Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

I NAJMOĆNIJI SRBIN NEKOGA SLUŠA

Vučić voli i Principa i Franca Ferdinanda!

Autor: Maja Keranović | 21.01.2014 - 20:10:00h | Komentara: 1

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić na ovogodišnjem „Egzitu“, kako sam priznaje za „Alo!“, ponovo bi voleo da vidi jedan od svojih omiljenih bendova - škotski sastav „Franc Ferdinand“, ali i ističe da je to ipak na organizatorima, te da ne želi da vrši pritisak. Međutim, upitan da li bi bilo prikladno da u godini u kojoj se obeležava 100-godišnjica početka Prvog svetskog rata, na „Egzitu“ nastupa grupa koja nosi ime austrougarskog prestolonaslednika, Vučić se prvo nasmejao, navodeći da mu to nije palo na pamet, a onda i odgovorio da ne vidi kakve to veze ima sa izvanrednim bendovima i muzikom.

Foto: FoNet

 - Kako ste to povezali?! Nije mi ni na pamet palo. U pravu ste, (smeh)... mi sad pravimo taj odbor ili komitet za obeležavanje 100 godina od početka Prvog svetskog rata. Očekujem da će biti podignut i veliki spomenik Gavrilu Principu i da ćemo imati mnogo toga. Dakle, zna se na kojoj smo mi bili strani - pobedničkoj i oslobodilačkoj, ali ne vidim kakve to veze ima sa izvanrednim bendovima i muzikom, tako da su dobrodošli - kazao je vicepremijer nakon sastanka sa organizatorima „Egzita“ i gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem.

Vicepremijer je objasnio da prošle godina nije bio na festivalu da se od toga ne bi pravila pompa, a da će ove godine, ukoliko bude imao vremena, posetiti „Egzit“, i da će to uraditi privatno. Rekao je i da se očekuje da festival u ovoj godini bude u još jačem i većem zamahu, poručivši da će država pomoći u skladu sa svojim mogućnostima. Naveo je da se očekuje i veći priliv stranih turista i veći devizni priliv i ocenio da „Egzit“ ima pozitivne efekte na srpsku ekonomiju, primetivši da je neretko dobra vest u stranim medijima. Vučić je otkrio i da, pored „Franca Ferdinanda“, uživa u muzici američkog benda „Dendi Vorhols“.

Njega i Vučić sluša: Gitarista „Franc  Ferdinanda“

Njega i Vučić sluša: Gitarista „Franc Ferdinanda“ | Foto: Goran Srdanov

 Osnivač i direktor festivala „Egzit“ Dušan Kovačević, koji je Vučiću juče uručio zahvalnicu, precizirao je da je „Egzit“ proglašen za najbolji festival u Evropi, kao i da je taj festival ekonomiji Novog Sada i Srbije doprineo sa više od sto miliona evra, dok je gradonačelnik Novog Sada naglasio da će grad uz državu, nastaviti da pomaže taj festival.

Inače, bend „Franc Ferdinand“, jedan od omiljenih Aleksandra Vučića, na „Egzitu“ je nastupao 2006. godine.

Neću da spekulišem o izborima

Aleksandar Vučić upitan da prokomentariše spekulacije u medijima o tome da li će vanrednih parlamentarnih izbora biti ili ne, rekao je da se ne bavi spekulacijama i dodao da je Vlada zauzeta pripremanjem okvira za pregovore sa EU, te da će tim pitanjem baviti za nekoliko dana.

Posao oko pristupanja EU završiti do 2018.

Vučić kaže da je cilj Srbije da posao oko pristupanja EU završi do 2018. godine, a da očekuje da će 2020. Srbija postati punopravni član Unije, ocenivši da je danas, kada će biti održana prva međuvladina konferencija u Briselu, važan i veliki dan za Srbiju. Vučić je potvrdio da će u delegaciji Srbije danas biti i ministar bez portfelja zadužen za evropske intergracije Branko Ruižić. Na pitanje da li će Ružić ostati ministar u Vladi Srbije, Vučić je rekao da se na bavi spekulacijama.

Istraga ubistva u Peći neprofesionalna

Prvi potpredsednik Vlade izjavio je juče da postoje informacije koje navode na pomisao da istraga ubistva srpskih mladića u Peći 1998. godine nije „u potpunosti i na najprofesionalniji način obavljena“.
- To je sve što u ovom trenutku mogu da vam saopštim - kazao je Vučić. U kafiću „Panda“, u Peći na Kosovu i Metohiji, 1998. godine ubijeni su šestorica mladića srpske nacionalnosti. 
Poslednji komentari
  • Ivica Vreme: 22.01.2014 08:08h

    Interesanta je izjava frontmena sastava Franc Ferdinand da su ime bendu dali kada su na konjskim trkama videli konja koji se tako zove.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP