srbiji ne postoje preki sudovi, pa da se tri dana posle podizanja optužnice donose presude. Ne zavaravam se da će oni koji su se našli pod udarom zakona i kojima preti da ostanu bez imovine za koju smatraju da su je pošteno zaradili čekati te presude i sedeti skršetnih ruku. Da li vi mislite da ja mislim da će sačekati kraj i došenje pravosnažnih presuda a da ništa ne preduzimaju protiv mene ili stranke kojoj pripadam? Ali, ja se samo osmehujem jer znam da je stvorena takva javnost u Srbiji da nikad niko posle toga neće moći da zaustavlja stvari koje su pokrenute - kaže lider SNS-a.

Ivica Dačić

Ivica Dačić | Foto: FoNet

Uoči posete Berlinu: Stižu pohvale za borbu protiv korupcije!

Uoči najavljene posete Aleksandra Vučića Berlinu, gde bi od 20. februara trebalo da razgovara sa visokim zvaničnicima o tome može li Srbija da dobije datum za otpočinjanje pregovora sa EU, vicepremijeru Vlade Srbije stigle su pohvale iz Nemačke!

Vučić

Mihael Martens, novinar lista „Frankfurter algemajne cajtung“, inače poznat po kritičkom pisanju o Srbiji i srpskoj vlasti, ovog puta nije štedeo reči hvale na račun Vučićeve borbe protiv korupcije.

- U poslednjih nekoliko meseci, novi vetar duva u Srbiji. Najvažniji pokretač svega je Aleksandar Vučić, potpredsednik vlade, predsednik najveće koalicione stranke, ministar odbrane i koordinator srpskih službi bezbednosti, koji sve prepoznatljivije raste u dominantnu političku figuru u ovoj balkanskoj državi - piše novinar koji pomno prati srpsku političku scenu i kao primer kojim potkrepljuje svoje tvrdnje navodi slučaj saslušanja biznismena Milana Beka.


- Kada je njegova (Vučićeva) stranačka koleginica Jorgovanka Tabaković iznela zapažanja koja su se mogla razumeti kao da je branila Milana Beka, koji je u tom trenutku izlazio sa šestočasovnog ispitivanja u policiji, Vučić je intervenisao odmah: „Ukoliko je zakon prekršen, svi počinioci će biti krivično gonjeni, uključujući i Beka“ - podseća na Vučićeve reči Martens.

Mihael Mansters

Mihael Martens

- Novo u Srbiji je da borba protiv korupcije nije samo priča, već je praćena prvim konkretnim koracima. Ranije se predstavnici srpske vlade nisu usuđivali ni da pomenu imena oligarha koji su celoj državi bili poznati po imenu. Srpski oligarsi bili su zao duh politike Beograda - zaključuje ovaj novinar.
Poslednji komentari
  • dada Vreme: 10.02.2013 16:08h

    Ja mislim da Vucic odlicno zna da je Dacic pocinio krivicno delo .Siguran je da je Dacic kriv .Medjutim kao i svi drugi politicari on jedno misli,drugo govori a sasvim nesto trece radi.Brzijeh dana ce vlada da padne. Vucic i to zna.Svi oni sve znaju.Samo treba mudro da sve to prikriju.Ali istina mora na videlo.Tako kaze priroda.A protiv prirode se ne moze .I sva je sreca sto se ne moze.Vlada pada vrlo brzo ...I to svi oni znaju ....Hvala na paznji

  • delon Vreme: 10.02.2013 20:19h

    Mozda Vucic hoce da zadrzi Dacica sve dok ne regulise pitanje investiranja seika iz Emirata . Mozda bi se seik pokajao ako vlada padne ili ako ima politickih problema u Srbiji . Zato Vucic hoce jos malo Dacica pored sebe ....inace Vucic odlicno zna da je Dacic uvaljan u * brasno *

  • M.M. Vreme: 10.02.2013 20:20h

    Verovanje ili neverovanje nije dokaz o necijoj krivici ili nevinostiu.Istraga i sudski organi treba to da utvrde.

  • boban Vreme: 11.02.2013 04:48h

    Vučiću,nemoj da bežiš od istine,ako si počeo da čistiš /svaka ti čast/onda to i radi,Dačić je trebao sa njegovih bednih 17% da ode na djubrište kao i Vuk a ne da se sada šepuri kako je on neki pobednik sa dve najjače funkcije u Srbiji,on vlada sa Miloševićevim kadrovima koji su nesposobni u PU u celoj srbiji i da se ispitaju sve diplome koje su oni doneli preko noći tako da su spremačice postale načelnice i šefovi odseka i prave se kako sve znaju a nemaju pojma,on je sa Mil.oterao sposobne a postavljao poslušne na ruk..funkcije sa kojima i dan danas rukovodi Unutrešnjim poslovima gde je katastrofalna situacija a samim tim i u društvu.PITAJ GA ODAKLE MU PARE DA OTVORI FIRMU "DŽIP"NA PANČEVAČKOM PUTU,narod sve vidi i nemoj da se kuneš u njegovo poštenje jer je kvaran kao kvaran zub,skloni tog parazita nemoj da ti truje zdravo tkivo.Puno sreće u daljem radu.

  • Boki Vreme: 11.02.2013 09:10h

    Gospodine Vučiću,mislim da nikoga od na ne interesuje preterano u šta vi verujete ili ne verujete... Interesuje nas istina o tome sa kim je i,što je još važnije,o čemu je g. Dačić razgovarao. A svi naslućujemo da ti nisu čista posla....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP