Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SKANDALOZNA ODLUKA NAPREDNJAKA VLADIMIRA ĐUKANOVIĆA

Vučić za celovitu Ukrajinu, ali njegov poslanik nije!?

Autor: M. Keranović | 04.11.2014 - 07:02:00h | Komentara: 7

Vladimir Đukanović, poslanik vladajuće Srpske napredne stranke, bio je proteklog vikenda posmatrač na izborima samoproglašenih republika Donjeck i Lugansk.

Pripadnici  proruskih snaga  glasaju u Donjecku

Pripadnici proruskih snaga glasaju u Donjecku | Foto: Profimedia

Ništa ne bi bilo čudno da Vlada Srbije, čiji je premijer Aleksandar Vučić, koji je i lider naprednjaka, ne podržave teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine. Zoran Babić, šef naprednjaka u Skupštini Srbije, kaže da pristanak njihovog poslanika da bude posmatrač na izborima u samoproglašenim republikama nikako ne znači da je Vlada Srbije promenila svoj stav.


- Vlada Srbije nije nikoga poslala zvanično, sa putnim nalogom i sa ovlašćenjem. Mi ne menjamo politiku, a to znači da poštujemo teritorijalni integritet i suverenitet zemlje. Svako, a to je demokratski, ima pravo da se privatno, kao fizičko lice, pojavi negde i prihvati poziv - kazao je Babić ističući da SNS nije diktatorska stranka i da svako ima pravo na "svoj izražaj".

Na konstataciju da Đukanović nije baš bilo ko, već poslanik vladajuće stranke čiji je lider premijer Srbije, a potom i upitan da li bi on, recimo, pristao da bude posmatrač na takvim izborima, Babić kaže da bi na pitanje mogao da odgovori da je takav poziv dobio.

Vladimir  Đukanović

Vladimir Đukanović | Foto: Aleksandar Dimitrijević

- To pitanje nije za mene, već za Vladu Đukanovića. Ali mi smo prvenstveno građani, pa tek onda članovi, poslanici - navodi Babić.


Na naše pitanje da li će o Đukanovićevom "posmatranju" raspravljati možda organi stranke, Babić navodi da će se videti šta će uslediti.


Osim Đukanovića, posmatrači iz Srbije su i Slobodan Samardžić, kao i Vladimir Kršljanin, predsednik Pokreta za Srbiju. Samardžić u svom tekstu za "Politiku" kao posmatrača iz Srbije navodi i Branislava Blažića. Blažić je, kao i Đukanović, poslanik naprednjaka. Bivši potpredsednik DSS-a kaže da su se "kao međunarodni posmatrači sjatili stručnjaci iz Italije, Španije, Velike Britanije, kao i iz pojedinih bivših socijalističkih republika".

- I još jedna bizarna vest: iz Kijeva je stiglo saopštenje da će svi strani posmatrači na izborima u Donjecku i Lugansku biti stavljeni na crnu listu, čime će im ulazak u Ukrajinu biti ili onemogućen ili znatno otežan - naveo je Samardžić. Inače, samoproglašenje Donjecka republikom dogodilo se 7. aprila, a Luganska 24. aprila ove godine.

Nedostupan na ruskom

Komentar Vladimira Đukanovića juče nismo uspeli da dobijemo jer je prvo bio nedostupan, a umesto zvona telefona uključivala se telefonska sekretarica s porukom na ruskom jeziku. Kasnije je njegov broj stalno bio zauzet.

Poslednji komentari
  • ime Vreme: 04.11.2014 08:53h

    a sta je tu skandalozno???

  • Милан Топлица Vreme: 04.11.2014 10:52h

    Ово подржавам и треба да Србија призна независност Новорусије!

  • rale Vreme: 04.11.2014 12:02h

    Duko iznenadio si me, da ti ne mislis isto kao sef.

  • Lune Vreme: 04.11.2014 12:53h

    Bilo je pokušaja, objašnjava, da se krađe spreče tako što su u lokomotive ugađivane sonde, ali su "izvođači radova" samo prešli da kradu na pumpama i prilikom primopredaje naftnih derivata. Kako je kraden čak i materijal koji je plaćen novce iz ruskog kredita, tim povodom je nedavno Teofilović razgovarao s predstavnicima Ruskih železnica zaduženim za bezbednost. "Imali smo sastanak sa direktorom srpske policije i sa predstavnicima Ruskih železnica, koji su zbog krađe dela materijala koji smo morali ponovo da nabavljamo, došli iz Moskve i napravili smo dogovor", rekao je on i istakao da se Rusi zadovoljni reakcijom Železnica i srpske policije, a da on nije spreman na bilo kakv kompromis dokle god je na čelu unutrašnje kontrole.

  • nezavisna Vreme: 04.11.2014 14:41h

    Kad je Srbija morala da se odvoji od svoje teritorije,što ne bi i Ukrajina?!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP